Annons
Annons

en lista om kultur.


 

london.

Senaste filmen jag blev pepp på:
Så många som tipsat mig om Call me by your name. Så jag får säga den?
Jag måste säga att jag såg trailern och blev halvpeppad pga bristen på kvinnor, men jag litar på er! Ser ju ändå väldigt fin ut, får gå och se den snart.

Annons

december
Senaste boken jag läste:
Två stycken. Martina Haags  Livet går så fort. Och så långsamt och Kazuo Ishiguros Never let me go.
Jag tandemläste dom om det är ett ord.
Recension kommer nästa vecka på en av dem!

december
Senaste serien jag sträcksåg:
Modern Family. Sett om hela serien på en dryga månad.
Nu är jag på jakt efter en ny att sträckkolla på och söker en sitcom, alltså en sådan där folk skrattar i bakgrunden a la Seinfeld, Vänner och Frasier.
Sugen på Mad About You som gick på 90-talet ,men den finns inte på någon av de streamingtjänster jag prenumererar på. Om ni har ett tips på en rolig sitcom på Netflix eller HBO, säg till. Men som sagt, måste va nån av de sajterna. Och skratt i bakgrunden!!

Senaste låten jag lyssnade på repeat:
Radiopoppiga The 5th of July av Owl City gör mig glad!

december. saturday.
Senaste föreställningen jag var på:
Alice i Underlandet-baletten på Operan med Alexandra i december. Väldigt fin. Dock lång? Varför är allt på teater minst tre timmar? Hade jag varit operachef hade jag skurit ner allt till max en och en halv timme. Tror vi hade ökat besöken med 200% då.

january
Senaste restaurangen jag besökte och åt middag på:
Det var Indio förra lördagen. När jag åt lobster rolls och spicy tuna.
Mmmm 2018 hittills bästa måltid.

matzo ball soup
Tre ställen jag vill rekommendera:
Då vill jag rekommendera Indios lobster rolls, Ai Ramens vegetariska ramen bebikon och matzo ball soppan på Katarina Ölkafé. Lagar förresten matzo ball soup då och då själv också, här är receptet!

 

lista snodd från Elsa 💙

(11)
(0)
(1)

49 kommentarer till “en lista om kultur.”

 1. That 70s Show är så lätt att ha på i bakrunden när en äter eller städar eller något annat! Den är fan riktigt bra till och med! Lätt att plöja igenom!

  1. Åh, vill så gärna älska that 70s show som jag gjorde när jag var liten men tycker den har blivit… dålig. Blir bara irriterad över trötta gamla stereotyper och sådär, ”i dont give a fuck about my appearance”-pojkflicksfeminister och söta men dumma gold digger-prinsessor, invandraren som alla driver med… men det är väl en smaksak antar jag. Obs vill inte provocera eller låta arg utan är genuint ledsen över att jag inte längre kan njuta av vad som var en av mina favoritserier as a ”tween” :(:(:(

 2. Rekommenderar Chewing Gum på Netflix. Dock inga skratt i bakgrunden(men det har inte modern family heller) och bara två säsonger. MEN, klockrent och superroligt manus!

 3. Watch ‘The End of the Fucking World’ on Netflix. Not the comedy you’re looking looking for but so so good. About two teenagers who take a road trip together. Short episodes too, only 18 minutes 🙂

  1. Yes, instämmer 100%!! The end of the fucking world är sååå bra, blev helt amazed pga hade inte så höga förhoppningar men ä l s k a d e den. Annars fullt hus!! Eller huset fullt kanske den heter? Aja du/ni vet väl vad jag menar haha. Kanske inte exakt vad du letar efter, Sandra, men den är ju en klassiker :):):):) gigantiskt plus för alla fantastiska 90-talsoutfits såklart. Den nya spinoffen är faktiskt över förväntan också, även om den inte är lika bra som originalet.. men vad är någonsin lika bra som originalet liksom

  2. PLUS (lite konstigt att jag går tillbaka och kommenterar igen kanske men kom på att jag ville lägga till det här till min förra kommentar som inte modererats ännu haha)
   Musiken i end of the blabla är fantastisk!!

 4. Alltså måste tipsa om Brooklyn nine nine!
  Bästa serien som jag är helt obsessed i just nu. 20-minutersavsnitt vilket jag personligen tycker är perfekt, väldigt rolig, diverse karaktärer utan att göra de sterotypiska. Alla har sina bra och dåliga sidor men jag älskar ändå alla och hejar på dem. Jag är egentligen inte en person som tycker att polisserier är jättekul, men den här är så bra och den förtjänar verkligen mer uppmärksamhet!
  Finns 3 säsonger på Netflix med 20+ avsnitt per säsong

 5. Jag älskar modern family och även new girl! Är inget skratt i bakgrunden dock men så jävla roligt. Nick ❤️❤️ annars är that 70’s show älskvärt också.

 6. På Netflix finns två säsonger av Peep show, asrolig brittisk serie! Själv bingear jag That 70s show just nu, love it. Även Crazy ex girlfriend, men det är ju inte en sitcom på samma sätt som du menar. Kram & trevlig helg!

 7. Parks & Recreation på HBO eller Cmore!
  Kanske har du sett den? Om inte, du måste måste måste se den! Så galet bra! Finns massa säsonger och Amy Pohler, Chris Pratt och Aziz Ansari m.fl. är superbra. Inte många serier jag sett där ALLA skådisar är bra och passar sjukt bra för sina roller.

 8. Börja se moderna dansföreställningar istället för teater. Alltid runt en timme långa, perfekt för att man ska hinna med att ta en öl efteråt!

 9. Call me by your name är en novell från början. Har precis läst ut den och tyckte väldigt mycket om den. Ska absolut gå och se filmen också.

  1. +1 på den! Dock inget bakgrundsskratt, men fin och bra serie. (Och Dylan är <3, skådisen gör bra musik också, dubbeltips!!)

 10. Vita killar som är pretto och pratar om gamla greker, i ett förvisso behagligt slowmo tempo med sommarklistrig känsla. Bra som flykt. Men bra? Vete fan. Se Moonlight istället! Den är superfeministisk trots sitt killfokus. Båda handlar om gaymän. Kom i håg att det ej är samma som heterodudes. Gaymän mördas på begäran av staten, enligt lag (precis som gaykvinnor som jag själv) i många länder. Alltid minnas detta. Men det är jag säker på att du gör. Så med det sagt: Tror du kommer sakna tjejerna och ska en vältra sig i unga vita heteromän som skryter om sina gamla grekiska-kunskaper är Donna Tartts gamla högstadiefavoritroman Den hemliga historien med värd tiden. 🙂

 11. Jag tänker på den gamla 90 tals-serien ”Nanny” eller om den heter ”a Nanny named Fran” ni vet. Faktiskt rätt kul på sitt eget lilla vis även om den är lite mossig på vissa sätt också förstås! Men bra som förströelse om man vill ha något lättsmält med mycket skratt i bakgrunden tänker jag 🙂 Annars måste jag tipsa om Jane the Virgin,rolig och enkel serie att följa men ingen sitcom riktigt.. Men nästan alltså, du kan ju lägga in skratteffekter vid behov 😉

 12. Call me by your name är en helt omvälvande kärlekshistoria, så fint gjord! Och man får verkligen lust att semestra i ett stort hus i norra Italien haha. Bra känsla att få ändå i ett vinterblekt januari-Sverige. Hoppas du gillar den om du ser den!

 13. Jag håller med om att frånvaro av kvinnor i filmens mansdominerade bransch är ett verkligt problem. Men i Call me by your name? Menar du för att det handlar om homosexuell kärlek mellan två killar? Förstår inte riktigt poängen. Förutom de två huvudpersonerna är det ju jämt fördelat mellan könen. Oavsett; rekommenderar den verkligen!

 14. Har ingen serie att rekommendera (men gillade också Lovesick väldigt mycket!).
  Utan ville bara tipsa om att ”8 Femmes” blir teater på Stadsteatern! Det är väl en favorit hos dig?

 15. Call me by your name, tycker jag är lite over hype:ad. Det är en kittlande känsla av det dem gör är så förbjudet, det är väldigt sensuellt och att dem har en respektfull relation mellan varandra. Hela den grejen att ha en ”sugar daddy” typ, är ju så romantiserad i filmen och att det typ går 40 minuter innan det verkligen händer något i filmen gör att jag inte gillar filmen lika mycket. Dem bitarna som är bra är bra och resten är bara utfyllnad var min känsla genom filmen.

 16. Haha åh, kom precis hem från att ha sett Call me be your name på bio och så var detta det första jag läste .. Hursomhelst, en STRÅLANDE film! Det var längesen jag blev så tagen. Kände mest vem är jag??? när den var slut. Se den!! Och helst på bio. Folkets bio visar den.

 17. The mindy project! På HBO. Den har inte skratt i bakgrunden men jag började se.. förra veckan? Och har redan typ hamnat ett år efter i mina studier pga kan inte sluta kolla. 6 säsonger!! Klockren.

 18. Jag tycker att call me by your name är väldigt utdragen, men fin historia och så himla vackert filmad. Sorglig, rolig och genomtänkt. Värd att se bara för den italienska landsbygden, typiska italienska tanter med huckle som gör några klockrena cameos + åttiotal. Det är bara de två huvudkaraktärerna som är snubbar, for obvs reasons, resten är väldigt 50/50. Se den ändå, en historia om första kärleken kan aldrig gå fel tänker jag 🙂

 19. Var inte bekymrad, såg Call Me By Your Name i veckan och blev totalförvandlad. Det är på riktigt min nya favoritfilm efter att ha haft samma i 6 år. Så jävla fin och emotionell och tankeväckande. I trailern är det inte så mycket kvinnor eftersom huvudrollsinnehavarna är män, men det är mer tid för kvinnor i filmen. Se den!!!

 20. Måste ansluta mig till de som försvarar call me by your name haha. Det är min nya favoritfilm! Den väckte så himla mycket känslor och var bland det vackraste jag någonsin sett. Ang antalet kvinnor i filmen så tycker jag att trailern är lite missvisande! Utöver de två manliga huvudrollsinnehavarna är det ungefär lika många manliga och kvinnliga karaktärer skulle jag säga!

 21. ”Miranda”. Such fun! Det är brittiskt och fånigt men jag älskar det. Älskar henne. Fast jag vet inte var den finns nånstans, har ingen koll på varken Netflix eller HBO tyvärr.

 22. Alltsåååå – inte en sitcom, men har du sett Crazy Ex-girlfriend på Netflix? ÄLSKAR!!! Komedimusikalmysserie som tar upp massa bra grejer 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar