Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

intervju med mig själv om måndagen.

november


Hur mycket måndag var gårdagen på en skala?

Det var mycket måndag igår. Januari och förkyld och jag hade sovit dåligt i helgen.
Så jag tog sovmorgon till 10.00. Så får man göra på Sandra Beijer AB, det är en regel jag har för alla anställda.

Annons

Din minst favoritdag, varför?

Jag har funderat på det här. För det spelar ingen roll om jag varit ute i helgen eller bara vilat. Om jag är trött eller utsövd. Det är känslan av måndagen bara.
Jag tycker man ser den i människors ansikte. Bristen på energi. Längtan bort. Den smittar.
Redan på tisdagen är det bättre för mig. Gillar tisdag till lördag massor faktiskt.
Söndag till måndag är bara död och depp.

Blir folk irriterade när du håller på såhär?

Nej, haha för jag ”håller inte på”. Jag isolerar mig till det känns bra igen. Laddar batterierna, äter ostbågar och lagar mat. Kommentarsfältet kan ibland irritera sig och säga Sluta klaga gör nåt kul istället.
Men dom har inte fattat då bara. Det är nämligen så att vissa dagar måste vara dåliga för att andra ska vara bra. Jag tror det ingår hos en personlighetstyp som dras till toppar och dalar.

Vad åt du till middag igår?

Jag åt Min godaste kantarellpasta, men istället för kantareller tog jag skogschampinjoner. Jag äter alltid pasta på måndagar, och på vintern nästan alltid med svamp och grädde.

Såg du nån serie?

Ja, jag kollade på Alla mot alla, Wahlgrens Värld samt några avsnitt Sex Eduction säsong två. Jag har datorn med mig med en serie påslagen när jag går runt och gör saker (duschar, tvättar, lagar mat). Då hinner man bränna av en hel del.

Annons

När släckte du?

21.30 orkade jag inte mer. Satte på Hannah & Amandas nya podd Hur mår du som bara är tio minuter lång och sen somnade jag. Sen jag började käka antidepp somnar jag inom en kvart oftast. Det har inte jag gjort sen 2016. Hade helt vant mig att jag numera var en person som behövde 2-4 timmar för att somna. Tacksamheten finner inga gränser att det inte är så längre!!
Och ja, jag går och lägger mig jättetidigt. Men det är så på vintern. På sommaren behöver jag inte lika mycket sömn.

Om måndagen var ett djur, vilken djur skulle det va?

En mullvad.

Färg då?

Sjukhusgul kanske.

Vad ska du göra nästa måndag?

Sova, vila äta pasta såklart.

Ska vi säga så eller?

Ja, jag antar det.

december

Dela på:

45 kommentarer till “intervju med mig själv om måndagen.”

 1. Cykelkatten - cykel, liv och kärlek!cykelkatten.cc skriver: 28 januari 2020 kl 15:30

  Haha jag är så fast om tisdagar. Måndagar är jag glad. Tisdagar är bara boring. Oavsett vad som händer.


 2. Emilia skriver: 28 januari 2020 kl 15:34

  oj vad mysigt inlägg


 3. Klara skriver: 28 januari 2020 kl 15:35

  Ändå mysigt att du har på dig (typ) sjukhusgult på första bilden. Matchar måndagen. Fint, tycker jag!


 4. JANE skriver: 28 januari 2020 kl 15:41

  Så avis på folk som blir hjälpta av antidepp. Själv gick jag igenom 5 olika sorter under 7 års tid och inget funkade riktigt, fick mest biverkningar. Efter 4 år terapi en gång i veckan så blev min depression väck, och är en sån som kommer gå i terapi 4-life nu eftersom det är det enda som hjälper mitt psyke (åh vad jag önskar att jag hade råd att gå i psykoanalys tre dagar i veckan, tror att så mycket skulle släppa om man hade någon som verkligen grävde i ens själ och som inte bara försökte bota en från ledsamheten).


 5. Elin skriver: 28 januari 2020 kl 16:06

  Tisdag är gråaste dagen för mig, då fick man fisk i skolan och det sitter i än. Även om jag numera gillar fisk..


  1. Michaela skriver: 28 januari 2020 kl 16:59

   Haha +1! Alltid denna fisk på tisdagar…


  2. Charlotta skriver: 28 januari 2020 kl 17:06

   Haha relate!! Ofta i kombination med att man slutade sent samt hade idrott och en 3475 timmar lång mattelektion


  3. Ronja skriver: 28 januari 2020 kl 19:45

   Hej från en som jobbar i skolan och alltid får fisk på tisdagar.. ofta kokt. Why oh why?


   1. Elin skriver: 28 januari 2020 kl 21:06

    Fiskare är ledig på söndag, så därför finns det ingen färsk fisk på måndagar, varför kanske många väljer att äta fisk på tisdag. Jag gjorde en snabb efterforskning, åtminstone i Göteborgsområdet så verkar många skolor servera fisk antingen på tisdag eller onsdag. Hejsvejs!


 6. Linda skriver: 28 januari 2020 kl 16:08

  Haha sjukhusgul! Låter lite mindre deppigt än sjukhusgrön iaf


 7. Stina skriver: 28 januari 2020 kl 16:10

  Ser på serier på exakt samma sätt, min sambo tycker jag är knäpp. Sedan är det ju inte alla serier som funkar att ses på, på det sättet. Men de flesta faktiskt!


 8. Sofia skriver: 28 januari 2020 kl 16:17

  <33333334567


 9. Mila skriver: 28 januari 2020 kl 17:24

  Tisdagar tycker jag är värst! På måndagar har jag tankat energi under helgen och är pigg. På tisdagar är helgen låååångt bort åt båda hållen och energin riktigt låg…


  1. Nina skriver: 28 januari 2020 kl 18:14

   Exakt så är det för mig med! Är så sinnessjukt trött varenda tisdag! Absolut värsta dagen på veckan!


 10. Christine's Storiesnouw.com skriver: 28 januari 2020 kl 17:27

  Finns det något annat vis att göra tråkiga hushållssysslor än att kombinera det med serietittande? Jag brukar göra det när jag viker tvätt, hackar grönsaker, städar garderobslådorna etc. Jag ser till och med på serier eller filmer när jag diskar (skänk en tanke åt oss utan diskmaskin…) just för att jag tycker att det är så tråkigt. Fast i duschen? Låter omständligt och riskabelt, haha!

  Och bra grej det där med att vara lite extra snäll mot sig själv på måndagar. Sovmorgon, lugnt tempo och vardagslyx brukar göra så att det känns lite mindre som en måndag för mig.


  1. Sandra M. skriver: 29 januari 2020 kl 00:36

   Jeg hører på podcast når jeg gjør husarbeid. Lage mat/vaske huset/vaske klær osv osv, alt blir så mye gøyere med podcast på øret.


 11. Ask skriver: 28 januari 2020 kl 17:33

  Måndagar är ju NAJS vad menar ni???? Känns som när det precis har regnat på sommaren typ. Lite blött på bänkarna så man kan självklart inte sitta och chilla var som helst men fräsch luft och grön rabatt. Ni har missförstått allt 🤓


 12. Emma skriver: 28 januari 2020 kl 17:41

  S Å mitt i prick! Kunde varit jag som svarade. Tycker så illa om måndagar att det ju tyvärr smittar av sig även på söndagen… Söndags/måndagsångesten sitter i sen jag va liten så lär få leva med den.


 13. Lisa skriver: 28 januari 2020 kl 17:55

  Jag har väldigt svårt för måndagar och onsdagar av någon anledning. På måndagar går allt fel och på onsdagar är jag dödstrött.


 14. Elina skriver: 28 januari 2020 kl 18:19

  omg fick ett uppvaknande när du skrev att du helt enkelt sett det som en del av din personlighet att inte gilla närhet osv. men att du sen insett att det varit din ångest!
  100% igenkänning. ännu mer på dagens inlägg med sömnproblemen. har också identifierat mig som en person som helt enkelt inte kan somna inom normala tider.
  kanske är det också ångesten?

  vad deppigt. men också en lättnad tbh.


 15. Sophiaalifeexpedition.blogspot.com skriver: 28 januari 2020 kl 18:40
 16. To skriver: 28 januari 2020 kl 19:11

  Vad är sjukhusgul för färg? I min värld är sjukhus vita med orange detaljer (filtarna typ). Är det den gulaktiga tonen hos det vita som är sjukhusgul? Eller är det orange? Eller har sjukhus någon annan färg jag aldrig tänkt på?


  1. Anna skriver: 28 januari 2020 kl 20:45
   1. Sandra Beijer skriver: 28 januari 2020 kl 20:46

    ja! den.


   2. To skriver: 29 januari 2020 kl 12:44

    Aaah, det är de filtarna som är organge i mitt huvud! Men nu ser jag ju att de snarare har en obehaglig gul ton som inte borde få existera. Tack!


 17. Maria A skriver: 28 januari 2020 kl 19:11

  Är det inte normalt att det tar cirka en timme (eller två) att somna? har jag problem..?


  1. Anna skriver: 29 januari 2020 kl 08:29

   Gissar att de allra flesta (utan ångestproblematik) somnar snabbare än så! Vissa på nån minut, andra efter kanske 15-30 minuter? Men har man inte varvat med ordentligt innan eller har mycket tankar som snurrar kan det såklart ta längre tid.
   Är det inget problem så gör det ju inget att det tar lite längre för dig att somna. Men lider du kan jag rekommendera kbt för sömnproblem, eller att köpa boken Sov gott t ex (skriven av psykolog som forskar om sömn).


  2. Sarah skriver: 29 januari 2020 kl 15:18

   Hej hej, jag skulle inte formulera det som att du har problem, men det är iaf ovanligt länge. Jag jobbar med en sömnforskare och kan hälsa att cirka 15 minuter för att somna räknas som ”normalt”. Slocknar man direkt har man förmodligen sömnbrist, dröjer det mycket längre finns det många olika möjliga anledningar som kan kollas upp med läkare (tex sköldkörtlarna) eller med psykolog/psykiater. Det är även värt att kolla att sovrummet är tillräckligt mörklagt, att du får tillräckligt med motion under dagens lopp samt solljus, eftersom kroppen så producerar serotonin, vilket sen behövs för att kunna producera melatonin, alltså hormonet som behövs för att bli sömnig och kunna sova utan att vakna för ofta. Dessutom kan det du äter om kvällen (och hur sent du gör det förstås) påverka din sömn.


 18. Juliaprick.blogg.se skriver: 28 januari 2020 kl 20:31

  Gillar att du fick till ett Söndagsintervjun i P1-slut på ditt inlägg! 🙂


  1. Sandra Beijer skriver: 28 januari 2020 kl 20:40

   hehe : )


 19. S-E skriver: 28 januari 2020 kl 21:03

  hallå världen. jag fick den bästa idéen nu.
  sandra, du ska skriva en livsstilsbibel. jaa!
  i den kan dels dina populära inlägg/listor om kärlek och olycklig kärlek finnas, men också alla andra underbara sandriga grejer du gör. till exempel pasta på måndagar – geni. vilka mössor killar blir kära i. hur du kan leva utan en tv, och vattenkokare. hur man överlever en längre tid utan frys. varför man ska äta skaldjur på julafton. varför det är trevligt att borsta tänderna hela tiden (känns som att du gör det ofta – obs ej förolämpning!!) lifehack, som att lämna in sina kläder till skräddaren för att de ska passa ens stil bättre. duschgodis. vad man ska göra när man inte kan sova på fyra timmar. allt sånt!

  jag och asmånga skulle älska.
  den kan såklart heta ”nio till fem” i sin enkelhet, eftersom det redan summerar upp en så stor del av livet. något som alla förstår och kan relatera till. vardagen.

  am i right??!!


  1. Puck skriver: 29 januari 2020 kl 20:35

   JAPP. (ville bara skriva just ”JAPP.” pga solklart men vsr tvungen att använda 10 tecken så skriver nu denna orimligt långa förklaring också : ) )


 20. Amanda skriver: 28 januari 2020 kl 21:59

  Håller med, måndagar are the worst! Speciellt januarimåndagar. Blir depp bara av att tänka på dom…


 21. Sofie skriver: 28 januari 2020 kl 22:07

  Första tanken vid första anblicken av första bilden: slående likt Milla!
  Och så avslutas inlägget med en Millabild! <3


 22. Sarah skriver: 29 januari 2020 kl 00:33

  Vet du, jag har alltid hatat söndagar så in i helvete, så länge jag kan minnas. Redan som barn kände jag mej bara så konstigt ledsen och deppig, som att jag hade hemlängtan, fastän jag var hemma. Det var inte förrän 30+ år senare att jag fattade att det hemska med söndagar är ju den jävla måndagen som kommer därefter! Klart att jag är tacksam för varje dag jag får leva, men du fattar. Iaf jobbar jag nu deltid och har lagt mina timmar så att jag har ledigt måndagar. Alltså båda dessa dagar har blivit så himla mycket bättre för mej nu, verkligen. Nu tycker jag faktiskt mest det är skönt med söndagar, och måndagar är också helt ok när man kan tillbringa dem som man vill och skala sej ur helgen hur långsamt som helst. 🙂


 23. Sandra M. skriver: 29 januari 2020 kl 00:39

  Jeg eeeelsker mandager. På samme måte som jeg elsker første dato i alle måneder. Og nyttårsaften. En ny start rett og slett. Er ofte lat på søndager, så får hvilt opp meg. Så på mandag våkner jeg full av energi. Klar for en ny uke. De neste dagene derimot. Uff.


 24. josefin skriver: 29 januari 2020 kl 04:37

  Men hallå hatade du även måndagar när du jobbade på kontor? Jag gillar måndagar mer än tisdagar tex pga kul att träffa kollegor och prata om helgen osv alla mår lite piss så förväntas inte lika mycket av en osv


 25. Elsa skriver: 29 januari 2020 kl 07:31

  Nu är jag ingen *toppar och dalar*-person, men jag har så svårt att förstå varför folk hatar en veckodag, månad eller årstid för TIDEN GÅR JU SÅ JÄVLA SNABBT?! Känner att jag nyss var 15. Åren bara swishar förbi. Hinner aldrig tänka att en årstid och verkligen inte en veckodag är tråkig pga den är slut innan jag hinner blinka!!!


 26. anna skriver: 29 januari 2020 kl 08:07

  jag har satt upp en regel/livsfilosofi angående måndagar: ”på måndagar behöver man inte göra något annat än att gå till jobbet/skolan”. det ENDA jag MÅSTE göra på måndagar blir alltså att gå till jobb/skola och göra det jag ska göra. sätter så himla mycket press och måsten på mig själv annars – ”jag måste röra på mig, jag måste ut om det är fint väder, jag måste vara trevlig rolig social snygg städad, jag måste äta nyttigt, jag måste hålla lägenheten städad, måste måste måste”. således blir måndagen en dag då jag bara kan sätta mig i soffan framför nån bra tv-serie då jag kommer hem, kanske äta en såndär vidrig frysrätt som jag aldrig skulle visa i dagsljus annars. men på måndagar får man göra så 🙂 rätt deppigt egentligen men också en bra träning för mig som obv vill prestera hela tiden…..


  1. Sabinalesthi.blogspot.com skriver: 29 januari 2020 kl 09:00

   Det tycker jag låter som en jättebra idé! Ska genast börja göra så 😀


  2. Åsa skriver: 29 januari 2020 kl 11:21

   Och jag gör tvärtom, måndag är min enda ”vuxendag” i veckan. Matkassen kommer. Jag har oftast tvättdag på måndagar. Men sen när måndagen är över då gör jag inget måste resten av veckan 😀


 27. Klara skriver: 29 januari 2020 kl 12:43

  Hejj Sandra ville bara säga gud vad jag gillar din blogg, KRAM!!!! Alltid alltid intressant läsning <3 usch det tar mig också minst 4 h att somna, det går bara inte.


 28. Elena skriver: 29 januari 2020 kl 15:12

  Jag kör mina ansiktsmasker på måndagskvällen. Först en exfolierande och sen en återfuktande. Då har man kvar en mysig grej att göra i slutet av helgen, och så får man ett fräscht ansikte för resten av veckan. Har gjort så i åratal, och brukar längta lite till måndagarna pga det.


 29. Malin skriver: 29 januari 2020 kl 18:09

  Älskar bilden på Milla. Livet utan taxar är lite tommare. Måndagar är värst.


 30. Alex skriver: 30 januari 2020 kl 19:07

  Hej, kan du snälla skriva hur det är att gå på antidepp? Hoppas det inte är för personligt intressant att höra om folks upplevelser om det hjälper eller inte och så.


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/min-helg-goteborg-och-mat-mat-mat/