Sandra Beijer
Jag heter Sandra och är författare och skribent. Har skrivit tre romaner och min första dramaserie har premiär i SVT 2022. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Bloggen uppdateras två gånger dagligen mån - ons, och en gång per dag tors - sön.
Annons

glimtar från förra veckan.

july

Vi hade semester i Stockholm förra veckan vilket innebar vila, äta, sova och poddlyssning på balkongen. Och grapefruktsskivor och frysta blåbär att äta som godis.

july

Bokhyllan fick ett tomrum.

july

För att fläkten flyttade in till sovrummet. Eller den flyttade med oss lite överallt i lägenheten beroende på var vi var. Så…varmt…

Annons
Annons

Fläkten är från Claes Ohlson för de som har frågat, men jag köpte den för fem år sen. Söker du på fläkt + koppar på internet kan jag garantera dig minst tio prisvärda träffar.

july

Jag bakade havegrynsfrallor utifrån ett recept som såg så gott ut på Sofia Woods instagram.
Fick göra det två gånger, första gången råkade jag visst bara ta hälften av mängden mjöl. Baka är så tråkigt ändå, man måste va så exakt.
Men det blir gott.
Kollade på SVT:s nya dejtingprogram Vi eller aldrig. Det är inte så kul, men finns inte så mycket annat att följa just nu.

july

Omgång två dagen efter! Inte lika fina som Sofias men väldigt goda.

Annons

july

Björn köpte radler till oss. En slags ölläsk från Tyskland. Den var inte så god, han drack båda. I alla fall somriga.

july

Och han lagade köttbullar med spaghetti till mig i lördags. Mmmm. Nu har jag frysen full av hemrullade köttbullar. De måste jag äta upp innan jag flyttar härifrån.

july

Efter maten hade vi bio på balkongen till efter midnatt.  Vi åt chips med dipp, citronglass och kollade på Boyhood. Den var mycket bra, jag tipsar vidare till er. Tipsar även om att se film på balkongen om man har en.

Annons

Hejdå!

24 kommentarer till “glimtar från förra veckan.”

 1. Emelie skriver: 22 juli 2021 kl 06:50

  Då måste jag ställa den allra viktigaste frågan: V A D för chips och dipp?????


  1. Sandra Beijer skriver: 22 juli 2021 kl 09:33

   d va srirachamajo-chips (de är nya, va helt ok) och helt vanlig holidaydipp, alltid gott


 2. Dagmar skriver: 22 juli 2021 kl 06:52

  Åh Boyhood är en av mina favoritfilmer. Och min pojkvän och jag brukar också kolla film ute på terassen men täcken och popcorn. Bästa känslan!! Kram till dig Sandra! Så spännande och givande att följa din graviditet tycker jag, som också nog har lite liknande känslor kring det som du har… 😊


 3. E ba skriver: 22 juli 2021 kl 07:24

  Hehe läste om man har en man. Brukar iofs kolla på film på balkongen med min kille när barnet sover. Mkt mysigt. När blir kille man? Min mamma tycker det är sjukt jag kallar min kille just det. Kille. Men vi är ju ej gifta är det som är skillnaden??? Hade nog tyckt det kändes konstigt att kalla honom man ändå Hahah som att leka vuxen. Jaja
  Ni har så myyyyysigtttt och så fint att se dig så glad
  Xo


  1. Jo skriver: 22 juli 2021 kl 11:05

   Jag har så svårt att kalla min man för just ”min man”, låter så stelt och uppstyrt och sitter inte alls bra i mitt språk på nåt sätt? Oftast blir det ”min sambo” istället fast vi varit gifta i två år 😀


 4. Karin skriver: 22 juli 2021 kl 07:31

  Har du sett Young Royals? Tipsar annars om den. Även Harlots som finns på SVT Play.


 5. Ida skriver: 22 juli 2021 kl 08:35

  Så sant med bakning! När det är gjort är det gjort. Med matlagning kan man ju lägga till och greja tills det blir bra, mycket roligare


 6. Orsakulla mamma vid 20, dalaliv, finporslin & pudelliv skriver: 22 juli 2021 kl 09:14

  Intressant där med ölen, kanske skulle se om den finns att då tag på. Även om den inte var så god som du skriver. Fast jag brukar gilla sånt där, minns sommaren mellan 8an och 9an när jag drack Pops för första gången. Tyckte den var sjuktgod, finns inte längre men har för mig att det var just för att den lockade ungdomar att dricka man kände ju ingen alkoholsmak 😅.


 7. Anna Nio skriver: 22 juli 2021 kl 09:28

  Har du kollat på Temptation Island? Finns tre säsonger på TV4 Play annars. Stillar i viss mån PH-suget man har.


 8. Lisa skriver: 22 juli 2021 kl 10:52

  Hej! Ville bara säga att det är så kul att läsa din blogg. Var lite rädd att jag inte skulle tycka det lika mycket nu med barnet på g då jag helt enkelt är rätt ointresserad av graviditeter och småbarn. (obs, alltså vad JAG gillar att läsa. Inte vad du borde blogga om). Men icke. Älskar varje inlägg! Ser fram emot fortsättningen!


 9. Amanda skriver: 22 juli 2021 kl 11:51

  Jag blandar alkoholfri öl med Brämhults lemonad, typ 50/50 och en massa is! Så gott och svalkande!


  1. Sandra Beijer skriver: 22 juli 2021 kl 11:56

   mmm låter asgott


  2. S skriver: 22 juli 2021 kl 13:20

   Låter jättegott! Tack för tipset 🙂


  3. judith skriver: 22 juli 2021 kl 14:39

   ja brämhult i mitt hjärta. alltid. bryggeriet gav våra hästar gratis morötter, som var för gamla för att göra dagsfärsk juice på, min pony got addicted to it:)


 10. Linda skriver: 22 juli 2021 kl 12:58

  Jag skulle testa ett annat märke på radler. Det finns flera olika här i Tyskland och en del är svingoda medan andra inte så.


 11. Karin skriver: 22 juli 2021 kl 13:55

  Faktum är att när man har ”erövrat” bakning är det nästan som med matlagning, att man liksom känner på degen om den är rätt och kommer bli bra och inte behöver så mkt recept. Som att man vet ungefär när pasta är klar utan behöva smaka på den liksom. Det känns i fingrarna om man har haft i tillräckligt m mjöl och knådat länge nog, och det är inte alls exakt hur mkt jäst etc man behöver. Man får liksom feeling för allt från hur mycket mjöl/vatten man behöver till hur färdigjäst degen är. Men då måste man ju också orka öva på brödbakande en massa och det fattar jag verkligen om det ej orkas med. Fast det är kul när det liksom sitter lite, så man kan slänga ihop goda bröd utan att behöva harva på så slaviskt med recept!


  1. Ida skriver: 22 juli 2021 kl 20:02

   Håller helt och hållet med, precis så är det!


 12. Felicia skriver: 22 juli 2021 kl 17:25

  Hej Sandra!
  Vill bara säga att jag tycker du är helt underbar!!! Är ingen frekvent bloggläsare men har väl följt dig i sådär 10 år iaf. Kikar in här ibland och bara måååår. Och så sparar jag mig så jag har mycket att läsa till en annan gång. Ditt språk är fantastiskt. Finns ingen som skriver med sådan närvaro och självdistans som du. Hoppas du mår bra! Och tack för att du har den här platsen. Kram från ett fan


 13. Sara skriver: 22 juli 2021 kl 19:29

  Jag gillar Radler, men min absoluta favoritdryck i sommar är Somersby Sparkling Spritz om man vill ha något sött. Nypressad röd grape med kolsyrat vatten om man vill ha något mindre sött. Mmmm, kalla drycker ❤
  /Annan gravid och varm person


 14. S skriver: 23 juli 2021 kl 01:09

  Om man beställer radler på krogen i Tyskland blandar de helt sonika hälften lager och hälften Sprite, älskar det! De flesta färdiga radlers på flaska smakar inte likadant tycker jag, så testa att blanda själv istället för den som vill prova! Har förstått att samma sak kallas Shandy i England. I Sverige ser bartendern bara ut som om man slagit hen i ansiktet när man frågar, haha.


 15. Julia skriver: 23 juli 2021 kl 12:53

  Love island Uk! Ny säsong (tyvärr på tv4 play)!!


 16. Alessandra skriver: 23 juli 2021 kl 22:01

  Åh jag älskar Radler <\3


 17. Filippa skriver: 25 juli 2021 kl 17:00

  Hallå har du sett senaste säsongen av Atypical på Netflix? Eller har du kanske inte sett den alls? Fin och rolig serie iaf; väldigt sevärd enligt mig:) kram


  1. Sandra Beijer skriver: 25 juli 2021 kl 20:15

   jag kollade på första säsongen men tyckte den var liiite för lökig alltså. väldigt pk blev lite matt. men gullig absolut!


Dela på:
Laddar