Annons
Annons

frågor och svar. del 9. kategori: kärlek.


 


rebecca rijsdijk

vad ska man göra när man bara tänker på honom hela tiden så mycket att man går i sönder, och man vet att man aldrig kommer att bli hans för han vet inte vem man är?
då kan man antingen 1.

Annons

skriva hans namn tusen gånger i en bok, lyssna på varje låt och tänka att den handlar om honom, lämna mascarafläckar över lakanen, snegla långt bort och undra minst femtusen gånger hur hans händer känns under ens tröja eller 2. säga hej.

Jag känner att jag inte fick tillräckligt med tid, och jag fick ingen tid att kalla honom för min. Men jag fick en massa underbar kärlek. Och nu vill han inte ens vara vän med mig. Jag saknar honom så det gör ont. Fem eller sex månader är alldeles för länge att vara så här kär, när man vet att han inte vill prata med mig, inte se på mig. Har aldrig varit så galen i någon så länge. Vad gör man, om man är kär i en pojke men man har redan haft sin tid med honom?
jag vet inte riktigt, det finns ju inte riktigt några svar. men jag tror att antingen får man låta sig själv vara sådär jäkla ledsamt kär tills det går över. det är liksom inget fel i att vara olyckligt förälskad mer än det gör förbannat ont i hjärtat, armarna och ryggen. lång tid tar det ju också. ofta mer än fem sex månader tyvärr. och om man inte orkar så får man säga att "hallå. vi blev ju inte klara med varandra. kan vi inte ses, fika, lyssna på musik, hångla. något bara." och vill han inte det har man i alla fall vågat. så fort man vågar saker mår man bättre har jag märkt. en inte alls så hemlig men väldigt fungerande formel för livet.

Hej.
Du skrev någon gång tror jag, att det var fint att dina läsare frågade dig så mycket om kärlek, som om du visste allt om den.
Men det måste du också göra. Ingen kan skriva som du gör och inte veta vad kärlek är. Därför, snälla Sandra hur gör man om..
…Man är kär i världens snyggaste med blondt hår och kindben som inte är av denna värld?
..Man vill få honom att lägga märke till en ganska grå och ointelligent flicka i hörnet?
..Man är så vansinnigt förälskad att man måste svälja och svälja för att inte fjärilarna i magen ska flyga ut. Även om han inte är i samma rum?
..Man inte vill gå i sönder när han pussar på andra?
Jag förstår inte. Men på något sätt måste ju kärleken kunna bli lycklig ibland. Det händer bara inte mig.

Oj hej och tack. Jag vet inte mer om kärlek än någon annan. Såklart. Jag har bara en tendens att minnas varje förälskelse som om den vore igår och romantisera tonårsestetik och nerbitna naglar.
Jag har varit förälskad i pojkar som jag sneglat på längs med femhundra skolkorridorer, skakat sönder mig när han suttit bredvid, tappat orden och tittat bort. varit feg feg feg. stått på hemmafester och pratat med honom, dansat iväg ut till vardagsrummet i förhoppningen att han ska dansa efter men istället hittat honom i någons föräldrars sovrum med händerna över en annan flicka. jag vet inte hur man gör för att få någon förälskad i en. jag vet inte. en dag bara händer det. en dag står man bara där och den där förbaskade pojken gör en plötsligt modig och man hånglar upp honom och han kysser tillbaka. och alla gånger det inte har hänt har jag bara väntat ut det, lagat hjärtan med hjälp av fika och en och annan håkanlåt.

Kallar du din pojkvän ludvig, vinden eller ludde? 🙂
Ludde nästan alltid och Ludvig ibland, till exempel om jag ropar på honom. Jag kan referera till honom som Vinden ibland när jag pratar om honom, bara för att det låter så oerhört flott.

Berätta hur du blev kär i din pojkvän, hur du märkte han var kär i dig och hur ni gick från att gilla varandra till att bli tillsammans 🙂
Vi träffades första gången på en hemmafest i oktober. Den här. Vi hängde hela kvällen för vi hade så hemskt roligt ihop och bestämde oss i öldimman för att bli bästa vänner. Vi bodde ganska så nära varandra så vi började träffas på kvällarna vid ett gatuhörn och röka en cigarett ihop. Varje gång innan vi sågs bestämde vi ett ämne som vi skulle prata om. Om man ska vara bästa vänner måste man ju veta allt om varandra. På en födelsedagsfest i december, den här, så hånglade han upp mig helt plötsligt när vi stod och pratade. Och sen började vi träffas i de där gatuhörnen och hångla istället.   Och en februaridag frågade jag honom om han ville bli ihop med mig. Och det ville han.


city rain motion pictures

hur skall jag kunna veta när det är rätt tillfälle att fråga honom om vår relation, eftersom jag inte riktigt vet och det är så svårt, jag vill veta vad han tycker.. men vi har strax kännt varandra bara en månad och så, allt har gått för fort och nu känns det som stopp. när kan jag börja tala med honom om STORA saker, så att han inte blir rädd att jag vill typ gifta mej eller ngt…?
Man säger bara ungefär, fasiken vad jag gillar dig. jag vill bara hångla med dig och ingen annan. Så kan man säga. Eller så väntar man bara, och känner efter. Allt behöver ju inte vara så bråttom och i de flesta fall så blir man liksom bara ihop när man minst anar det. eller så kan man göra som jag gjorde. jag smsade ludde och sa hej, vill du bli ihop med mig? och han svarade: hemskt gärna.

om ens pojkvän är borta och ens ex vill ha ens uppmärksamhet och man fodras i den… hur ska man då veta att man fortfarande älskar sin pojkvän?
jag vet inte. det låter mycket farligt och mycket dumt det där. man bestämmer sig först hur man vill göra och känner man att man liksom inte kan stå emot sitt ex så gör man slut med sin pojkvän. det finns nämligen inget sorgligare än pojkar med krossade hjärtan.

hur ska man göra för att inte bli så svartsjuk att man vill slå sig själv gul och blå, och kräkas upp allt man någonsin ätit när den man älskar är med en vacker dam som ser ut precis som en fransyska?
Jag vet att han älskar mig, men hur sjutton ska man göra när svartsjukeångesten hotar det finaste man vet?

Svartsjuka är det svåraste och jobbigaste som finns. Om man ska vara ihop så måste man lita på varandra, man måste våga släppa taget om sig själv och tro på att den här personen tycker om en. Men. Om den man älskar är med en vacker fransyska och man känner att allt inte står rätt till så måste man säga ifrån. Det ska aldrig kännas fel i magen för då är det oftast fel. Man måste respektera varandra och han skulle nog inte alls gilla om du var med en vacker fransman. Då får man säga att det här känns inte bra, vad håller du på med egentligen. Ärlighet och så är hemskt viktigt.

Du och tobias var ju tillsammans så länge, är ni fortfarande vänner eller träffas ni aldrig? hur är er relation nu?

Vår relation är ett hej och artighetsfraser när vi stöter ihop med varandra på stan. Vet inte om man kan kalla det vänner men vi är ju absolut inte ovänner. Jag känner mig inte ett dugg intresserad att umgås med honom mer än så.

Hur får jag hans(det är väldigt understruket, med lite utropstecken inom en parentes) uppmärksamhet?

Vet inte riktigt. Jag blir så hemskt blyg när jag är olyckligt kär. Men man se till att han vet att man finns till. Det är nummer ett. Och sen samlar man allt mod i världen och försöker våga prata med honom. Oftast så är det inte alls speciellt farligt eftersom han inte har en aning om att din mage håller på att sprängas när han är i närheten.

hur vet man att man är kär?
för jag tycker sånt är så svårt.

Jag lovar, man känner det.

Det kanske inte är så snällt att fråga en sådan här fråga.. men jag undrar verkligen, ja.. lite genant, men vilken är din favoritsex-ställning?
En lagom blandning av lite olika är trevligt tycker jag.

har du någonsin varit förälskad i en tjej?
näpp.

jag har en pojke som jag tycker himla mycket om, fast han tycker ännu mer om mig. vet du hur man gör när man inte vill ha varandra lika mycket?
Då tycker jag att man provar lite försiktigt och ser hur man känner. För ibland kan man komma på att man visst tycker om honom lika mycket men man var bara så orolig för sitt hjärta.


saplings

Vad är ditt bästa råd till en liten flicka på fjorton år om olycklig kärlek?
Det här.

tror du att det finns någon för alla?
jag tror det finns många för alla.
.
,


Q&A part nine. About love. Read it here.

(0)
(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar