Annons
Annons

balkongväxter har vi här.


 

balcony

Nu är balkongen befolkad av växter! Eller befolkad kanske är att ta i men den är i alla fall lite grönare än förut.

balcony

I tisdags tog jag tag i det. Hade 50 liter jord och ett gäng nya växter.

balcony

Jag och min mamma hade varit på Zetas Trädgård dagen innan och konsumerat grönt.

Annons

balcony

Jag har en balkong i söderläge med sol från tidig morgon till runt halv sex-snåret på kvällen, så det är viktigt att växterna är soltåliga. Fick många fina tips på min instastory, så körde dom plus lite klassiker som jag haft på balkongen tidigare år.

balcony

Kryddor förstås! Här har vi mynta, ramslök och rosmarin. Ska fylla på med salvia och basilika sen också 🌱

balcony

Massor av stjärnöga i en stor kruka. De älskar solen.

balcony

Här har vi lite lavendel och en överdimensionell salladslök som heter piplök.
I den stora krukan har jag planterat en dahlia, hoppas den kommer växa.
I den mindre blire gräslök.

balcony

I den stora zinkbaljan växer smultronen glatt. De överlevde från förra året. Sedan har jag planterat sockerärtor bredvid. Förra året när jag sådde sockerärtor blev de en halv meter höga och fick stora ärtskidor. Hoppas det händer igen!

balcony

I den gröna stora krukan hade kaprifolen från förra året slagit ut, så då fyllde jag på med mer kaprifol bara. Samt planterade två gulliga stockroseplantor. Har inga höga förhoppningar om rosor direkt, men kanske att plantan växer sig lite högre vore ju fint.

balcony

Till höger balkongmöblerna och en syren från förra året.
Balkongmöblerna för de som missat är Ikea Mastholmen, puffen och kuddarna Granit och plastmattorna från Ellos.

balcony

Så svårt att fota allt på en gång men tog denna panoramabild till er. Ändå gulligt här?
Längtar och hoppas att allt börjar växa massa snart!

🌺

(4)
(49)
(2)

11 kommentarer till “balkongväxter har vi här.”

  1. Kör med drönaren så vi får en bild utifrån/uppifrån 🙂 (eller vänta, en kanske inte får köra med drönare så nära hus?)

  2. Har du någon speciell kruka för syrenen? På blomsterlandet sa de att man var tvungen att ha en isoleringskruka (wtf vad är ens det?!) för syrenbuske. Jag är assugen på att köpa en men jag vågade inte pga trodde den skulle dö i en vanlig terrakotta kruka? Nu ser jag att du har en så kanske ska slå till!

    1. nej har ingen speciell kruka för nåt. vattnar och hoppas på det bästa är min strategi eh 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar