Annons
Annons

en rangordning av sociala medier.


 

hund

Såg att både Michaela Forni och Bloggkommentarerna gjort blogginlägg där de rangordnat de olika sociala medier-platserna på internetz. Det tyckte jag var en rolig grej så nu gör jag samma.
När jag började blogga hade inte ens Facebook kommit till Sverige, nu finns folk på så många platser att det är omöjligt att hålla koll på alla. Jag tycker det mest är fint. Det betyder att alla kan hitta sin favoritplats som passar dom bäst.
Så här tycker jag:

Annons

1. Blogg.
Bloggen kommer först mig, ganska givet. Bloggen är ju mitt jobb och den plats på internet som jag lägger enskilt mest tid på. Dessutom läser jag väldigt många bloggar, och gillar hur man lär känna folk allra bäst genom dem. Som bloggkommentatorerna skrev: bloggen är den kanal som känns mest komplett.

2. Facebook.
På andra plats för mig kommer Facebook. Facebook använder jag framförallt privat. Det är genom Facebook jag pratar med mina kompisar (förutom på whatsapp), det är där jag har koll på födelsedagsfester och events och dessutom hittar de mest intressanta artiklarna och debatterna för att mitt flöde är rätt politiskt. Plus gulliga hundvideos!

3. Podcasts.
Följer flera podcasts slaviskt och missar inga avsnitt. Typ den enda kanalen som faktiskt får mig att skratta högt också när jag tänker efter. Här blir jag både smartare, gladare och stundtals ganska berörd. Här är ett inlägg om podcasts jag följer.

4. Pinterest.
För inspiration, för avkoppling och för att samla ihop recept jag är sugen på att laga, kläder jag önskar mig och platser jag vill resa till. Till exempel. Följ min Pinterest här.

5. Instagram
För att följa mina vänner på deras upptåg, för att se vad kändisar har för sig och för att like:a bilder på gulliga corgis. Och för att lägga upp egna bilder såklart! Instagram funkar som ett fint komplement till bloggen där man kan se vad jag gör prick för stunden. Jag heter Sandrabeijer på Instagram.

6. Youtube
Följer knappt några youtubers pga tycker alla videos är så lååååånga. Har överhuvudtaget inte det tålamodet att sitta och lyssna tio minuter på någons dag. Men följer en del sminkbloggar och älskar att kolla filmtrailers.

7. Snapchat
Är rätt ny på Snapchat men tycker mediet är roligt och försöker ladda upp några grejer per dag. Heter Niotillfem här om ni vill följa. Själv följer jag framförallt kompisar här.

8. Twitter
Twitter kommer sist som det ser ut nu. Gillar ändå denna kanal i sin snabbhet, men sedan de förändrade flödet så att det inte längre är den senaste tweeten högst upp utan de mest delade och like:ade tycker jag det helt har förlorat sin idé. Går in ibland och uppdaterar stundtals själv (heter niotillfem), men känns som att det kanske kommer dö ut snart om de inte skärper sig.

 

Hur ser er lista ut? Och om ni fick bestämma, vilken kanal skulle ni vilja att jag la lite mer tid på och vad skulle ni vilja se att jag gjorde i den?

 

photo source.

 

Translation. A ranking of the different social media channels I use.

(0)
(0)
(0)
22 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar