Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

bränn alla mina brev.

Bränn alla mina brev - Alex Schulman
Läste ut Bränn alla mina brev igår. Febergrät ner i lakanen över denna sorgliga kärlekshistoria som händer Alex Schulmans mormor en sommar på trettiotalet och sedan resten av hennes liv.

Bränn alla mina brev - Alex Schulman

När Alex Schulman ska gå till botten med sin inneboende vrede söker han efter svar i sin släkt. Han upptäcker att alla trasiga familjeband tar sin början vid hans morfar, författaren och journalisten Sven Stolpe.

Annons

Han börjar gräva bland brev och böcker, urklipp och dagböcker och nystar fram en välbevarad hemlighet:
Sommaren 1932 åker Alex Schulmans morföräldrar Karin och Sven Stolpe till Sigtunastiftelsen en vecka. Sven ska skriva klart en pjäs. På stiftelsen finns också den unge Olof Lagercrantz.

Karin och Olof liksom dras till varandra magnetiskt.

Bränn alla mina brev - Alex Schulman

Annons

Boken utspelar sig i tre tidsperioder: Sommaren 1932, när den brinnande förälskelsen utspelar sig.
I nutid, när Alex Schulman följer spåren av Karin, Sven och Olof. Främst genom Olof Lagercrantz egna dagböcker.
Och en helg 1988, när Alex Schulman som tonåring besöker sina morföräldrar.

Bränn alla mina brev - Alex Schulman

Det här är berättelsen om en omöjlig kärlek som sträcker sig genom nästan ett sekel. Alex Schulman hittar nya nycklar, nya bevis och nya ledtrådar genom hela boken vilket gör den mer spännande för varje sida. Man vill bara att det ska bli bra. Att två kära personer ska få varandra.

Fruktansvärt romantisk, läs den.

Finns här och här.

18 kommentarer till “bränn alla mina brev.”

 1. Amanda skriver: 20 december 2018 kl 07:20

  Åh håller på o ska välja vad jag ska läsa i julledigheten, finns SÅ mycket på Att läsa-listan. Kanske får bli den här.


 2. Terese skriver: 20 december 2018 kl 08:28

  Önskat mig den i julklapp, längtar tills jag får läsa den!


 3. Kaylanouw.com skriver: 20 december 2018 kl 09:03

  Jag jobbar i bokhandel och har en kollega som nästan ständigt rekommenderar den här till folk. Fattar varför nu <3


 4. Julia skriver: 20 december 2018 kl 11:00

  TIPS till SAMTLIGA:

  Köp INTE från Adlibris – oavsett vad dom säger om leveranstider och att saker finns i deras lager så finns det INTE där och du kommer ABSOLUT inte få någon leverans i närtid. Har precis hävt ett köp av julklappar som gjordes för veckor sedan avseende saker som i) fanns i lagret och ii) skulle skickas inom 1-3 arbetsdagar.

  VARNING VARNING VARNING!


  1. Emma skriver: 20 december 2018 kl 13:32

   Ja har hört flera nu som har problem med just dem. Min kompis beställde 5:e december och när hon efterlyser varorna skyller dem bara på lagret. Stor varning!!!!!


  2. Lisa skriver: 20 december 2018 kl 14:15

   De gör nog så gott de kan. Har alltid fått mina böcker inom tre dagar.


  3. StinaS skriver: 20 december 2018 kl 14:21

   Håller med VARNING. Beställde 5 december, fick ”tack för ditt tålamod” mail 13:e, avbokade beställningen i går. Kundtjänst går ej att nå. Kanske gör Adlibris så gott de kan, men det är inte bra nog.


 5. Sara skriver: 20 december 2018 kl 11:51

  Oj! Jag beställde från Adlibris för ca 2 veckor sedan, och fick böckerna efter 2 dagar. Kan alltså gå vägen också. Bara så ni vet. Kram


 6. Oskarvakentimmar.com skriver: 20 december 2018 kl 14:17

  Älskar den. Jättefin! Håller med Julia om Adlibris. Bokus är mycket bättre.


 7. Anna skriver: 20 december 2018 kl 14:42

  Kommer inte att läsa denna, blir illa berörd av att någon tar sig friheten att tolka det förgågna och göra någonting som avlidna personer verkligen inte ville. Jag vet från min egen familj att mina farföräldrar hade problem med otrohet i sin relation långt innan jag föddes – men de jobbade sig igenom det och höll ihop och jag minns dem som kärleksfulla och rara gamla människor. Vi kan lösa våra problem här och nu utan att hänga ut (och tjäna pengar på) andras sorg och smärta.


  1. A skriver: 20 december 2018 kl 20:21

   Synd att inte läsa en så välskriven och kärleksfull bok om en mamma.


 8. Stina skriver: 20 december 2018 kl 19:49

  Jag kommer ALDRIG läsa eller lyssna på Alex S någonsin, dvs ej stötta honom på något sätt. Ja, ni fattar säkert varför (pga av skitstölveri present and past).
  Undrar ändå, är det rimligt? Att hålla på att inte läsa en bra bok för att man avskyr författaren?


  1. Sandra Beijer skriver: 20 december 2018 kl 21:04

   nej strunt i det du då. jag tycker om alex schulman.


  2. Lily skriver: 21 december 2018 kl 12:20

   Jag måste säga att jag inte tycker det är rimligt. Du kan givetvis göra som du vill, men vad leder det till? Att du kanske missar en fantastisk bokupplevelse? Samma argument med Woody Allen filmer eller de hundratals filmer och tv-serier Harvey Weinstein producerat, ska man avstå från bra konst för att en skapare eller producent har skruvade privata åsikter eller handlingar? Jag känner bara att det leder ingenvart konstruktivt överhuvudtaget. Om du vill kämpa mot mobbing, gå med i friends.se, om du vill se mindre kvinnor bli utsatta för sexuella förtryck, engagera dig i unwomen.se (exempelvis).

   Jag förstår absolut att man inte vill stödja någon vars privata åsikter man ogillar, men dagens kulturklimat är så extremt moralistiskt, och om man tror att det gör någon verklig skillnad att avstå från verk av vissa personer så är man deluded. Det här är verkligen ingen personlig attack, jag tror det bara var åsikts-droppen som fick bägaren att rinna över (sorry!)


   1. Sandra Beijer skriver: 21 december 2018 kl 12:22

    hear hear!


   2. Stina skriver: 23 december 2018 kl 13:21

    Ja, det är klart att det är omöjligt att ha koll på alla författares, konstnärers mm personliga åsikter och vad de tidigare har gjort, men jag jämför inte med någon annan i det jag skrev. Jag är bara lite trött på diverse ”manliga genier” får härja fritt och hyllas av massan, men om det hade varit en kvinna med samma bagage hade det kraschat för länge sedan. Har man blivit utsatt för mobbing av offentig person lovar jag dig att det inte hjälper att engagera sig i Friends.


  3. Linalinaekholmblog.wordpress.com skriver: 21 december 2018 kl 13:09

   Jag känner lite på samma sätt. Jag har svårt för böcker där jag kan ”höra” författarens röst. Och där den rösten inte stämmer med mina värderingar. Fick tex Herman Lindkvist samling om Sveriges historia men klarade inte av dem (trots att jag sett fram så otroligt mycket att läsa dem) bara för att hans idiotiska åsikter lyste igenom. Det blir liksom för svårt för mig att ta in fakta från någon som så tydligt förnekar klimatförändringar. Hur ska jag våga tro på allt annat som står när han stöttar en så uppenbar lögn? Nej, det funkar inte för mig.

   Och Alex sedan. Han verkar verkligen vara urstereotypen av en mobbare och hur ska jag då kunna lita på hans personbeskrivningar? Att han inte har förvrängt allt för att passa sina intressen samtidigt som han han försöker få det att låta som en sanning?

   Samtidigt är det trist att känna så här- för jag kanske missar något stort. Men jag vet inte hur jag ska komma över det.


 9. Amandaamandahildur.blogg.se skriver: 22 december 2018 kl 13:24

  vet att den ligger i ett paket under granen och väntar på mig. var med när mamma köpte den. längtar tills jag får läsa! <3 har tyckt så mycket om de tre andra böckerna.


Dela på:
Laddar