Annons
Annons

en kärleksförklaring till menskoppen.


 

OrganiCup
Hej! Idag fick jag min mens, en grej jag får ungefär var 28:e dag enligt min mensapp.
Här kommer därför ett mycket passande (och viktigt) samarbetsinlägg med Organicup. När jag fick förfrågan om ett samarbete med dom sa jag JA på studs för jag har länge velat skriva ett hyllningsinlägg till denna fantastiska lilla kopp. Så här kommer ett!

Annons

OrganiCup
Sedan ungefär ett år tillbaka har jag använt menskopp. Jag var sist av i princip alla mina kompisar att prova det. Jag tyckte att det verkade krångligt på flera sätt:
Det kändes som att den skulle läcka enklare än tamponger, jag tyckte att det verkade jobbigt att byta på offentliga toaletter och dessutom och framförallt: jag hade ju använt tamponger mer än halva livet, varför ändra ett vinnande koncept?

OrganiCup
Därför vill jag rikta detta inlägg till alla er ofrälsta: ändra era vanor. Att byta till menskopp är något av de bättre grejor jag gjort det senaste året. Tamponger är dyrt, halvkul ur en miljöaspekt och innehåller ofta ämnen som inte alls är najs för ditt underliv. En menskopp är helt allergifri, parfymfri, blekmedelsfri och tillverkad av naturliga material.

Dessutom känner jag framförallt – fasiken va skönt att slippa stötta en industri som tvingar mig att konsumera något som hälften av befolkningen (typ) inte behöver göra. Jag kokar min menskopp i en kastrull dagen jag får mens samt dagen mensen slutar och behöver inte köpa en ny.

OrganiCup
OrganiCup kommer som de flesta menskoppar i två olika storlekar. Den ena för dig som inte fött kids och den andra för dig som har det. Inte svårare än så.

Du behöver bara tömma den två gånger om dagen, vilket är awesome till exempel om man är ute på klubb eller på festival eller någonting. Jag behöver liksom inte ens tänka på att jag har mens (minus mensvärken de första dagarna då..). Man kan till och med sova med den.
Att sätta in den är inte svårare än att sätta in en tampong, man bara viker ihop den så ploppar den ut som en kopp inuti en. Hittills har den inte läckt för mig.

Dessutom är det rätt intressant att se hur mycket man blöder, vilket man ju har koll på eftersom man tömmer den. Alla grejer som får mig att lära mig mer om min kropp är toppen tycker jag.

Alltså, om du inte har provat menskopp, gör det bara! Det är sjukt värt, har aldrig träffat någon som gått tillbaka till tamponger. Serri.

Läs mer om OrganiCup här.  Du hittar OrganiCup i de flesta hälsokostbutikerna i Sverige och använder man  koden”90days” får man 90 dagars nöjdkundgaranti om man köper via deras hemsida www.organicup.eu/sv!

I samarbete med OrganiCup.

(0)
(0)
(0)
116 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar