Annons
Annons

answers to past week's comments.


 

Hej Sandra, vilka fina svar du ger jämt och ständigt. Jag gillart. Nu är det så att jag själv har en liten fråga/vill be om tips. Jo jag undrar hur man ska göra när man är jättedålig på att hitta på saker och snart kanske kommer bo själv för första gången på dödslänge. Ofta så fastnar jag hemma utan att hitta på något om dagarna (undantag: gå i skola/jobba) och det känns mer och mer ovärt att ens gå utanför dörren för varje dag som går. Ibland känns det liksom som jag går i ide i min egen lägenhet och känner mig ensammast i världen! Det känns alltid kul när mina vänner hör av sig och vill göra något men jag själv känner mig oftast jobbig och på om jag hör av mig trots att jag har så fina vänner. Hur bryter jag den här dåliga vanan så jag inte skrumpnar ihop och dör i min ensamhet?
Hej! Jag tror i alla fall att du måste börja med att tänka att du INTE är jobbig när du hör av dig. Alltså, en kompis som vill hitta på saker = rolig kompis. Ej jobbig. Den andra grejen är ju den att vill man att saker ska hända så måste man ta tag i det själv. Ingenting kommer trilla ner i ditt knä, vill man ha en rolig vardag måste man bara styra upp det själv. En sak som till exempel kan vara smart till en början är att starta små traditioner. Biomåndag, träningstisdag och så vidare. Då vet man ju att något fint kommer hända varje vecka. Jag, Joakim och Michelle har exempelvis aktivitetstisdagar, där vi gör något tillsammans på kvällen, exempelvis bowlar, går på bio och nästa gång ska vi spela laser doome (sjukt nervös :(( ). Lycka till!

Annons

hej, en fråga som inte alls hör till inlägget:
Var har du lärt dig att dj:a/spela skivor osv? skulle du kunna berätta lite basics o sånt för dem som är lite sugna på att lära sig 🙂
När jag var arton år och hooked på franskt sextiotal så kom jag på, efter att ha klagat en del för att ”min” musik aldrig spelades någonstans, att jag kunde ju lösa det själv! Jag och min kompis Filip frågade en bekant till oss som hade en liten bar i Gamla Stan om vi fick spela en kväll och han sa sure bacon. Jag ringde min kompis Erik som spelade skivor och frågade om han kunde visa mig grundkunskaperna. Och på den vägen är det. Att spela skivor är verkligen inte svårt om man bara gör själva grunden. Alltså, om man jobbar som DJ och är master på att mixa och jacka i rätt låtar i varandra och sånt är det ju såklart en konst (all credd till dom förstås). Men jag kan inte sånt. Jag byter i princip bara låt mellan två maskiner. Man ser i vilken takt låten går i på en liten skärm, och sen försöker man hitta en låt som går i ungefär samma takt så att själva övergången ska bli så snygg som möjligt. Och sen drar man en knapp upp och en ner. Det är typ det jag kan. Sedan handlar det såklart mycket om att känna av dansgolvet och spela det som gör just den crowden glada.

vart är kjolen ifrån på sista bilderna?!

Åh hur fin var inte den tröjan du hade när du spelade skivor i pastell? Varifrån alt. kan du tänka dig tt sälja den? (har inte sett att du använt den på ett tag hehehe)

Hejhej! Jag undrar bara var du har köpt den svarta kjolen du har tillsammans med den svart-vita tröjan på under maj-månad?

Svaren på alla dessa frågor är American Apparel!

 

Var är skorna på första bilden ifrån? Väldigt snygga!
De är från Jeffrey Campbell men supergamla.

Vad är dina åsikter om hiphop? Anar att det inte riktigt är din kopp te.. men går det att vara feminist och ändå sjunga med till ”my side bitch is my main bitch cus my main hoe aint feelin me no more”.Tja, tydligen går det ju. Jag är ett levande bevis. Men om du har några tankar kring det får du gäärna dela med dig av det! xx
Jag lyssnar inte speciellt mycket på hiphop, och om jag gör är det i princip enbart svensk, och den har ju sällan bitches&hoes-kulturen utan handlar med om politik och klass och så vidare. Är rätt säker på att Brita Zackari skrivit ett superbra blogginlägg om detta men kan inte hitta det när jag letar. Kanske någon annan vet och kan länka, eller har någon smart åsikt om detta? Det är ju en knixig fråga, men min magkänsla säger att det borde vara okej, känns helt knäppt att du inte skulle ”få” lyssna på din musik? Däremot kan man ju hata och absolut problemtisera att det finns så få alternativ och att ”my side bitch is my main bitch cus my main hoe aint feelin me no more” är så pass utbrett och ”självklart”.

Hej Sandra! Du har så fin stil. Har du något tips om var man kan hitta fina toppar och tröjor? Tänker särskilt på croppade versioner, fina runda urringningar (som din första bild t.ex.), klassiska randiga, bastoppar, skjortor osv.. vore kul att hitta något som är finare och av bättre kvalitet än det som finns hos t.ex. H&M
Definitivt Asos.com och för bättre kvalité älskar jag Boy by Band of Outsiders skjortor och Carven har fina croppade toppar.

Sandra, du är den enda jag kan fråga det här av! Jag gillar en kille i min klass, men han är typ den blygaste människa jag nånsin träffat. Jag är också rätt blyg, men har sagt att jag gillar honom. Han har inte sagt nåt tillbaks, utan var bara tyst och såg ner i golvet. Hur ska jag göra för att veta ifall han gillar mig?
Dör vad gulligt. Och modigt av dig! Jag tänker att du kanske ska skriva till honom på facebook eller så? Blygisar är ibland modigare bakom en datorskärm. Säg hej och kanske fråga om en fika? puss.

Blev ju nyfiken på biljetten nu!  Vad ska ni hitta på?
Vi ska hiiiit på nyår!

Var kommer din Hit Girl- (Kick Ass) kostym från? Det är en så himla bra utklädnad! 🙂
Haha tack. Jag byggde den själv med egen jacka, egen kjol, dr martens och lite annat jag hittade hemma. Men sett massa färdiga hit girl-kostymer på nätet!

Sandra! Jag har en fråga! Jag är just nu inne i en såndär lyssnalyssnalyssna-på-bara-ett-album-period. Och albumet är Veronica Maggios senaste skiva. Tänker så himla mycket på dig i nästan alla låtarna! Vet inte varför! Men tänkte bara höra vad du tycker om skivan? Känner du igen –dig?
Alltså det här är ju typ världens finaste komplimang. Jag älskar skivan. Och absolut, känner igen mig i mycket av det Veronica Maggio sjunger, det är det som gör henne så genial tycker jag.

”kiss the boys and make them cry”-tröjan! Vart har du köpt den någonstans!? Kram
Den är från A Question Of, jag köpte den på Colette i Paris i våras.

Vad gör man när man varit tillsammans med sin kille i tre år och har varit sådär fruktansvärt kär, men inte längre känner så mycket?
 Vad gör man när man flyttat till en ny stad tillsammans och tänkte hålla ut tills kursen var avslutad, men man vill bara avsluta det nu nu nu?
 Jag har tillochmed vart otrogen emot honom. Hånglade upp en kille i klassen. Som är sådär mystisk och avgudar mig. Han ger mig uppmärksamheten som jag saknar från pojkvännen!
Och det enda jag drömmer om just nu är hur det skulle vara att ha sex med den ‘nya’ grabben…
Men så sitter jag här i en liten lägenhet jag delar med killen som varit min största kärlek i tre år. Jag vill älska honom sådär så att det gör ont, men det enda jag tänker på om dagarna är hur jag vill hångla upp det nya killen.
Vad fan gör man? 
Jag letar lägenhet Som fasen just nu, men det är svårt!
 Jag försöker hålla mig ifrån killen, men vi går i samma fucking klass. Och när han ska ut så hör han direkt av sig till mig.
 Hur ska jag lyckad undvika honom tills jag gjort slut med min pojkvän? 
Och framför allt, om Jag gör slut med min pojkvän (förstår att jag måste det…) hur lång tid efter det måste man hålla sig ifrån nya killar?
 Jag vill bara kasta mig runt halsen på dom där snygga skäggiga killarna! 
Men jag kommer säkert träffa på min kille när jag står där med nya killen.
 Åh så mycket förvirring och jag förstår om alla tycker jag är dum i huvudet.
Men jag är så förvirrad och vet inte vad som är rätt och vad som är fel längre.
Jag tänker: tänk inte så mycket på sen. Du får hångla med nya killar direkt om du känner för det, men du kan ju vara lite diskret med det, ditt ex behöver verkligen inte få reda på saker som skulle göra honom ledsen. Man behöver ju inte stå mitt på dansgolvet och äta upp någon annan efter en vecka liksom. Jag tror verkligen du ska göra slut prick nu. Flytta in hos en kompis tills vidare, det kommer lösa sig. Du kan inte gå runt och ha den där ångesten och det är inte rätt mot din pojkvän heller. Gör slut. Typ nu exakt efter du har läst det här. Kram lycka till.

Så fina outfits! Undrar var du har fått Italia-tischan från, gör utbyte i Italien nu, men har inte hittat nån liknande nånstans!!!
Den är från Wildfox!

En fråga förresten, hur gör du med superduper inlägg som fått typ en miljon kommentarer av vilka alla är fina, långa och djupa? Tänkte nu på till exempel namn-inlägget under och dess 625 kommentarer… Går det att läsa 625 kommentarer och välja nåt alls??
Jag läser inlägget i omgångar för att inte bli blind, och gör ett urval på ungefär 50 som jag sedan trattar ner till 20 osv tills jag är nere till tre. Tar många timmar men det går ju..

Nu när du kan se tillbaka på detta år med lite perspektiv och även nu när du är nykär. Hur känner du när du tänker på Ludde? Bara fina känslor och ingen ilska längre? Jag frågar för jag känner fortfarande efter 8 månader ilska över mitt uppbrott.
Jag känner bara ilska. Förstår egentligen inte hur jag någonsin ska känna ”fina” känslor över den där mannen igen ärligt talat. Han förstörde något inuti mig som gjorde att jag var osäker på om jag någonsin skulle kunna stå upprätt igen. Michelle sa till mig när jag hade träffat Magnus att egentligen är inte du färdig med att bygga upp dig själv. Egentligen borde du vänta med att hoppa in i något, men jag ser hur du tittar på honom, och då måste man ju bara. Och det är nog så. En ny pojkvän gör inte allting bra igen, men jag råkade visst bli så himla kär och då måste jag få vara det. Jag bearbetar fortfarande det som hände, har fortfarande en del mörkt kvar inuti mig från den där sommaren, men jag vet att det kommer försvinna, det måste bara få dunsta bort i sin egen takt. Det handlar inte om att jag inte är över honom, det handlar om att han sårade mig så djupt att det tar tid att bygga upp sig själv igen från det sveket. Jag fortsätter leva under tiden helt enkelt och att få vara så himla förälskad i en ung man med världens längsta ögonfransar är världsbäst. Men att jag skulle tänka ”fina” tankar om L igen känns mycket tveksamt.

(0)
(0)
(0)
64 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar