Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

harungen.

Harungen - Ina Rosvall

Har läst en bok med en framsida som blänker så fint att jag vill ha den som ett hårspänne i håret. Insidan minst lika fin. Spännande, märklig och skör.

Harungen - Ina Rosvall

Harungen handlar om en kvinna som jobbar som forskare på ett laboratorium där man undersöker djurens medvetande. De kopplar ihop insekter, fåglar, däggdjur med nervtrådar in i en slags superdator, en mima. Inuti miman samlas djurens minnen och känslor, stor och väldig och svår att tyda.

Annons

Utanför arbetets djurexperiment lever huvudpersonen ett vanligt liv, ett liv som känns mer och mer begränsat ju närmare inpå hon kommer miman.
Finns svaret därinne, bland djuren?

Annons

Harungen är nästan en slags science fiction. Märklig och dystopisk, men hela tiden med ena foten i vardagen.

Harungen - Ina Rosvall

Trots allt det märkliga och kittlande som sker på laboratoriet fastnade jag ändå allra mest för de scener om nätterna när hon är med sin man Tyko. Ibland vaken, ibland sovandes.
Det kändes så mycket?
Det var som att jag själv var ihop med Tyko i 154 sidor.

Tyckte så mycket om Ina Rosvalls språk, nästan som att läsa musik, en mjuk rytm genom hela boken.

Finns här och här.

2 kommentarer till “harungen.”

  1. klara skriver: 30 mars 2018 kl 08:37

    Ah, ”Miman”, det måste ju vara en referens till Harry Martinssons Aniara! Vad spännande!


  2. jo skriver: 30 mars 2018 kl 10:44

    wow wow wow! jag njöt också så hiiiimla mycket av att läsa den här!!! den grävde sig in under huden, nästan på ett obehagligt vis, jag blev så berörd.


Dela på:
Laddar