Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Skriver just nu manus till min dramaserie som kommer till SVT 2022.
Annons

jag hann tänka att kvinnlig frigörelse smakar som kroppsvätskor, snor, sperma och tårar. Och över det, en tunn slinga av liljekonvalj.

-

Förrförra veckan avslutade jag denna finfina bok. På 150 sidor läste jag faktiskt ut den på en halv dag, fnittrade för mig själv och vek in taxöron. Detta är Ellen Strömbergs debutroman och jag kände instinktivt från sid ett att jag ville bli hennes kompis och började omedelbart följa henne på instagram.

Annons

jaga vatten - ellen strömberg

Boken handlar om Rakel. Hon har varit bästa kompis med Hanna sedan barnsben och tillsammans växer de upp och upptäcker killar, sexualitet och de förväntningar som ingår i att vara kvinna. De åker omkring i bilar, hånglar vid sjöar, längtar bort.

Men mellan Rakel och Hanna finns en spänning. Hanna är den vackra, Rakel den som hänger på. De drömmer om olika saker, ser livet på olika sätt. Men i och med att de alltid har varit bästisar måste de förstås fortsätta vara det, eller?

Annons

jaga vatten - ellen strömberg

Denna bok är skriven mycket rappt och roligt med en svart strimma som går genom historien. Älskar Rakels (och Hannas) sexualitet, deras kåthet. Ingenting är förfinat eller skamfullt när Ellen Strömberg skriver om sex och det gör den här boken så jäkla träffsäker och självklar. Typ ingen kan skriva bra om sex tycker jag, men det kan Ellen Strömberg.

Gillade denna boken mycket, läs och bli glad.

Finns här och här.

5 kommentarer till “jag hann tänka att kvinnlig frigörelse smakar som kroppsvätskor, snor, sperma och tårar. Och över det, en tunn slinga av liljekonvalj.”

 1. Daniela skriver: 20 augusti 2018 kl 16:17

  Ellen är min kompis och hon är en av de coolaste, klokaste, vackraste och roligaste jag känner. Så glad att du läste hennes bok och tycker om den ❤️


 2. Karolinas kaoskarolinaskaos.com skriver: 20 augusti 2018 kl 16:23

  Världens bästa Ellen!


 3. Anna skriver: 20 augusti 2018 kl 20:03

  Ååå blev så glad över att du gillade den! Har läst både din och Ellens blogg i måånga år så det känns helt ärligt typ som om jag känner er. Älskade förövrigt också boken.


 4. Liisa skriver: 20 augusti 2018 kl 23:02

  Gick in på Ellens blogg efter att ha sett dett och några inlägg ner ser jag att hon nått level 1000 på candy crush – bland många andra skäl att bli hennes vän har ni alltså också en delad kärlek för cc, bra va?


 5. Saganouw.com skriver: 21 augusti 2018 kl 11:18

  Åh vill verkligen läsa denna!!


Dela på:
Laddar