Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

just nu.

september

Jag längtar efter:
Fredag. För då ska jag bli firad en gång till, av min familj. Vi ska käka skaldjur och dricka bubbel mmmm

Jag är ledsen över:
Att jag känner mig så ensam. Jag är trött på det. Men, jag vet att man måste, det finns inga genvägar, så jag gör det bara. Det är inte synd om mig. Det är bara, orimligt ändå, hur ensam man ska behöva vara när det finns miljarder med människor på planeten.

Annons

Jag äter helst:
Kantareller just nu såklart. Annars Kick havssalt.

Jag ser fram emot:
Min bokreleasefest. Har införskaffat ett så fint plagg att matcha boken med.

Jag läser:
Vi for upp med mor av Karin Smirnoff.

Annons

Jag är stressad över:
Jag känner inte i ro i kroppen. Jag har egentligen en bra mängd arbetsbörda just nu, men ändå känns det rörigt. Det går kanske över. Jag tror vardagen måste pusta på lite till så hjärnan fattar att  det inte är lov.

Jag lyssnar helst på:
Fortsätter beta av sommarpraten.

Jag drömmer om:
Leva lycklig i alla mina dar tack!!

Jag blir nostalgisk av:
Refreshers. Det käkar dom en hel del i boken jag skrivit.

september

Dela på:

32 kommentarer till “just nu.”

 1. Lotta skriver: 15 augusti 2019 kl 15:16

  Ensamhetskänslan </3 nåt man måste lära sig stå ut med för den kan komma även när man lever ihop med en person (gör det för mig i alla fall). Viktigt att gilla sig själv och sitt eget sällskap! Men det tar tid och suger ju bitvis. Stor grej att skriva om så heja dig för det!
  Kram och puss


 2. Johanna Grahnjohannagrahn.se skriver: 15 augusti 2019 kl 15:22

  Refreshers är så jäkla underskattade, det är banne mig livets godis!


 3. Jennifer Sandströmjennifersandstrom.se skriver: 15 augusti 2019 kl 15:27

  Fortsätter också beta av sommarpraten här. Känns så lyxigt att det är så många, och även om inte alla är jättebra eller lysande så känns det fint att lyssna på olika människor med olika bakgrunder och berättelser.

  Gillade Adam Pålsson väldigt mycket.


 4. Sofia skriver: 15 augusti 2019 kl 15:40

  Kram från en annan som känner sig ensam idag å e less på det. Men det kommer komma andra dagar när det inte kommer kännas så, när vi e omringade av kärlek och skojigheter och livet kommer kännas som det bästa igen <333


 5. E skriver: 15 augusti 2019 kl 16:22

  Får känslan att det inte är social ensamhet utan upplevd sådan du menar? Eller både och? Man kan ju känna så trots man har en massa vänner osv.


 6. Elsa skriver: 15 augusti 2019 kl 17:08

  Kram på dig, hoppas att ensamhetskänslan går över ♥️


 7. Sanna skriver: 15 augusti 2019 kl 17:54

  Vad fint du skriver. Jag önskar dig en framtid där du inte behöver känna dig så ensam. ♥️♥️♥️


 8. Felicia skriver: 15 augusti 2019 kl 18:16

  Omg sista bilden på dig. Dog lite.


 9. Mara skriver: 15 augusti 2019 kl 19:26

  Hur sjukt är inte ensamhet? Skulle man fråga vem som helst om en definition skulle det vara typ ”avsaknad av andra/nära människor ”. Men det är ju inte sant! Min ensamhet bär jag inom mig. Jag har tex familj och en kille jag älskar och ändå finns den ibland där, som en objuden gäst som skrapar inuti en med långa naglar. Ensamheten. Är det ngt som gör mig orolig inuti så är det ju den där gnagande, skavande känslan av att känna sig så jävla ensam fast man har fullt med fina människor i sitt liv. Kanske är det normalt, ingen aning. Och ibland funkar det så att ju fler människor jag har runt mig desto mer ensam känner jag mig. Konstig ekvation ändå.


 10. Eve skriver: 15 augusti 2019 kl 19:31

  Känner mig också ensam <3


 11. e skriver: 15 augusti 2019 kl 19:47

  Det är så intressant att man kan känna sig så ensam, fastän man kanske har vänner och familj. Jag har aldrig känt mig så ensam som när mitt umgänge var som störst. Man måste hitta något inne i sig själv för att komma ifrån ensamheten, så är det iaf för mig. Tack för att du delar med dig.


 12. m skriver: 15 augusti 2019 kl 20:27

  Åh kan du inte skriva mer om ensamhetskänslorna? <3


 13. Ellenellengrantz.blogg.se skriver: 15 augusti 2019 kl 20:40

  Känner sååå mycket igen mig i dina svar på ”ledsen över” och ”stressad över”. Ugh. Den här ensamhetskänslan, och veta att man bara måste härda ut. Orkar ejjjjj.


