Annons
Annons

en torsdag i shibuya med fotoautomater och ramen.


 

tokyo.

Igår var det torsdag och min första riktiga dag i Tokyo. Jag lokaliserade min tunnelbanestation och åkte till Shibuya!

tokyo.

Alltsåååå. Tokyo! Vilken jäkla pangstad. Var orimligt pepp när jag steg av t-banan och möttes av allt detta.

Annons

tokyo.

Jag började med att besöka Shibuya 109. Det är ett stort klädvaruhus på 8 våningar med typ foki-kläder. Jag var dock mest ute efter dessa: mina bästa lösögonfransar! Ska köpa med mig hem så många av dessa alltså.

tokyo.

Efter lösögonfransköpet promenerade jag runt i Shibuya. Här har vi då en fruktaffär som sålde jordgubbar styckvis. Rimligt. Frukt är väldigt dyrt i Japan och ses lite som en lyxpryl. Magnus sa dock att det inte hade förvånat honom om Urban Deli på Södermalm började sälja jordgubbar såhär vilket i och för sig är sant. Hade säkert köpt en också : (

tokyo.

Här är jag väldigt nöjd efter att ha lokaliserat en elektronikaffär samt gjort mig förstådd att jag behövde en adapter från europa till japan. Little did I know att jag hade köpt fel adapter :/

tokyo.

Vid halv tre fick det bli lunch bestämde jag. Jag gick in på stället i mitten.

tokyo.

Och åt jättegod ramen och läste en bok.

tokyo.

Sedan kringelkrånglade jag mig in bland alla Shibuyas kulliga små gator och tittade i butiker och på människor. Japanskorna är så otrooooooligt fina, önskar att jag vågade fota dom till er. Alla sminkar sig med ljusrosa rouge precis under ögonen, typ såhär, Alltså jag smäller av det är så fint, ska alltid ha så själv från och med nu.

tokyo.

När jag gick förbi en spelhall bestämde jag mig för att gå in och ta en purikura. Tänkte att det kunde vara en rolig första instagrambild från Tokyo.

tokyo.

Blev såhär gullig. Valde de allra största ögonen samt rosa läppar.

tokyo.

Sen hände det knäppaste. När jag stod och fotade av min purikura hoppade min kompis Said fram! Hur stor sannolikhet att man springer på varandra i en jättestor stad liksom? Tydligen ganska stor. Så himla fint iaf! Said bor i Tokyo och är utlandskorre för TT och annat. Vi firade ödet med att gå till en bar. Här är Saids 360gradiga-kamera.

tokyo.

Said tog mig till en jättefin bar med stora tygstycken och japanska hipsters.

tokyo.

Sedan frågade han om jag ville följa med honom och hans kompis Mabiru och äta middag. Det ville jag. Vi åt rullande band-sushi och det var så sjukt gott.

tokyo.

Efter maten tog vi mer purikura såklart.

tokyo.

Redigeringsprocessen är nästan roligast.

tokyo.

Vi blev asgulliga såklart.

tokyo.

Efteråt gick vi till en mycket liten soulbar på fjärde våningen i ett hus.

tokyo.

Man fick snacks om man ville.

tokyo.

Vi drack öl och åt popcorn och vid halv tolv tog jag tunnelbanan hem igen. Så himla bra första dag!

 

Translation. My first real day in Tokyo was yesterday! I spent it in Shibuya where I had lunch, walked around and did some shopping. In the afternoon I ran into my friend Said by coincidence and we had dinner and went to a bar.

(0)
(0)
(0)
28 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar