Annons
Annons

en bokhylla i ett vardagsrum.


 

Strax innan semestern tog fart fick vi äntligen upp en bokhylla i vårt vardagsrum. Som jag har längtat efter denna dag. Äntligen kunde flyttkartongerna flytta ner i källaren och böcker och grejer staplas upp.

Annons

Bokhyllan är ett ELFA-system som jag tycker mycket om på grund av att den är så fin i sin enkla klassiska design och väldigt prisvärd. Dessutom kan man flytta om hyllorna lätt om man en dag bestämmer sig för att man vill ha dem på ett annat sätt! Så här ser den ut hemma hos mig för tillfället. Jag har fortfarande mer böcker hos mina föräldrar som ska in och sedan vill jag verkligen, verkligen ha en vit teve, så försök föreställ er det : )

Vi byggde en liten läshörna i bokhyllan med fåtölj, belysning, en gammal guldspegel jag fick när jag fyllde arton år och ett gäng växter. Fåtöljen är en Emma-fåtölj som är omklädd i ett tyg jag köpte på en marknad i Nairobi.

Lampan i mässing är en Tribeca Warren Wall Lamp från inredningsbutiken La Maison och jag tycker den passar så fint här för man kan rikta den antingen mot läshörnan eller mot soffan beroende på var man ska sitta. La Maison blev förresten så överraskade av responsen de fick av stolen från mitt inlägg i juni att de kontaktade mig och erbjöd er läsare en rabattkod. Uppge ”niotillfem” (används på hemsidan utan citat-tecken) som kod när du ska betala på så får du 15% rabatt!

Jag har sorterat böckerna i färg. Inte som en regnbåge utan mer som färgduttar lite överallt i bokhyllan.

Bland de svarta böckerna bor mina Drutten-babuschkas som jag köpte på en marknad i Moskva.

I det gula hörnet huserar en gul låda från Ikea.

Och det vita böckerna får stå ovanför dörren.

Bredvid bor även den här lilla tavlan som inte ser så mycket ut för världen men betyder mycket för mig. När min föräldrar sålde vårt landställe på Rindö fick mina syskon och jag plocka med oss ett minne från huset och jag tog den här tavlan på det lilla skeppet. Påminner mig om boken Caspian och skeppet Gryningen.

Fläkten har äntligen fått flytta in i bokhyllan, den är från Claes Ohlsson.

Mellan de ljusblå böckerna och vinylskivorna hänger den lilla plantgubben jag köpte på Anthropologie i New York.

Vid teven står den persikofärgade vinylspelaren som är ganska ny. Köpte den på Urban Outfitters.

En liten kaktus bor på mina skivor.

Det här omslaget är ett av de finaste jag vet, skivan också förövrigt.

Och ni som undrade, här kan ni hitta mer info om bokhyllan!

Det var det!

.
Undrar du om andra saker i vår lägenhet? Spana in inredningskategorin eller läs:
frågor och svar: saker i mitt hem.
kuddarna i soffan.
soffan.
fåtölj och matta i vardagsrummet.
byrån i vardagsrummet. före och efter.
vi klädde om en fåtölj.
fikonträdet.
min balkong. före och efter.
min hall.
köket. före och efter renovering.
taklampor i köket.
köksstolar.
vårt porslin.
vårt bestick.
nattduksborden.

 

Translation. Finally a bookshelf in our home! It’s from Elfa.

(0)
(0)
(3)

48 kommentarer till “en bokhylla i ett vardagsrum.”

 1. Alltså det här med färgkodade böcker i bokhyllan.. Kan inte komma över den inredningstrenden! Hur hittar man? Känns det inte nästan respektlöst MIT böckerna? Min fördom (erkänner) har alltid varit att färgkodade böcker och när man såhär trycker in dem längst in på hyllan mot väggen är lite obildat. Typ att man aldrig läser. Jag vet ju att du läser, och att många har dem i färg nu. Men jag fattar verkligen inte grejen. Älskar brokiga bokhyllor. Hur som, läste det handlar om dig här om veckan- eloge till dig för mycket fin bok!

    1. Det fattar väl jag med ditt geni! Men, varför vill man veta något sådant? Ger det något att få veta om Sandra har en gips eller betongvägg? Vad i så fall ger det till ens liv? Finns det ingen gräns för konstiga frågor, förstår att folk frågar om inredning och böcker osv. Men, en vägg?

    2. Kanske verkar som en helknasig fråga. Ville veta då hyllan ser ut att kräva en hel del bottanfe

    3. Råkade tydligen skicka iväg min kommentar för tydligt… hur som helst: hyllan ser ut att kräva en hel del borrande. Ville veta om Sandra kört på ändå, trots betongvägg. I sådana fall kanske jag kan tänka mig att det är värt att köpa en likadan (jag har betongvägg.) Annars köper jag nog en hylla som inte kräver lika mycket borrande.

    4. hmm alltså jag vet faktiskt inte! det dammade som sjutton och det brukar det ju göra med betongvägg. ledsen för dåligt svar (var inte jag som satte upp) men man kanske kan maila elfa och fråga! puss.

 2. Önskar att jag också hade så många böcker eller en talang typ att spela piano eller måla tavlor så mitt rum kunde få va lite mer inrett efter mig själv och antifokus på TV, soffa, tv-bord vilket är sååååå tråkigt. Tvn används ju knappt, snacka om att flyta inredningens medström! Nä nu blir det å ta tag i detta! Tack för insp

 3. Hej Sandra! funderar lite kring din vinylspelare. Jag tänkte nämligen köpa en till min pojkvän som fyller år. MEN, hur är ljudet? Skramligt? Pojkvännen bryr sig nog inte så mycket men jag är nog den som är kinkig. Så himla smart att högtalarna sitter i spelaren, tar mindre plats i vår lill 1a..! kram på dig! Du har bästa bloggen by far <33

 4. Älskar’t!! Böckerna är så galet fint utplacerade, det blir intressant för ögat att titta på liksom. Och hela färgskalan är ljuvlig. Ae, bara älskar’t!

 5. Hej!

  Såg din önskan om en vit tv… råkar vara så att vi har en hemma i sovrummet från min sambos tidigare hem som vi inte alls använder och därför hade tänkt sätta ut på blocket! Dra iväg ett mejl om du skulle vara intresserad så kan jag skicka några bilder på den 🙂 den har ca 3 år på nacken tror jag men funkar finfint och känns modern fortfarande!

  Kram Louise

 6. Lite knäpp grej att påpeka kanske. Men det bara slog mig nu: Du har aldrig visat hur ditt badrum, och garderob ser ut. Det kanske är en slump, eller så vill du inte det. Det hade vart kul att se! Din inredningsstil och smarta lösningar på förvaring är en stor inspiration för mig!

 7. åh, blir SÅ gira på å ein dag innreiie mi eiga leilighet!! har budd i kollektiv i 6 år, og begynner å lengte etter å bu aleine og kunne bestemme alt sjølv. då skal eg lett ha ei megastor bokhylle i stova og fylle den til randa!

 8. Sponsrad av Elfa? Eller är det en slump att du nämner och länkar så många gånger i samma inlägg? Snälla missförstå mig inte, jag bara undrar eftersom du i vanliga fall är tydlig med när det är ”i samarbete med” och nu är det väldigt oklart.

  1. Vad jag kan se har hon bara länkat en enda gång, längst ner i inlägget? Känns inte typiskt reklamigt för mig. Hon skriver ju vad sakerna är ifrån för missar hon något så är det ju 99% risk att någon ändå frågar 🙂

   1. ”Bokhyllan är ett ELFA-system som jag tycker mycket om på grund av att den är så fin i sin enkla klassiska design och väldigt prisvärd. Dessutom kan man flytta om hyllorna lätt om man en dag bestämmer sig för att man vill ha dem på ett annat sätt!” <— Dessa raderna plus Elfa länken och ett helt inlägg om en bokhylla gjorde att jag reagerade. Alltså, jag vill inte låta bitter för jag älskar den här bloggen, jag har bara lite svårt för smygreklam och i det här inlägget kändes det som reklam och inte en länk för att alla frågar varifrån hyllan kommer..

