Annons
Annons

en bokhylla i ett vardagsrum.


 

Strax innan semestern tog fart fick vi äntligen upp en bokhylla i vårt vardagsrum. Som jag har längtat efter denna dag. Äntligen kunde flyttkartongerna flytta ner i källaren och böcker och grejer staplas upp.

Annons

Bokhyllan är ett ELFA-system som jag tycker mycket om på grund av att den är så fin i sin enkla klassiska design och väldigt prisvärd. Dessutom kan man flytta om hyllorna lätt om man en dag bestämmer sig för att man vill ha dem på ett annat sätt! Så här ser den ut hemma hos mig för tillfället. Jag har fortfarande mer böcker hos mina föräldrar som ska in och sedan vill jag verkligen, verkligen ha en vit teve, så försök föreställ er det : )

Vi byggde en liten läshörna i bokhyllan med fåtölj, belysning, en gammal guldspegel jag fick när jag fyllde arton år och ett gäng växter. Fåtöljen är en Emma-fåtölj som är omklädd i ett tyg jag köpte på en marknad i Nairobi.

Lampan i mässing är en Tribeca Warren Wall Lamp från inredningsbutiken La Maison och jag tycker den passar så fint här för man kan rikta den antingen mot läshörnan eller mot soffan beroende på var man ska sitta. La Maison blev förresten så överraskade av responsen de fick av stolen från mitt inlägg i juni att de kontaktade mig och erbjöd er läsare en rabattkod. Uppge ”niotillfem” (används på hemsidan utan citat-tecken) som kod när du ska betala på så får du 15% rabatt!

Jag har sorterat böckerna i färg. Inte som en regnbåge utan mer som färgduttar lite överallt i bokhyllan.

Bland de svarta böckerna bor mina Drutten-babuschkas som jag köpte på en marknad i Moskva.

I det gula hörnet huserar en gul låda från Ikea.

Och det vita böckerna får stå ovanför dörren.

Bredvid bor även den här lilla tavlan som inte ser så mycket ut för världen men betyder mycket för mig. När min föräldrar sålde vårt landställe på Rindö fick mina syskon och jag plocka med oss ett minne från huset och jag tog den här tavlan på det lilla skeppet. Påminner mig om boken Caspian och skeppet Gryningen.

Fläkten har äntligen fått flytta in i bokhyllan, den är från Claes Ohlsson.

Mellan de ljusblå böckerna och vinylskivorna hänger den lilla plantgubben jag köpte på Anthropologie i New York.

Vid teven står den persikofärgade vinylspelaren som är ganska ny. Köpte den på Urban Outfitters.

En liten kaktus bor på mina skivor.

Det här omslaget är ett av de finaste jag vet, skivan också förövrigt.

Och ni som undrade, här kan ni hitta mer info om bokhyllan!

Det var det!

.
Undrar du om andra saker i vår lägenhet? Spana in inredningskategorin eller läs:
frågor och svar: saker i mitt hem.
kuddarna i soffan.
soffan.
fåtölj och matta i vardagsrummet.
byrån i vardagsrummet. före och efter.
vi klädde om en fåtölj.
fikonträdet.
min balkong. före och efter.
min hall.
köket. före och efter renovering.
taklampor i köket.
köksstolar.
vårt porslin.
vårt bestick.
nattduksborden.

 

Translation. Finally a bookshelf in our home! It’s from Elfa.

(0)
(0)
(0)
48 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar