Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

godislådan: status just nu.

candy

Nu var det ett tag sen vi öppnade min godislåda i köket för att spana in innehållet.
Så – låt oss.

candy

Jag köpte ett storpack godishamburgare för ett tag sen vilket gör mig glad varje gång jag öppnar lådan.
Ovanför är det såna där sega ingefärskolor man brukar få på sushirestauranger. Tuggade många såna i början av mitt sluta-rökande.

Annons

candy

En skål med Kick (godaste smaken havssalt) och refreshers. Geléhallon, ett gäng med pingvinstänger och en påse lösgodis.

candy

En polkagris med melonsmak som jag har lovat Petra att använda som duschgodis.
Kastrullpopcorn, det enda rätta. Nej jag bara skojade. Känns som det där med popcorn verkar vara  en politikfråga för vissa. Jag bryr mig inte.

Annons

Candy Peoples original winegums som smakar som Bassett gjorde tidigare. <- ETT MEGATIPS ALLTSÅ.

Tuttit Fruttis passiongodis samt mandarin och citron-karameller. Och sen klubbor längst upp till höger.

candy

Marconamandlar och pistagenötter från Talanda (två pangnötter).

Till vänster i skålarna finns öppnade förpackningar med: Marabou frukt&mandel, köpte alltid till E när han fortf hängde hos mig. Nu är det en liten bit kvar, jag har bara inte hjärta att varken äta upp eller slänga den. Samma gäller med hans handduk i badrummet. Klarar inte av att ta ner den och tvätta den, vad är det med mig spärra in mig
Sen har vi det klassiska teatergodiset Nickel, asiatisk äppelkola och Pop rocks.

candy

Det var godishyllan just nu, tack för att ni tittade förbi.

?

48 kommentarer till “godislådan: status just nu.”

 1. ellen skriver: 7 september 2019 kl 09:41

  åh 🙁 känner igen den känslan. minns verkligen tydligt när jag slängde mitt ex tandborste. usch


 2. Augusta skriver: 7 september 2019 kl 09:54

  Fullkomligt älskar dina godisinlägg!! Dagen jag flyttar hemifrån kommer jag gå igenom alla inlägg för att bygga den ultimata godislådan själv. längtar!!!’


 3. A skriver: 7 september 2019 kl 10:00

  Fyfan alltså, kommer ihåg första gången jag hade tvättat efter at jag och mitt ex gjort slut. Han hade inte flyttat ut helt än utan bara tagit med sig en del saker. Satt där med den torktumlarvarma tvätten som var full med hans kalsonger och T-shirtar.


 4. M skriver: 7 september 2019 kl 10:05

  Du kan ba lägga något över å putta in i ett hörn tills du läkt ♥️

  Your home your rules


 5. Cecilia skriver: 7 september 2019 kl 10:38

  Tips tips Ica basics vinegums!!! Smakar exakt som de gamla och man för 0,5kg för inga pengar hehe


  1. Pernilla skriver: 7 september 2019 kl 13:52

   Tänkte också tipsa om dom, så jäkla goda!


  2. Evelina skriver: 7 september 2019 kl 14:42

   Wow måste testa!! Har också upptäckt att vingummina från lösgodiset på Coop-affärer smakar exakt samma som gamla Bassets! Kanske är Candy People som gör deras lösgodis?

   Hursom, mmmmmums!


  3. Fia skriver: 7 september 2019 kl 16:11

   TACK!!!!!!!!
   Hur KUNDE dom ta bort original vingummisarna? Hur tänkte dom, Bassett???


 6. Sofie skriver: 7 september 2019 kl 11:16

  När jag och min kille gjorde slut så kunde jag inte gå in i badrummet för blev ledsen varje gång jag såg hans tandborste. Bad tillslut min kompis slänga den åt mig, för kunde bara inte göra det själv. Så du är verkligen inte ensam ❤️


 7. S skriver: 7 september 2019 kl 11:42

  Åh usch vad vad jag känner igen det där, han hade tagit med alla kläder men i badrummet såg det ut som om han bara var på jobbet typ. Tog jättelång tid innan jag en dag bara tog bort allt och stängde in i ett skåp tillsammans med nån burk öl och några nötter typ han inte hade ätit upp. Usch vad jag lider med dig <3


 8. Fanny skriver: 7 september 2019 kl 11:44

  Som en egen färgglad värld i en låda. En dag kommer du bara plocka ned handduken utan att ens tänka på det! ❤️ Kanske ska någon annans handdduk få plats?


 9. Ella skriver: 7 september 2019 kl 11:49

  VAR säljs Nickel? Trodde det godiset hade dött ut?! I min värld är det lika med barndomens evighetslånga lingonplockarutflykter


  1. Lisa skriver: 7 september 2019 kl 12:20

   Finns på Ginza!


   1. Mimmi skriver: 7 september 2019 kl 16:32

    Och om en bor i Stockholm: i museishoppen på Armémuseum! Haha otippat men såg det när jag var där en gång


   2. emma skriver: 7 september 2019 kl 18:28

    har sett nickel på biograferna!!


 10. Lina skriver: 7 september 2019 kl 12:43

  Älskar din godislåda! <3


 11. En blyg viol skriver: 7 september 2019 kl 12:53

  Skriver här i brist på någon annan stans att vända mig: jag är mitt uppe i min nollningsperiod i en helt ny stad och känner mig så otroligt sämst. Jag är ganska blyg/introvert och alla andra är kompletta motsatsen. Känns som att jag är den enda som inte riktigt kommit in i gänget och att de andra tycker jag är tråkig (fick senast igår en pik om att ”folk som pratar mycket känns mycket mognare och trygga i sig själva, du känns ganska liten”). Finns det nån mer blyg viol som relaterar och kan försäkra mig om att jag kommer få vänner tids nog? Eller nån extrovert jävel som kan säga att alla extroverta inte tycker att vi som är tysta är tråkiga? Just nu har jag sån ångest över mig själv och önskar mer än allt annat att jag kunde byta ut min personlighet.


  1. Sara skriver: 7 september 2019 kl 14:24

   Men fy, vad var det för elak kommentar? Många skulle nig tycka det var tvärtom. Nollningtiden är ju bara en kort period i början, jag är övertgad om att du kommer att hinna hitta din plats!


  2. Andrea skriver: 7 september 2019 kl 14:42

   Jag gick inte på all nollning och jag som tyckte vi var så många varje nollningstillfälle hade en känsla av att ”alla var där” men, när klassen startade på riktigt så såg man en massa nya ansikten – de som gått på bara vissa kvällar/dagar (som.jag och vi därför gått om varandra), de som inte kunnat gå för jobb eller familjeliv (husdjur/makar/barn/husrenovering) och de som senare kom in som reserver… Så om just nollningstillfällena inte känner samhörighet med någon/ra, kommer både nya människor och nya tillfällen ! Och i värsta fall, hamnar du bland många människor som du inte alls känner dig hemma med och du inte alls kan förstå hur du ska gå ut i arbetslivet med, så kan det ge en fingervisning om att du är inne på fel studieinriktning (som ett något förenklat exempel: om alla pratar ekonomi och det är det tråkigaste du vet men, samtidigt har du sökt civilekonom ..?) . Jag brukar bli ambivert i testerna som finns online (mellan extrovert och introvert) och gillar alla slags människor men, behöver både social tid och egen tid… Det betyder väl oxå att jag ibland är tyst och inlyssnande och ibland babblar på…


  3. Anna skriver: 7 september 2019 kl 15:12

   Här kommer ett svar från en annan blyg viol! När jag började plugga på uni för tusen år sen var jag jätteblyg. Vågade inte ens gå på någon nollningsaktivitet pga major klump i magen. Den typen av sociala sammanhang passar inte alla, vissa behöver lite tid för att bli varma i kläderna. Jag fick massa vänner sen i min klass och hade världens roligaste år. Och ang människor som fäller pikiga kommentarer brukar jag tänka att de förmodligen mår skit själva, annars har man inte behov av att trycka ner andra. Allt kommer att ordna sig ska du se! <3


  4. Anna skriver: 7 september 2019 kl 15:20

   Äh skit i nollningsperioden, den är strax över och herregud vad oviktig den är i det stora hela. Jag pluggade i fem år och alla mina vänner från den perioden är ett resultat av grupparbeten och sent tentaplugg på bibblan. Inte en enda relation skapades på någon plågsam obligatorisk pubrunda, alla lider ju bara igenom det där ”för att man ska”. Skippa nollningen bara, det kommer automatiskt sociala situationer när man pluggar som inte handlar om att vara *cRaZy och tokrolig*.


  5. Nora skriver: 7 september 2019 kl 15:28

   Lol, vilken töntig kommentar. Om nån är liten och osäker så är det väl den personen som fäller såna kommentarer om folk hen knappt känner.
   När jag som ganska introvert person började min nollning tyckte jag också att ALLA var så sociala och blev ”en i gänget” med en gång. Själv kände jag mig ganska utanför, men insåg en tid efteråt att de som syntes på nollningen, var alla såna som låter mest, pratar mest och gillar att stå i centrum. Inget fel med det, men det var inte min typ av människor och kanske inte din heller. Det tog lite längre tid att upptäcka dem i min klass som inte tog så stor plats, men de visade sig vara minst lika trygga, coola och roliga människor.
   Så 1) oroa dig inte, du kommer hitta folk du trivs med till slut! Det får ta tid, det är ok. 2) de flesta inser att introverta människor inte automatiskt är tråkiga samt 3) även om du inte hittar ditt ”gäng” i klassen så är det inte slutet av ditt sociala liv! Det är trist visst, men det finns även andra sammanhang du kan hitta vänner inom. Var öppen och prova nya aktiviteter så kanske du hittar rätt. Lycka till!


  6. Hb skriver: 7 september 2019 kl 16:57

   <3


  7. Josefine skriver: 7 september 2019 kl 17:04

   Fy vilken trist kommentar! Noll taktkänsla. Jag tycker babbliga människor sällan uppfattas som mogna. Oavsett skit samma. Jag själv gick inte på nollningen överhuvudtaget. Orkade bara inte. Är introvert och kvällstrött haha. När skolan kom igång visade det sig att MÅNGA inte gått. Du kommer definitivt hitta personer du tycker om. Ofta blir det mycket gruppuppgifter, det gör det lättare att börja prata med andra. Jag känner mig inte alls ensam trots introvert och missad nollning. Oroa dig ej. <3


  8. Linalinaekholmblog.wordpress.com skriver: 7 september 2019 kl 17:11

   Vad trist att du inte kommit in i nollningen. Kanske är de så att de andra som är lite som inte syns/hörs så mycket och att du därför känner dig malplacerad? Själv älskade jag nollning både som nolla, fadder och ansvarig för nollningen. Att göra den till fem fantastiska veckor där man hittar studiekompisar var verkligen något som slog an något hos mig (som jag inte visste att jag hade i mig).
   Mitt stalltips – slösa inte din energi på att försöka passa in hos folk som du inte klickar med utan gå vidare till nästa människa. Jag vet inte hur många ni är i din klass men ni är alla där för att ni har ett gemensamt intresse för något i utbildningen. Kanske betyder det att ni även har andra gemensamma intressen?


  9. Linda skriver: 7 september 2019 kl 17:23

   Eh? Mognad handlar 0% om hur mycket man pratar eller inte pratar. Om något så brukar väl mognad höra ihop med hur mycket man lyssnar på och känner in andra. Personen som sa det verkar inte särskilt mogen.


   1. En blyg viol skriver: 7 september 2019 kl 20:00

    Gud vad många och fina svar! Tack så jättemycket! Känns kanske en gnutta bättre i alla fall. <3


    1. Lisa skriver: 7 september 2019 kl 21:59

     En människa som fäller en sådan kommentar är inte värd att bli vän med ändå. Du kommer hitta vänner, och framförallt kommer du hitta vänner som uppskattar dig för den Du är. Så mitt tips är att bara vara dig själv så kommer allt lösa sig.


  10. K skriver: 7 september 2019 kl 23:58

   Jag brydde mig ganska lite om min nollning, gick på de grejer jag kände att jag var bekväm med och struntade i resten. Gillar inte alls det där påtvingade sättet att hänga med människor på, eftersom jag ofta tar lite längre tid på mig för att känna mig bekväm i en grupp och har lärt mig att det är okej. Man får plats ändå, även om man inte är en av de där supersociala människorna som älskar teambuilding och att hänga med okända nästan 24/7. Det kommer genom grupparbeten och andra aktiviteter också, inte bara de här första veckorna i början av pluggtiden. Sen träffar man ofta andra också, som kanske inte pluggar samma sak men som man träffar på annat sätt. Det löser sig!


  11. Em skriver: 8 september 2019 kl 09:06

   Jag skippade också nollningen. Blyg och introvert och de som höll på med nollning uppfattade jag som rätt stökiga och gapiga. Många hoppade också av programmet efter nån termin. Men det är klart att min vill passa in och lära känna folk i början, speciellt i en ny stad, så det är ju lite dubbla känslor liksom.

   Hursomhelst. Som flera andra redan skrivit så lär man känna folk under tiden man pluggar. De flesta av mina närmaste vänner har jag lärt känna under studieåren när vi läst gemensamma kurser. 10-12 år senare är de fortfarande min andra familj <3


 12. MariaSpray skriver: 7 september 2019 kl 12:57

  Och jag är dålig och har inget godis hemma. Inte ens glass. Inget kul. Jag får någon dag fixa en låda med gott i.


 13. Julia skriver: 7 september 2019 kl 12:58

  ? är det någon av dina kompisar som älskar lådan mer?


 14. Ida skriver: 7 september 2019 kl 13:35

  Alltså vad har jag missat gällande popcornen?


  1. Anna skriver: 7 september 2019 kl 15:47

   Förstår heller inte varför popcorn ät politiskt?


   1. anna skriver: 7 september 2019 kl 15:47

    är


  2. N skriver: 7 september 2019 kl 16:13

   Min gissning är att hon bara menar att folk brukar ha väldigt starka åsikter om vilka slags popcorn som är godast (micropopcorn/kastrullpopcorn). Men kanske också har missat nåt hehe


  3. Sandra skriver: 7 september 2019 kl 21:44

   Funderar på om det har med palmoljan, som används i micropopcornen, att göra?


 15. johanne skriver: 7 september 2019 kl 13:59

  me gud hva relatable. stor klem


 16. Guro skriver: 7 september 2019 kl 15:36

  <3


 17. Emma skriver: 7 september 2019 kl 16:15

  Högg till i hjärtat.. Har fortfarande en ”riktig” coca-cola i mitt kylskåp som är mitt ex’s (jag drick bara zero). Det var fem år sen han flytta till andra sidan jorden, men jag har inte hjärta att slänga hans cola ? känner mig knäpp! Så förstår dig precis ❤️


 18. elsa skriver: 7 september 2019 kl 19:10

  Drömlådan <3


 19. Elin skriver: 7 september 2019 kl 20:55

  Popcorn är en politikfråga och micropopcorn smakar papper.


 20. Johanna Enelandjohannaene.se skriver: 8 september 2019 kl 00:03

  Förstår inte för mitt liv hur man klarar av att ha en godislåda utan att äta opp prick allt prick på en gång! Hade tvångsätit alltihopa på 15 minuter förmodligen. Huh. Hur gör du? 😀


 21. Erika skriver: 8 september 2019 kl 00:16

  Vingummin i lösvikt brukar vara riktigt bra! I alla fall dem på Willys och hemköp där jag brukar handla. Det var dem omtalade som det stod gin, whiskey och så på förut. Hehe. Supergoda ?


 22. Marja skriver: 8 september 2019 kl 10:22

  Tänk ändå vilken existensiell godislåda du har. ❤️


 23. Malin skriver: 9 september 2019 kl 11:03

  Du är så himla fin och ärlig med hur du skriver i din blogg. Känner att allt är så himla relaterbart. Hade kvar mitt ex handduk och tandborste alldeles för länge, bara som ett hopp att han skulle komma tillbaka och då skulle allting vara som det en gång var. Att man fick se det varje morgon som ett sista hopp att han skulle komma hit igen. Har också känt att jag är sjuk och behöver hjälp och inte vågat säga till någon. Men känns fantastiskt att jag inte är själv.


 24. Emma skriver: 2 oktober 2019 kl 15:43

  Ä L S K A R när du skriver och visar godislådan! Tack för inspo!


 25. MoKathmokath.com skriver: 10 oktober 2019 kl 08:39

  Love that they still make Trolli Burger!


Dela på:
Laddar