Annons
Annons

jag skrev i mina anteckningsböcker: ”Han är dum men väldigt rolig” om exakt alla jag träffade.


 

tripprapporter
Jag började läsa denna bok på planet till Los Angeles för några veckor sedan. Ni har säkert inte missat den, Tone Schunnessons Tripprapporter har varit en av hösten mest omskrivna böcker. Den handlar om en kvinna som åker till Thailand för att komma ifrån sitt liv, tänka igenom sina val – eller kanske bara för att helt enkelt resa bort en stund.

Annons

.

tone schunnesson - tripprapporter

Även om hon byter städer och hotell och sandstränder är händelserna som sker i boken framförallt de inuti hennes huvud, när hon ser tillbaka på människor hon mött och saker hon känt. Det är män och knark och trasiga relationer och ogenomtänkta val. Det är hud och svett och ångest och helt sjukt bra. Jag tycker särskilt mycket om exempelvis såna här meningar, som sträcker sig över flera rader för att berättarjaget knappt hämtar andan.

.

tone schunnesson - tripprapporter

Tripprapporter checkar av de flesta av mina favoritgrejer med böcker: Språket tar plats och leder fram berättelsen, huvudkaraktären är avig och unlikeable och det dramaturgiska drivet sker framförallt pga av feelings och inte av händelser. Fick så enormt mycket skrivsug av att läsa denna.

.

tone schunnesson - tripprapporter

Verkligen lästips för dig som är inne i en skrivperiod och behöver ny energi. Eller för dig som vill vältra dig i meningar som är som kaotisk poesi. Eller för dig som vill läsa jäkligt mycket om knark ^^

-
Vill avsluta med denna geniala facebookstatus som jag fick inramad (!) av min kompis Sofia när jag fyllde 30. Pga hon delade denna status på fejjan och jag ba: bästa jag läst ever.
Fortfarande kanske det bästa jag läst ever?

Du hittar Tripprapporter här eller här.

 

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar