Annons
Annons

inför: badrumsrenovering.


 

På måndag flyttar vi ut från vår lägenhet i några veckor för då ska det äntligen badrumsrenoveras. Jag har väntat så länge och är väldigt glad. Men också väldigt väldigt dödsnervös. Ni kommer absolut få se före och efter bilder när allt är klart, men här är hittills hur jag har tänkt mig:

Annons

inspiration

Jag ville att vårt badrum skulle gå i en enkel färgskala och kännas så ljust det går i ett rum utan fönster. Vitt kakel, fina detaljer och att de större grejerna som kakel och kranar skulle vara tidstypiska för huset. Ett fint mönstrat golv var högsta drömmen.
(bildkällor: min pinterest)

kakel

Kakel:
Tack för alla rekommendationer att ej välja ett helsvart golv. Jag lyssnade på er men ville så himla gärna ha något svart i ändå. Valde därför ett mönstrat kakelgolv som är mönstrat i vitt oktagon med små svarta fyrkanter. York heter det. Hoppas att det kommer bli bra, men jag tror det! Till det ett fyrkantigt vitt kakel på väggarna som ska läggas som på bilden, alltså sicksackigt eller vad sjutton man säger. Och en svart border längst ner och längst upp, prick som på bilden. Mitt kakel kommer dock sträcka sig mycket högre för att en duschvägg ska installeras och då behövs ju kakel nästan upp till taket.

basgrejor

Här är de större basgrejerna. Handfatet heter Lillången och är från Ikea, men jag byter ut kranen mot en elegantare från Tapwell. Även duschen kommer från Tapwell och matchar kranen. Nu tog jag dock fel duschgrej till bilden, den här är det! Spegelskåpet är ett enkelt med inbyggt ljus från Ikea, tvättmaskinen den allra minsta från Miele och duschväggen kommer vara rund i klarglas.

smagrejer

Här är lite mer detaljer. Den öppna vägghyllan är från Ikea och heter Hjälmaren. Där ska det ligga fina handdukar och korgar med nödvändigheter. Toaletthållaren från Ferm Living, hylla från Maze som kommer hänga ovanför tvättmaskinen med tvättmedel och sånt jox. Jag kommer byta det befintliga handtaget på handfatsskåpet till detta fina från Byggfabriken (ett bra sätt att hålla nere kostnaderna men ändå tillföra det lilla extra). Och så blir det en strömbrytare i svart (som jag redan har fixat till alla de andra rummen).

Saker jag saknar nu är en handdukstork i lagom mindre storlek, krokar i svart eller krom att hänga mindre handdukar på samt en taklampa (plafond heter det väl i dessa rum). Har ni taklampe- eller krokförslag please do tell!

Är så nervös över allt detta. Är ju ingen inredare men hoppas verkligen jag tänkt rätt och att allt kommer passa ihop!
.

Translation. How I plan to renovate my bathroom.

(0)
(0)
(0)
44 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar