Annons
Annons

frågor och svar om bokmässan, boken, resväskor och romankaraktärer. etc.


 

bok

Kan en köpa boken på plats på bokmässan?
Ja! Såklart! Min bok finns i Natur & Kulturs monter. Så här såg det ut igår när de fortfarande höll på att bygga montern. Så leta efter en stoooor bild på mig (hehe) eller natur&kulturs-logga (ett träd). Där finns boken! Och jag ibland! Man kan sitta i trappen och dricka kaffe om man vill. Obs att boken kostar 100 spänn på Bokmässan också, megakapet.

Annons

Måste man köpa boken på bokmässan för att få den signerad eller kan man ta med en redan köpt bok som du kan signera? Kram
Går såklart att ta med din bok! kram

Alltså SÅ kul med boken, grattis! Kan inte tänka mig en bättre känsla och hoppas jag får känna den en dag. Får man fråga hur många sidor/tecken boken är?
Tack! Boken är 206 sidor. Minns inte exakt tecken men inte supermånga, runt 230 000 tecken tror jag det slutade på. Obs dock att jag i processen skrivit långt mycket mer, dubbelt kanske trippelt som jag strök allt eftersom. Så jobbar nog de flesta författare, man blir en hejare på att stryka.

Grattis grattis grattis! Ska bli så himla kul att läsa. En liten fråga: Varför är den så billig? 120 spänn är ju ingenting med tanke på tiden och arbetet som lagts ner. Är det något du, redaktören och förlaget kommer överens om eller hur har ni satt priset? *nyfiken*
Tror att det är för att det är en bok i unga vuxna-genren. De priserna ligger lägre för att just unga personer ska ha råd. kram.

Handlar den om ludvig?
&
Ok, så Matilda är du, Miron är Joakim och Oliver är… Tobias?
Min bok är inte självbiografisk utan skönlitterär och påhittad. Inte en enda scen i boken har hänt mig på riktigt. Däremot är det klart att jag plockat av känslor jag känt, men det som händer i boken är karaktärernas historia och inte min. kram.


Jag måste bara fråga var dina skor kommer ifrån, de är alldeles underbara! Om du inte vet så kanske du vet vad den typen av sko skulle kunna kallas mvh sko-noob. Tacktack!!
De är från Asos men för länge sedan. Köpte dem februari 2013. Men finns dock säkert liknande på Asos nu!

En heelt orelaterad och specifik råga! Hade inte du ett par chanel creepers? Av någon anledning kan jag inte sluta tänka på dom, var är dom nu? Hur mår dom??
Haha, de mår bra! Jag använde dem ju väldigt mycket under 2013 och 2014 men sedan så gled vi ifrån varandra. De dyker säkert upp igen när man minst anar det. Tills dess bor de i min garderob! Här är ett inlägg från när jag köpte dom.

Varför läser du aldrig böcker på engelska även om det är orginalspråket? Du har ju bott i USA så antar att det inte är för att du inte förstår
Det är en skillnad på att förstå och ha ett språk som första-språk tycker jag. Det är ett faktum att drygt 30% faller bort av texten när man läser på ett språk man inte kan hundra procent. Jag läser engelska böcker ibland men vill helt slukas upp av en text, och det gör jag enklare på svenska. När jag läser på engelska så översätter jag till svenska huvudet och då gör jag ju det jobb som en översättare redan gjort, fast säkert sämre? Stor skillnad för mig i varje fall att läsa på engelska och svenska.

Vet du redan nu när din bok kommer i pocket?? Vill himla gärna läsa både din och Floras men blir alldeles för dyrt med inbunden. Har ändå fullt upp med kurslitteratur så får hålla mig till i vinter, minst. Men det kanske tar längre tid innan den blir pocket?
Det brukar ta ett år för en bok att bli pocket (om den blir det). Det är ju i hårdbok som jag tjänar pengar på mitt författarskap egentligen, samma sak med förlaget, så man brukar vilja vänta med pocket. 120 kronor är ju en lunch ute typ! Eller alltså, respekterar ju såklart att du inte tycker att du har råd, men 120 spänn för något man väldigt gärna vill ha tycker jag man kan unna sig! ^^ kram.

