Annons
Annons

den krympande hustrun.


 

den krympande hustrun - kauffman

Jag köpte en märklig liten bok på bokrean. Den handlar om en man vars hustru en dag börjar krympa.

den krympande hustrun - kauffman

En onsdag kommer en rånare in på en bank, men istället för att råna banken och de tretton besökarna på pengar och värdesaker begär han en sak av varje person; det som betyder mest för dem. Han får till exempel en miniräknare, ett bröllopsfotografi och en poesibok. Sedan försvinner han iväg och strax därefter börjar besynnerliga saker hända med de drabbade.

Annons

den krympande hustrun - kauffman

En av dem sitter på ett café då hon upptäcker att hennes hjärta förvandlats till en bomb.

den krympande hustrun - kauffman

En annan förvandlas till godis.

den krympande hustrun - kauffman

Och berättarröstens fru börjar krympa. Mer och mer för varje dag tills de börjar frukta att hon kanske helt kommer att försvinna. Bankbesökarna startar en stödgrupp där de ses varje vecka för att försöka lösa sina problem, men en efter en faller av för att de helt enkelt dör på ett eller annat sätt.

Ja, och sedan händer massa andra grejer. En mycket kort liten bok, jag läste ut den på under timmen. Väldigt härligt skriven och rolig, dock med lite lökigt slut, men what to do. Dagens boktips.

.
.

Translation. ”The Tiny Wife” by Andrew Kaufman is a tale about a man who’s wife starts to shrink after a suspect bank robbery. Rather than demanding money or jewelry, the robber asks each of his thirteen victims to surrender that which they hold most valuable. Read more or buy it here.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar