Det är lördag och om ni inte vet vad ni ska göra ikväll tycker jag ni ska baka pasta till någon ni tycker om. Det gjorde jag till min mamma i tisdags. Jag ville prova att göra handskuren pappardelle. Har sett så mycket filmer på instagram där processen varit så fin bara. Det var kul och rätt lätt, så häng på! Ps. du behöver en pastamaskin. Men ärligt, gå och köp en idag, de är billiga och svinfina. Handskuren pappardelle med svamp och rostade mandlar Receptet är för två personer. Pasta: 2 dl durumvete 2 ägg 1 msk olivolja 1 tsk salt För sås: En halv ask svamp En liten näven salvia En kvist rosmarin En halv matsked chiliflakes Ca 1,5 dl grädde En vitlöksklyfta En liten näve parmesan En knivsudd muskot För side (om man vill): Sparris Olivolja Balsamico Havssalt Mandlar ETT. Lägg mjölet på köksbänken, gör ett hål och häll i ägg och salt. Börja knåda. När allt knådat ihop sig, addera olivolja. Knåda knåda knåda tills degen är len och slät och blank. Ca 10 min. Är den inte det, tillsätt lite vatten. Sätt i kylen i minst 30 min inlindad i plast. TVÅ. Nu ska det kavlas! Dela degen i fyra och kavla ut. TRE. Kör sedan degen i pastamaskinen. Börja på ettan och sen kör den tre fyra gånger, upp till åttan ungefär. Det låter som en märklig mening om man inte äger en pastamaskin, men har man en fattar man. Pastan lägger sig så här fint av sig självt när den går genom pastamaskinen. Praktiskt va. Ps. snåla inte med mjöl!! Annars klistrar pastan ihop sig i sig själv. FYRA. Nämen hur mysigt ser inte det här ut då? Det blir fyra stycken pastahögar. Sen börjar jag med såsen. Skär champinjonerna och finhacka salvia, rosmarin och vitlök. Riv muskot. Stek sedan mjukt med lite chiliflakes i smör. FEM. Jag hade redan färdiga rostade mandlar. Men för att få till dom mortlar du hela mandlar, och sedan steker hårt i torr panna tills de får färg (går fort, skaka pannan hela tiden). Låt svalna på en tallrik sen klart. SEX. Skär pastan 1,5 cm (ish) brett. Skaka ut dom och lägg i mjöl så de inte klistrar ihop. SJU. Sätt på pastavattnet, salta och låt koka upp. Ha i grädde i stekpannan och låt allt puttra ihop under tiden. Jag hade även sparris vid sidan av pga sparris är så gott nu. Sparrisen steker jag på hög värme i smör ett par minuter på båda sidor. Klart. Sedan upp på en tallrik och ringla över olivolja, balsamico, parmesan och mandlar. ÅTTA. Koka pastan i max två minuter och blanda ihop med såsen i stekpannan tillsammans med nån halv deciliter pastavatten. Lägg på en tallrik och strö rostade mandlar över, parmesan och några tag med pepparkvarnen. NIO. Nu är det klart! Ät upp! Puss!