Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

får det lov att vara en kaffe?

maid costume.

Ni trodde väl inte att jag skulle lämna Tokyo utan innehållet i denna påse?

maid costume.

Hmm?

maid costume.

En egen maid costume såklart! Den är SÅ knäpp och fin. Man blir en mangaversion av Emmanuelle Béart i en av mina favoritfilmer 8 femmes.

Annons
Annons

maid costume.

Vet inte exakt när jag ska ha den? Kanske varje dag bara. Eller nästa gång jag går på maskerad, oavsett tema : )
Nu sitter jag på flyget hem till Sverige, vi ses där! Puss.

Translation. My very own maid costume. ^^

Dela på:

23 kommentarer till “får det lov att vara en kaffe?”

 1. Lisen skriver: 07 april, 2016

  Blir besviken när jag ser att du köpt souvernirer som är typiska uttryck för japansk kultur. Det känns liksom lite fel i magen att du ska ha en traditionell japansk dräkt som en maskeradklädsel..? Lite som att du hånar personerna som klär sig i såna dräkter. Det här med kulturell appropriering är ju alltid svårt, det gäller att tänka ett varv extra. Skulle gärna höra dina tankar om detta.


  1. J skriver: 08 april, 2016

   ”traditionell japansk dräkt”?? kom igen.


   1. Lisen skriver: 08 april, 2016

    Givetvis skrev jag min kommentar i syftet att ironisera de anklagande kommentarer gällande kulturell appropriering som Sandra brukar få här i bloggen. Gick tydligen inte hem hos alla :))))))


    1. sandrabeijer skriver: 08 april, 2016

     det förstod inte jag heller faktiskt om jag ska va ärlig 🙂


    2. Linnea skriver: 09 april, 2016

     Oh god help me hahahah #skämskudden #skrattgråtemoji


  2. Karin skriver: 08 april, 2016

   Men lol Lisen, googla french maid. Det är inte en ”traditionell japansk dräkt”. CA är viktigt, men detta är bara tramsigt av dig!


  3. Johanna skriver: 08 april, 2016

   Är du ett troll? Du måste vara ett troll. Du är ett troll.

   Traditionell japansk klädsel. Heh.


  4. Karin skriver: 08 april, 2016

   Vad menar du med traditionell japansk dräkt? Maid costume kommer ju ursprungligen från väst och det är heller inget japaner klär sig i till vardags, det är en utklädnad där också.
   Sen förstår jag inte hur du kan sätta likhetstecken mellan att klä sig på ett sätt med att håna folk som klär sig så. Tycker att du borde tänka ett varv till innan du anklagar någon när du själv inte har koll.


  5. Anna skriver: 08 april, 2016

   Men lol på att den skulle vara en ”traditionell japansk klädsel”. Take a seat.


 2. kerstin skriver: 07 april, 2016

  vad exakt är det du gjort i Tokyo?
  semester el. jobb.?


  1. Anette skriver: 07 april, 2016

   Hon har ju uppdaterat flitigt och gjort ett bra jobb på den fronten. Bloggen är ju Sandras arbete 😉


 3. Emma Caroline skriver: 07 april, 2016

  HEJ underbara, rara, alldeles fantastiska Sandra!
  Med hjälp av ovanstående smicker hoppas jag kunna marginellt öka mina chanser till lite eminenta råd!!
  Jag och min *p0jkVäN*åker till Göteborg i helgen, vi firar liksom två år ihop, och vi har aldrig tidigare känt ett direkt behov av att fira sådana saker som jubileeum och så, lite p.g.a. att jag är världens mest förvirrade människa. Så jag tror att det är olika datum varje gång på ett ungefär. men vad spelar det för roll, han är det underbaraste jag vet gånger stjärnstopp, en miljon ändå liksom.

  Nåväl nu kommer min fråga; vad gör man när man är i Göteborg? Egentligen?
  Jag skulle verkligen vilja ha tips på dina bästa kultur-, fika-, mat-, vin-, hångel&dansställen. <33


  1. ella skriver: 08 april, 2016

   Emma Caroline! jag är ju inte Sandra men jag kan inte motstå att svara på det här pga exilgöteborgare med hemlängtan!.Kvarteren runt Järntorget, Linnégatan, andra långgatan och tredje långgatan är mysigast! Fika på Two little Birds, se film på Hagabion och drick vin där med, ät på Made in China eller Market, drick mer vin på Le pub eller häng på valfritt ölhak på andra lång. Djungeltrumman.se har bra klubbguide för dans. Ett extra kulturtips är konstmuseet som har väldigt bra samlingar med fina tavlor och är precis lagom stort. Puss och ha så kul <3


 4. Elina skriver: 07 april, 2016

  Hej Sandra! Jag har gått och kärat ner mig totalt i reklampostern med dig på för europarunt.se och skulle himla gärna vilja ha den på väggen. Om det inte är alldeles för knäppt. Älskar färgsättningen och hela retrostuket. Är det möjligt att beställa ett ex? Kram Elina


 5. Amanda skriver: 07 april, 2016

  Exakt, det är väl inte så svårt att förstå, hon har ju gjort samma saker som hemma. Världens lyxigaste jobb 🙂


 6. Mariaspray skriver: 07 april, 2016

  Svarar du inte på kommentarer. Det gillar jag inte. Ganska ohyfsat o
  Ego att göra så .


  1. Malin skriver: 08 april, 2016

   Du verkar ganska ohyfsad och ego Maria


 7. towelillap.devote.se skriver: 07 april, 2016

  men hjälp vilken fin!!!! så avis!!! <3


 8. Maria skriver: 07 april, 2016

  Åh fint. <3
  Ville bara säga att jag älskar att kika in här, när man slö-läst toppbloggar som bara är så tråkiga. Så kikar man in här och bara "ÅH vad skönt att man kan få läsa en bra blogg i alla fall".
  You rock ✌


 9. Malin skriver: 08 april, 2016

  Lisen alltså, ge dig. Måste dock erkänna att min första tanke när jag såg din kostym var oj jäklar sandra, vad kinky! Haha 😉


  1. annie skriver: 08 april, 2016

   Min tanke med haha!


 10. Nyfiken skriver: 08 april, 2016

  En kopp kaffe? Kan nån förklara?


 11. {"author":"linnea" skriver: 10 april, 2016

  IIIIIIIH DÖ-GULLIG-FIN-KAWAII!!


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/vi-gar-pa-maidcafe-i-akihabara/