Hej! Här kommer en till fråga (som jag alldeles förstår om den är för privat, såklart såklart). Jag är tjugotre på mitt tjugofjärde och jag är säker på att jag inte vill ha barn, planen är att sterilisera mig sen om några år. BOKSTAVLIGT TALAT är det ENDA jag får höra ”bara du träffar den rätta så” (märkligt pga har fin partner redan), ”du kommer ångra dig”, ”den biologiska klockan kommer ticka” o.s.v., samt har en mamma som säger grejer som ”när du får barn, då…”. Tacklar du detta ofta, och har du några bra tips på lagom arga svar på tal? Menar inte att jag tror att du vill sterilisera dig, utan bara hur fan dealar man med barnhetsen som man ska få uppkörd i ansiktet som vore man nån slags grönsak som inte kan fatta egna beslut?
Hej! Oj! Vet inte! Jag skulle typ inte snacka om det, om det är ett svar? Jag tar aldrig själv upp barnfrågan och om någon frågor så markerar jag med ”nej inte intresserad just nu. punkt.”. Att berätta som tjugotreåring att man vill sterilisera sig är ju ändå ganska speciellt och ovanligt, så om du inte orkar skulle jag hålla det för mig själv tills vidare. Du behöver inte ens berätta om/när du gjort det för någon alls ju (alltså i ett samtal). kram.


Hej hej Sandra! Var kommer din resväska som ser ut som en gammal kappsäck ifrån? Den som finns på din snapchat idag. Dör vad fin! Kram
Den är från Alstermo Bruk, men jag tror att det företaget inte finns kvar än? Håll utkik på Ebay etc? kram! (Floras bild)

Sandra, vingummin brukade också vara min favorit, men nu har de ändrat receptet och det smakar skit :'(
Håller du med eller gillar du dom fortfarande? </3
Vilka vingummin menar du!! Finns så många ju. Menar du Bassets: ej märkt. Favoriter just nu: Gott&Blandat Giants.

Alltså, vilka böcker är klassikerna? Ibland tänker jag iaf att jag vill läsa dessa, men så tänker jag på de ”klassiker” som jag känner till och 95% av dessa är skrivna av män. Känns tyvärr lite som att många av de böcker som uppnår ”klassiker”-status är det. Men inte denna! Vilket gjorde mig mkt glad å inspirerad. Tänk om du skulle lista ett gäng klassiker av icke-manliga författare? Pga vill också att var femte av mina böcker som jag läser ska vara en klassiker! Puss

Hej! Du fick jättefina svar av två personer som jag vill lyfta i detta inlägg. Förutom de författare de nämner skulle jag även vilja lägga till Bodil Malmsten, Kerstin Thorvall och Gun-Britt Sundström.

Jessica svarar: Jag lägger mig i lite här och tipsar om klassiker som inte är skrivna av män och som är SJUKT läsvärda!
Stina Aronson – Feberboken
Moa Martinson – Kvinnor och äppelträd
Virginia Woolf – Orlando
Selma Lagerlöf – Kejsaren av Portugallien
Selma Lagerlöf – Gösta Berlings saga
Stina Aronson – Tolv hav (poesi)
Moa Martinson – Klockor vid sidenvägen
Kan tipsa om många fler men detta är några åtminstone. Skön läsning!

Charlotte svarar: Ja, kvinnor är så underrepresenterade. men här är några välkända kvinnliga författare jag kom att tänka på som skrivit otroliga klassiker: Jane Austen, Charlotte Bronte Emily Bronte, Virginia Wolf, Mary Shelley, Louisa M Alcott, George Eliot (Mary Ann Evans), Daphne duMaurier, Harper Lee

 

Translation. Answers to past week’s comments. Please read by clicking ”in engelish” below my blog header.

(0)
(0)
(0)
45 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar