Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

en rundtur i min bokhylla.

home

Välkommen till min bokhylla! Nu ska vi gå en rundtur.

Min bokhylla är ett Elfa-system placerat i mitt vardagsrum. Den var något av det första som åkte upp när jag flyttade in. Elfa tycker jag är smart för man kan dra ut hyllorna och flytta om dem väldigt lätt.

Annons

home

Jag har sorterat mina böcker efter färg. Delvis för att det är fint såklart, men lite också för att jag har ett grafiskt minne och hittar snabbare så.

Jag har bara böcker i min hylla som jag har läst och tycker mycket om, alternativt ska läsa. Och så såklart vissa som bara är väldigt fina ?

home

Växten är en klätterkalla. Det är två mindre krukor som efter fyra år klättrar upp och ner och in och mellan böcker och hyllor. Är väldigt imponerad gravitationsmässigt att den liksom verkligen rör sig överallt och inte bara faller neråt. Den har som små hällor på grenarna som tar tag i bokryggarna.

Annons

home

Den ena krukan agerar skogsdunge för två rådjur.

home

Vid den blå delen bor ett kort på min mamma när hon är femton år.

home

Babushkadockorna med Drutten köpte jag på en marknad i Moskva. En rysk barnserie som också fanns som godis när jag var liten. Kan exakt minnas hur tablettasken smakade.

home

Verkar ha en ofrivillig grej för ryska dockor! : ) Eller frivillig för 17, why not. Dessa har jag fått av min mamma när hon var i Sankt Petersburg. Har även svinmånga ex av mina egna böcker i hyllan.

Annons

home

Min vinylsamling har vi här också. Extremt nöjd över denna pangsamling. Mindre nöjd med min vinylspelare som bara hackar. Måste skaffa en ny, tar mig aldrig an denna semitråkiga uppgift.

home

Varsågoda för titten.


foto: Isabella Ståhl  // Studio Emma Svensson

Dela på:

29 kommentarer till “en rundtur i min bokhylla.”

 1. Evelina skriver: 14 februari 2019 kl 11:33

  Fint!! Växten är en klätterkalla, tips är att man kan klippa av en topp och sätta ner i krukan igen gör en frodiga växt, om en vill!


  1. Sandra Beijer skriver: 14 februari 2019 kl 11:42

   tack, ändrar! ska testa detta ?


 2. Caroline skriver: 14 februari 2019 kl 11:52

  Mycket fin är den!! Håller på att planera en själv. Vad har du för djup på dina hyllor?


  1. Sandra Beijer skriver: 14 februari 2019 kl 12:35

   på elfas hemsida finns det en variant just för bokhyllor, den har jag!


 3. Malin skriver: 14 februari 2019 kl 11:56

  Men alltså, hur sjutton städar du? Jag har visserligen katter så det blir hårigt och dammigt fortare, men avundas folk som kan ha öppna hyllor med fullt med grejer i. Det måste ju ändå bli dammigt bland dina småprylar och växter och är det inte väldigt bökigt att städa?


  1. Sandra Beijer skriver: 14 februari 2019 kl 12:35

   men det är ju bara att damma av liksom!


 4. Emmie skriver: 14 februari 2019 kl 12:18

  Snälla Sandra hjälp mig! Hemma och vabbar med en koala på magen så behöver tips på tidsfördrift från soffan och du brukar ju vara så himla grym på att knopa ihop inlägg med diverse internetrelaterade länkar ❤️


  1. Sandra Beijer skriver: 14 februari 2019 kl 12:35

   spana in min kategori ”things i like”, där samlar jag tips om olika saker 🙂


 5. Kerstin skriver: 14 februari 2019 kl 12:19

  Hehe trodde det var Isabelle Ståhl som plåtat först, det vore så otippat och oväntat och ganska roligt! Hoppas hon börjar frilansa som fotograf snart!


  1. Sandra Beijer skriver: 14 februari 2019 kl 12:35

   haha


  2. Sophie skriver: 14 februari 2019 kl 23:09

   Haha, det trodde jag också tills jag läste ditt meddelande. :p


 6. elindevote.se skriver: 14 februari 2019 kl 13:28

  Älskar detta inlägg, så inspirerande ? har bara en trist liten bokhylla i ett hörn, blir så sugen att skapa en hel vägg!!


 7. Linda skriver: 14 februari 2019 kl 13:52

  Drutten och Gena – nostalgi! Fasen vilka flummiga barnprogram som gick när man var liten. Känns som att det bara är tecknat numera. Ni som är födda på 70-talet och har barn – vad är dagens motsvarighet till Drutten och Gena?


 8. Natalie skriver: 14 februari 2019 kl 15:11

  Älskar verkligen din bokylla. Hade nåt liknande när jag var tonåring, men inte riktigt lika fin. Mina föräldrar har båda jobbat på elfa i hela sina liv. Mamma på fabriksgolvet, och pappa på kontoret. Förra året firade mamma 40 år på företaget. Helt sjukt hur länge hon varit där. Pappa är pensionerad nu, men brukade designa garderober. Han har tydligen designat Stellan Skarsgård garderob en gång i tiden. Lite random info sådär på alla hjärtans dag, men har tänkt mycket på mina föräldrar idag och blev glad när jag såg ditt inlägg. Hoppas du har en fin dag idag, Sandra!


  1. S skriver: 14 februari 2019 kl 15:50

   Fint! <3


 9. Johanna skriver: 14 februari 2019 kl 15:28

  Så fint!! Älskar sånna här inlägg!


 10. ems skriver: 14 februari 2019 kl 16:53

  Så fiiiint, och växten som agerar skogsdunge åt två rådjur, I die


 11. A skriver: 14 februari 2019 kl 17:42

  Äger knappt några böcker. Har skaffat läsplatta och älskar den- läser mer än nånsin nu, men samtidigt drämmer jag om en sån där personlig hylla som täcker en hel vägg men vad 17 ska jag fylla den med?? Identitetskris….?


 12. elsa skriver: 14 februari 2019 kl 19:40

  mitt mål är att ha en hel bokhyllevägg <3


 13. Anna skriver: 14 februari 2019 kl 22:40

  Är så sugen på att ha en sådan växt över gardinstången, men sätter den sig liksom fast i tapeten också och riskerar att göra märken tex?


 14. Hanna skriver: 14 februari 2019 kl 23:45

  Hej sandra! älskar din blogg. undrar bara vad du menar med grafiskt minne. låter kanske dum nu hehe men googlat och fick inte fram något. stor kram till dig!


  1. Sandra Beijer skriver: 15 februari 2019 kl 09:13

   bildminne! kanske kan man inte säga grafiskt minne ? puss


 15. Sarah skriver: 15 februari 2019 kl 08:58

  Vet inte om den finns längre, men förut fanns iaf en cider från Xcider som hette MandarinChili. Den smakade precis som druttengodiset.


 16. Ebba skriver: 15 februari 2019 kl 11:13

  När gör du ett inlägg om din vinylsamling? Älskade inlägget om din CD-samling!


 17. Maria skriver: 15 februari 2019 kl 12:54

  Tips! Det finns butiker i Stockholm som lagar vinylspelare och byter ut reservdelar etc. Bättre för miljön. 🙂


 18. Carolina skriver: 15 februari 2019 kl 14:38

  Hatar när du bara visar 3/5 delar av en bild, det liksom skaver i frontalloben. Den röda sektionen med böcker, tavlan bredvid din vinylsamling, alla saker, kraft under böckerna där din tv står. GAH!


 19. E skriver: 15 februari 2019 kl 15:26

  Hej Sandra! Kan du inte göra ett inlägg om din vinylsamling? Vore guld!


 20. maria skriver: 16 februari 2019 kl 10:41

  Vet inte varför jag är så nyfiken haha, men var förvarar du alla andra böcker? Du måste ju ha jättemånga? 🙂 Superfin hylla iaf!


  1. Sandra Beijer skriver: 16 februari 2019 kl 10:58

   skänker bort till stadsmissionen!


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/om-jag-var-en-bingobricka/