 14. Nina skriver: 15 augusti 2019 kl 21:18

  Så fint du skriver om ensamhetskänslan. Stor igenkänning, säkert för väldigt många. Och viktigt, tror jag, för andra att läsa om.


 15. Gretas skriver: 15 augusti 2019 kl 21:22

  Så jobbig känsla det där, att känna sig ensam trots en god social situation. Känner så igen mig i det du skriver. Märklig ekvation ändå. Jag + många runt omkring = ensamhet. Förstod dock inte riktigt det du skriver om att ”man måste”. Vad måste man? Undrar om jag, trots att jag läser din blogg med glädje varje dag, missat något. En relation som tagit slut och sorg som du måste ta dig över/igenom? Vad din ensamhetskänsla än beror på önskar jag dig en finfin höst!


 16. Anna skriver: 15 augusti 2019 kl 21:36

  Du vill inte frilansa eller jobba deltid med reklam eller något annat igen? Jag har mycket problem med ensamhetskänslor och det hjälper mycket med kollegor och ett liksom mer sammanhang än när man pluggar/jobbar själv/hemifrån tycker jag.


  1. Olivia skriver: 15 augusti 2019 kl 23:07

   Håller med! Värsta ensamheten kommer när andra är på jobbet, liksom vardagsensamheten – att jag saknar ett sammanhang där. Det har jag löst genom att jobba en dag i veckan på ett ”vanligt jobb” vilket blir ett perfekt break i min annars hemmakontorsvardag och stillar det värsta ?
   Sedan pratar jag med någon i min familj minst 1 h per dag (telefon tyvärr) – botar också mycket!


 17. Devi skriver: 15 augusti 2019 kl 22:05

  Blir ledsen för din skull. Har följt din blogg i typ tio år nu och har ju såklart hängt med i dina relationer, en efter en. Vill inte ge massa pekpinnar och råd, för jag känner ju inte dig egentligen. Men min metod när jag känner att jag har fastnat är att bara fuck it och shake things up. Då menar jag på riktigt shake things upp. Ta ett djupt andetag, släppa taget och hoppa. Att lämna min situation fysiskt ger ALLTID nytt perspektiv. Hyra ut lägenheten, och åka iväg till en annan del utav världen. Att flytta på sig till en plats man aldrig varit på förut är ett så himla effektivt sett att komma ur sina vanor och beteenden och bjuda in nya. Bli golvad av något nytt. Träffa nya människor, bli utmanad och på så sett tvingas ut ur sin jobbiga stuckness. Dessutom, bara för att man åker iväg betyder inte det att man lämnar eller ger upp något man har. Det går utmärkt att bygga ett liv som är uppdelat på olika platser. Jag själv bor i San Francisco, men åker till sthlm ofta och har precis jobbat hela sommaren i New York. <3 Hoppas du får lite flow snart fina Sandra.


  1. N skriver: 17 augusti 2019 kl 10:56

   Det här är lite off topic, men blev själv så glad när jag läste det här: ”Det går utmärkt att bygga ett liv som är uppdelat på olika platser.” Så inspirerande! Just vad jag behövde läsa idag. Har du en blogg eller nåt? Skulle vara så roligt att läsa mer om hur du gjort det.


 18. Christine's Storiesnouw.com skriver: 15 augusti 2019 kl 23:14

  Känslor av ensamhet är verkligen inte någon höjdare, men jag tror att det är viktigt att försöka sätta det i perspektiv för att dämpa de där känslorna lite. Det finns de människor vars enda sociala kontakt under flera dagar är med kundtjänstmedarbetaren på Telia eller kassörskan på den lokala mataffären. Där kan man snacka ensamhet.

  Absolut inte att förminska hur du känner för jag kan verkligen relatera till det (förra veckan kände jag mig som ensammast i världen och fick ångest av att se kärleksfulla par på stan för jag var så himla trött på att vara singel sjätte året i rad), men det hjälper ibland att tänka på den stora världen och allt folk som verkligen inte har någon annan än sig själv att prata med eller lita på. Jag försöker i alla fall göra det. Eller tänka tillbaka på något fint minne med vänner och familj för att påminna mig själv om vilka jag har i mitt liv som älskar mig. Plus jag själv då. För jag älskar också mig 🙂

  Hoppas att de där känslorna av ensamhet snart går över. Fint att du blir firad av så många på fler dagar än den verkliga födelsedagen! Och glöm inte att du har dig själv. Det är fan inte fy skam!


 19. Sthlmtjej skriver: 15 augusti 2019 kl 23:30

  Hej Sandra, grattis i efterskott. Jag skrev en kommentar för några månader sedan ang, dejting som du svarade på vilket gjorde mig himla glad. Tack. Och vet inte om detta får nån annan att känna samma, men jag förstår din känsla så när det kommer till ensamhet. Jag har inga vänner (annat än jobb kollegor, singel och min enda familj är min mor. Efter 3 år tog jag beslut att göra slut, för vi inte var ”rätt” och inte hade framtid ihop men det är så hemskt och gör ont att lämna någon man har känslor kvar för. Nu har jag efter 6 månader provat både tider och dejting sajter men det känns bara meningslöst och man blir bara mer lessen. Börjar tappa hoppet om allt som har med kärlek / killar att göra och funderar på att lägga ner allt sånt och bara vara singel resten av livet. Orkar inte ha ont, må dåligt och vara ledsen eller bli besviken på kärleken. Vill bara dela med mig att vi är många som känner oss – ensamma i alla olika former och sammanhang. Kran på dig ..


  1. Sthlmtjej skriver: 15 augusti 2019 kl 23:32

   Ska stå kram på dig (inte kran) 🙂


 20. Caroline skriver: 16 augusti 2019 kl 07:46

  Tack för din ärlighet och för att du delar?


 21. Emelie skriver: 16 augusti 2019 kl 08:16

  Det är lustigt men jag tycker att du känns som den minst ensamma människan i världen med ett stort socialt umgänge, familj som du träffar ofta osv. Men antar att de utåt mest lyckade människorna också ibland känner sig ensamma. Jag har samma problem, men för mig handlar det ganska mycket om att jag och mina vänner inte har så mycket gemensamt längre. Jag är dessutom singel sedan ett par år tillbaka och har haft otur med dejtandet, dessvärre. Det jobbiga är att försöka planera helger och semestrar när det inte verkar finnas någon som vill göra något.


 22. Lina skriver: 16 augusti 2019 kl 10:37

  Känner så igen mig i ensamhetskänslan. Är egentligen inte alls ensam men saknar just någon att få dela livet med. När alla ens vänner börjar gifta sig och skaffa partners och själv avlöser misslyckade dejter varandra. Känns som jag har så mycket kärlek att ge men att jag aldrig får chansen…


 23. Julia skriver: 16 augusti 2019 kl 10:40

  Relaterar till ensamheten, själv har jag varit singel för alltid och börjar undra vad det är för fel på mig som gör att folk inte känner att jag är en person de skulle kunna tänka sig vakna bredvid varje dag. Att ha hund hjälper enormt <3


 24. Fanny skriver: 16 augusti 2019 kl 11:08

  Ensamhetskänslorna kommer att gå över. Kanske att de kommer tillbaka någon gång, men de kommer att gå över även då. <3


 25. Pegah skriver: 16 augusti 2019 kl 11:39

  Åh Sandra du är bäst <3 Förstår verkligen känslan av ensamhet. Men du är så grym och stark som inte kompromissar med vad du vill. Tycker att du är ditt eget lyckliga slut. Önskar dig allt gott!


 26. D skriver: 16 augusti 2019 kl 13:53

  Med tanke på ensamhet. Usch! Den känslan alltså. I feel ya’
  Under hösten/vintern 2017 hade jag en väldigt jobbig period av ensamhet, aldrig upplevt något liknande. Firade tom inte ens min födelsedag och jag som ÄLSKAR att fylla år över allt annat liksom?!?!

  Men något som hjälpte var timers på lampor så att det alltid lyste fint i fönstret när jag kom hem från jobbet eller annat sent på eftermiddagen när mörkret fallit (obv. supertidigt pga höst o vinter)! Sedan sov jag nästan varje natt men en ugnsuppvärmd vetekudde. Ibland nästan lika mysigt som en mjuk kropp som slingrar sig runt en i sängen. Kanske lite tidigt med lamp-timers och varma vetekuddar redan nu i augusti. men tips tips ändå!!

  Sedan så har jag tre citat (cheesy ja men ändå) som också är peppiga tycker iaf jag:
  true love has the habit of coming back (yes plzzzz)
  det finns inga genvägar till en plats värd att gå -(alltså finns det något sjukt bra där ute som snart kommer dyka upp!!)
  there are people you haven’t met yet who will love you (!!!! no words needed)


 27. Amanda skriver: 16 augusti 2019 kl 15:15

  Att det skaver, ger rastlöshet i kroppen och känns ensamt är svinjobbigt, men kan också vara tecken på att själen skriker efter och att du är redo för något nytt. Typ att bli golvad av kärlek, kanske senare slå sig till ro med egen familj (om det finns en längtan) eller att ge sin kraft och energi till något spännande projekt du brinner för/äventyr du längtar efter.

  Känslan suger, men kommer leda till självutveckling och att du blir en bättre och lyckligare du 🙂


 28. Lejon skriver: 17 augusti 2019 kl 18:53

  Hei Sandra. Ville bare si at jeg også føler meg ensom. Og det gjør jeg selv om jeg er i et forhold og har venner. Jeg synes det er fint å være sammen om ensomheten, så takk for at du skriver så åpent.


 29. Anna skriver: 21 augusti 2019 kl 08:14

  Heja dig!


Laddar