Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

badrumsrenoveringen: efter.

badrum.

Då har vi kommit till del 2 av badrumsrenoveringen i vår lägenhet.
För att se inspirationen innan renoveringen tog fart LÄS DETTA INLÄGG.
För att se före-bilder och under renovering LÄS DETTA INLÄGG.
Och genomgående vill jag bara flika in att inget är sponsrat eller så. Ja, förutom någon tvål här och där som jag fått i bud. När jag gör sponsrade grejer så skriver jag ut det så att ni vet. Oh well, mot inlägget!

Annons

badrum.

För att påminna er kommer här först en före-bild (fler bilder här). Badrummet hade inte renoverats på över 30 år och det mesta sjöng på sista versen.

badrum

Här har vi skissen för den nya planen.

badrum.

Och här har vi det färdiga badrummet! Det är ljust med massor av förvaring och speglar, golvvärme och så himla ren känsla på det bara. Hade en vision att det skulle kännas som att hänga lite på ett hotellbadrum och det gör det verkligen. Ville också att badrummet inte skulle kännas för modernt, utan få vara i den stilen som när huset byggdes. Så det har jag tänkt på när vi bestämde de större sakerna som golv och kakel (från Byggfabriken), ljusknappar samt dusch och kranen vid handfatet. Taket har spotlights med dimmer för att maximera sminkljuset! Det är sånt snyggljus i detta badrum, himla härligt.

Annons

Var tvungen att ta denna bild med mobilen för att liksom få med allt, men låt oss gå igenom varje grej i taget.

badrum.

När man kommer in i rummet står en öppen steghylla istället för hur det tidigare var, tvätt och torkmaskinerna staplade på varandra. Handdukstorken som tidigare satt här flyttade vi till ovanför toaletten och bytte ut till en mindre variant i metall.
Denna hylla heter ”Hjälmaren” och är från Ikea. Lysknapparna som skymtar bakom är i gammal stil för att matcha resten av lägenheten (som har samma knappar), såna hittar du i din välsorterade järnhandel.

badrum.

Högst upp på hyllan står lite murgröna i glasflaskor (klarar sig utan sol!), doftljus och en signerad tavla med en tiger av Léa Maupetit.

badrum.

På andra våningen också mest fina pyntgrejer: Handtvålar från Victor Vaissier, en brevvikt med en manet i som jag köpte på Museum of Natural History i New York + en fin tandkräm.
På hyllorna under denna har jag förvaring av extrasmink och sjukgrejer i lådor samt extra handdukar.

badrum.

För att maximera utrymmet i rummet bytte vi från badkar till dusch. Magnus önskade sig allra helst i livet en sån där hotellig ”regndusch” så så fick det bli. Med handtag i gammal stil. Från Tapwell. Duschkabinen är genomskinlig, fyrkantig och väldigt enkel, så det fina kaklet och duschen får ta för sig istället.

Annons

badrum.

Bredvid duschen hittar vi en kombinerad tvätt och torkmaskin från Bosch. Kommoden bredvid är från Ikea och heter Hemnes. Där bor allt vi använder dagligen. Handfatet är också från Ikea och heter Yddingen och är jääääättestort. Dessa två grejer kan egentligen inte kombineras med varandra, men vi byggde som en ställning i trä (som ej syns) på själva Hemnesmöbeln så att handfatet liksom vilar på möbeln. Blev väldigt fint, hade aldrig tänkt på detta själv.
Både tvättmaskinen + kommoden har varsitt block carraramarmor på sig. Detta gör att badrummet känns otroligt flott! Min mammas kompis Bitte hjälpte ju mig att renovera och hon hade fått tag på billig carraramarmor som blivit över från ett annat bygge, som vi sedan skar ut så att handfatet fick som en liten ”krage” (gud ursäkta dålig förklaring) och tvättmaskinen en marmorbänk.

badrum.

Ovanför tvättmaskinen hänger ett högt spegelskåp från Ikea som heter God Morgon. Det sväljer alla krämer, hårspray, torrshampoo etc you name it. Tavlan med den badade poolen är av Léa Maupetit. De fina burkarna i porslin och rep är från Habitat.

badrum.

Mot handfatet. Är alltså ett Yddingen från Ikea med måttbeställd marmor på. Spegeln är måttbeställd (billigt och enkelt att göra hos glasmästare) och monterad så att den leviterar en smula från väggen.

badrum.

 

 

Annons

Kranen är från Tapwell och lamporna från Flos.

badrum.

Puh! Jag hoppas ni tyckte om rundturen och vårt badrum. Är så himla glad över det.

 

 

Translation. The renovation of my bathroom.

Dela på:

65 kommentarer till “badrumsrenoveringen: efter.”

 1. Emelie skriver: 13 februari, 2016

  Alltså jag dör vilken fin brevvikt. Maneter är bäst! Har du Sandra eller någon annan sett någon liknande i Stockholm?


  1. Lisa skriver: 16 februari, 2016
 2. natalienatalieesseen.vione.se skriver: 14 februari, 2016

  men wow, så himla fint!!


 3. Vicki skriver: 14 februari, 2016

  Så fint!! Helt galet vad bra det blev!


 4. sandrasastronauten.blogg.se skriver: 14 februari, 2016

  Helt galet snyggt! Älskar alla dina fina prints <3


 5. Elin skriver: 17 februari, 2016

  Så tjusigt! Är du nöjd med den kombinerade tvätt/torkmaskinen? Funkar det bra att torka?


 6. Elinalfonx.blogg.se skriver: 25 februari, 2016

  Jättejättefint! Och så smart att ha ”badrumsspegelskåpet” någon annanstans än över handfatet pga. brukar alltid slå i det när jag tvättar ansiktet.


Annons
Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/badrumsrenoveringen/