    1. Jag förstår precis hur du menar. Jag stör mig något otroligt på hur många bloggare som inte skriver när de är sponsrade. Oftast är det ju så himla uppenbart! Känns som att vissa tror att internet är något slags laglöst medium där vanlig lagstiftning inte är tillämplig. Gäller utöver sponsring också upphovsrätt. Borde vara mer info kring detta.

     Jag håller bara inte med om att det här inlägget känns sponsrat. Hon har ju skrivit egna inlägg om nästan varje möbel i lägenheten, om du ser till länkarna längst ner i inlägget? Men man kan ju uppleva saker på olika sätt förstås, each to their own 🙂

 9. Mycket snyggt! Gillar verkligen att färgskalan är lite sorterad som efter rummet i övrigt. Röda/rosa böcker ovanför fåtöljen och de svarta över den svarta TVn.

 10. Åh vad fint ni har fått det!! Måste kommentera på den fina John&Yoko skivan, jag har nämligen också den – har fått mammas gamla som hon nästan (men bara nästan) lyssnade sönder på 70talet, älskar den! Har den också på display, som du.
  Nu blev jag inspirerad o måste också fixa fin läshörna! 🙂

 11. Åh John Lennon! Han har varit min absoluta favoritartist sedan jag först fattade vad musik var. Min pappa är också galen i han.. Bästa musikern nånsin! Kul att du också gillar han <3 Även fast du och jag är lika gamla så känns det som om de flesta i vår ålder gillar skräpmusi tyvärr :/

 12. Fiiint! Undrade om du skulle kunna tänka dig att göra (kanske med hjälp av pojkvännen) en genomgång av alla fina växter? Hade varit så kul!

 13. Don’t stack your records! It will ruin them 🙁 But your bookshelf is really lovely and your reading nook with the light is excellent.

 14. Såg att du har tv:n i 90-gradig vinkel mot soffan. Ska alldeles strax flytta in i min alldeles egna tomma lägenhet (woop) men vardagsrummet är lite för avigt format för att det ska gå att ha tv:n på nåt smart sätt. Så tänkte kanske ha den ungefär som ni. Nu till frågan: hur funkar det? Nackspärr eller är det lugnt??

 15. Åh, kan inte du berätta om hur ljudet på vinylspelaren är? Tycker sådana spelare är så himla, himla fina men inte vågat lägga pengar på dem eftersom jag är osäker på just ljudkvalitén. Kram!

 16. Apropå vit tv.. Jag ville också ha en vit tv för att den, som du nog också tänker, ska smälta in bättre i övrig inredning. Men så påminde min man mig om att det faktiskt bara är ramen på tv:n som är vit, skärmen är ju svart så den blir inte så vit/transparent ändå.. Värt att tänka på innan du investerar i en ny tv 🙂 Fint ni fått det förresten! Gillar er ”hay:iga” stil/färgsättning!

 17. Sjuuukt bra gjort! Älskar både färgordningen på böckerna, det blir liksom en fin inredning och inte bara förvaring av alla ens böcker och den lilla djungelläshörnan. Och att möblerna går i lite olika färg sådär, alltså röd fåtölj och blåaktig soffa. Pinterestar för möbleringen av min egen lägenhet. Puss

 18. Ett litet tips angående skivorna. Det är viktigt att vinylskivor står upp och inte ligger på varandra, om man vill vara rädd om dom.

 19. Hejsan! Hur långt har du mellan konsolerna och hur tjocka hyllor har du använt? Är hyllorna också elfa?
  Undrar eftersom jag själv har satt upp elfa precis. Har använt 90cm långa hyllor och konsolerna sitter precis i kanterna (90cm mellanrum), hyllorna sviktar! Så måste köra på 30cm mellanrum. Ser dock ut som att du har bredare mellan dina konsoler..

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar