Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

fina boknyheter: en expedition, en pappa och bergen som väntar.

Tre bra nyheter om böcker har hänt mig denna vecka och jag vill dela dom med er!

january

En av min absoluta favoritböcker Pappan och havet har kommit ut i jubileumsutgåva i år. 2020 är det nämligen 75 år sen Tove Jansson gav ut sin första bok om familjen Mumin.
Jubileumsutgåvan ges ut under kampanjen #VÅRTHAV där tio kronor doneras för varje såld bok för att rädda Östersjön och dess kulturarv.

Annons

Tycker utgåvan är så OTROLIGT fin. Man kanske inte ser, men omslaget är vävt.
Här finns den att köpa.

Annons

Och här finns min elva år gamla bloggrecension när jag hade läst Pappan och Havet för allra första gången.

Min vän och kollega Emma Svensson kommer ut med en bok om några veckor om sin kärlek till berg. Och om fotograferandet, tinderdejter och att åka runt i sin van bland alperna. Är kär i detta omslag?!
Det är Sara R. Acedo som gjort det förövrigt, som även formgivit mitt senaste bokomslag (och de tidigare pocketutgåvorna).
Bevaka Honeymoon hejdå och bergen som väntar här.

Rolig grej här: Bea Uusmas bok om Andréexpeditionen blir film.
Expeditionen – min kärlekshistoria är nog topp fem mest romantiska bok jag läste under tiotalet. När jag läste igår att den skulle bli film kändes det så självklart. Såklart den ska! Spännande, intensiv och sorglig. Här finns min recension från 2014.

10 kommentarer till “fina boknyheter: en expedition, en pappa och bergen som väntar.”

 1. Julie skriver: 30 januari 2020 kl 15:51

  Expeditionen åker upp på bibliotekslistan direkt! Har väldigt länge haft en skräck-fascination för andre-expeditionen efter att ha besökt museet i Gränna på en skolresa. Men boken verkar för bra för att avstå.


 2. Emma Svensson skriver: 30 januari 2020 kl 17:39

  <3 <3 <3

  Sådan ära att få vara med på din blogg, puss 🙂


 3. Sophiaalifeexpedition.blogspot.com skriver: 30 januari 2020 kl 17:54

  Omslaget är FANTASTISKT på Emma Svenssons bok!

  https://alifeexpedition.blogspot.com/?m=1


 4. Alex skriver: 30 januari 2020 kl 18:00

  Hejsan, jag undrar om du har ett inlägg med din make-up rutin? Försökte söka lite men hittade mest kläder och hår. Tycker alltid din make-up är otrolig, skulle älska att få se hur du gör från början till slut. Puss!


 5. Lou skriver: 30 januari 2020 kl 18:32

  HAHA jag läste fel gällande vad du tidigare skrivit om Pappan och Havet, och trodde först att du var elva år när du skrev recensionen! Läste den och höll på att sätta i halsen för jag tänkte att detta var mig tusan en klok och verbal 11-åring. 😲👀


 6. Ellen skriver: 30 januari 2020 kl 19:19

  Läser du fortfarande kissies blogg? Jag följde den slaviskt förr men slutade för typ ett halvår – ett år sen pga ingen aning. Tänkte därför om det var en trend hos fler eller bara nåt som ligger hos mig.


  1. Elvira skriver: 31 januari 2020 kl 09:16

   Hennes blogg har totalt tappat det. Sämst! Lägg ner säger jag


 7. Erika skriver: 30 januari 2020 kl 22:32

  Hej! Ska till Stockholm nästa helg med mina systror och min mor för att fira hennes 60 års dag, ska bli kul! Har du tips på bra restauranger som du älskar?


 8. Frida skriver: 31 januari 2020 kl 07:22

  Älskar Expeditionen. Blev själv lite lätt besatt av hela historien efter att ha läst den, vilket jag naturligtvis inte är ensam om. Älskar Bea!


 9. Billl skriver: 31 januari 2020 kl 20:26

  Pappan och havet är en favoritbok absolut!! Bäst som ljudbok uppläst av tove själv! Nästan alla hennes böcker finns på Spotify (:


Dela på:
Laddar