Annons
Annons

era bästa tips mot vintern.


 

a9b958822729ceb6349105b38f4be75c

Jamen hej på er och glad söndag. Minns ni inlägget jag postade med 50 tips på grejer man kan göra på vintern? Här är det för den som missat. Kommentarsfältet fylldes av massssor av bra tips på vinteraktiviteter från er också!
De förtjänar att lyftas upp i ett inlägg.

Här kommer ett gäng med pangtips!

Annons

.


En superkall januari hade jag tropisk fest. Skruvade upp ett billigt el-element från Clas Ohlson på högsta effekt, hängde palmgirlanger i taket, satte på en somrig spellista och bjöd på paraplydrinkar.


Köper ett pussel med massor av bitar och bjuder in kompisar på regelbunden basis som kan hjälpa till att lösa det.


Äter sig genom världens mat, tips på underbar vietnamesisk restaurang vid Vasaparken (Minh mat)


Kostymdramer. Stilla julmusik. Eller jazz. Matfilmer av den mysiga typen, ex. Julia & Julia. Omfamna tidig rofylld jul. Kramas.


Mina bästa tips vore att sätta upp ljusslingor i taket i olika färger som i Stranger Things, då blir mörkret nästan något att se fram emot! Annars kan en dra hem ett gäng kompisar och ha inomhus-picknick på golvet, passa på att gå på bio, köpa ett par skitvarma skor (vilket gjorde att min livskvalité ökade dramatiskt) och att dricka massor med varm choklad med en liten nypa salt i (och/eller chili)


BADA BADKAR <3
Köp något fint på Lush, ploppa i det & bara häng i badet så länge som möjligt samtidigt som en äter choklad & vindruvor och tittar på Netflix.


göra vinterbingo: dvs leta rätt på vintergrejor som domherrar, vita harar, snö på kvistar, perfekta snöflingor, sparkar. Gör detta varje gång jag ska promenera någonstans.

Comfort food är det viktigaste! Mac’n’cheese, saffransrisotto, nybakt bröd, friterad halloumi med smörigt potatismos, osv osv. Mmmm allt känns så mycket bättre!


Klä sig asvarmt och grilla korv utomhus.


Ha bytefest!!!
Man kan köra massa olika regler såklart, men grundprincipen är: Alla tar med något gott att dricka och snacksa på (tanken här är att detta ska vara en kväll då alla bidrar) och även ALLT av saker opch kläder man vill bli av med, men som är i såpass bra skicka att man kan tänkas ge det till en kompis. Sen byter man och myser och alla blir så himla nöjda och glada över sina nya GRATIS fynd!


jag bor i norra delen av landet, norr om polcirkeln till och med. här är det redan börjat bli mörkt och snön hänger i luften, den är faktiskt lite sen i år kan jag tycka. för mig är väntar den årstiden jag tycker bäst om! vintervita gator och riktigt härlig frisk kyla. så snart snön faller så känns inte mörkret så mörkt och landskapet förvandlas till det mest magiska. Just när man inte tror att man står ut med mörkret så vänder de, dagarna blir ljusare och våren kommer med dagar med där snön ligger kvar och sol som värmer, hurra! mitt tips till dig är att åka norrut i vinter och få se hur fin den faktiskt kan vara <3 norrsken krispig kyla och känslan av att leva i en film


Om man gillar julen så är det ju från och med runt november tillåtet att vältra sig i julfilmer. Finns det något mysigare? Med lite glögg till under en varm filt. Annars är det härligt att gå långpromenader på vintern med varm choklad i ryggsäcken.


Passa på att framkalla de bästa bilderna från sommaren, eller hela året för den delen, och sätta in i fotoalbum eller upp på väggen. Sånt som man aldrig tar sig tid till när solen skiner ute. Sitta och pyssla med foton på golvet med bon ivers nya skiva i lurarna och en kopp te i handen. Plus att om man sätter upp bilderna på väggen så blir man glad varje gång man går förbi, och inser att man visst har hunnit med mycket saker under året trots att det känns som allt man gör nu är att sova plugga äta dö.


Skaffa hund! När årstider eller bara livet kränker så kommer det kännas annorlunda med en hund, lovar!


Läser böcker om folk som fryser, Stockholm är ingenting i jämförelse med Barnen på Frostmofjället eller hur Jon Snow har det north of the wall. Wuthering Heights te och scones + en filt är också bra.

 

Translation. Some recommendations on wintery things to do from my readers!

 

picture source.

(0)
(0)
(0)
27 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar