Annons
Annons

kokosvåfflor på en handgjord servis.


 

I samarbete med Ikea.

breakfast

Ikea har just nu en tillfällig kollektion i butik som jag tycker är så himla fin och vill därför tipsa er om!
Den heter FULLVIKTIG och är ett samarbete mellan IKEA och hantverkare i Doi Tung Development Project i norra Thailand. Servisen i keramik är handgjord och i de mjukaste pastellerna.

Annons

breakfast

Det som är speciellt med den här kollektionen är att den är framtagen av entreprenörer och samarbetet går ut på att skapa bättre sociala förhållanden i området som producerar kollektionen. Alltså både vacker att titta på + gör världen lite vackrare!

breakfast

Inspirationen till  FULLVIKTIG kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som människor i olika kulturer över hela världen delar. Således tyckte jag att det kunde vara roligt att göra en frukost inspirerad av asiatiska smaker, men med min egen twist!
Till myntateet serverade jag kokosvåfflor med koriander, mango och chilistekt shimejisvamp + bakat ägg med sesamfrön och salladslök. Det blev NOM så här kommer recept.

breakfast

Kokosvåfflor med koriander, mango och shimejisvamp.
Du behöver för fyra våfflor:
1¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl mjölk
50 g smör, smält
en näve kokosflingor
Gör såhär:
Kirra ihop våfflor som ett klassiskt recept, här finns ett till exempel. Den enda skillnaden är att när du häller i smeten i våffeljärnet strösslar du över kokosflingor.
Toppings:
Stek runt 2-3 nävar av svampen i sesamolja, färsk chili, salt och vitlök tills svampen får färg.
När våfflorna är klara lägger du på svamp, tärningar av färsk mango och koriander. Pressa över lime och en skvätt sesamolja.

Bakat ägg med sesamfrön och salladslök.
Knäck ägg i en smörad liten ugnsform ställ in i ugnen på 190 grader i tio minuter (ett mer exakt recept hittar du här). När det är klart, gröp ur ägget med en sked och lägg i skålen, toppa med salt, sesamfrön och salladslök.

Servera med färskt mynta-te och bjud någon du tycker om.

Kollektionen FULLVIKTIG innehåller förutom servisen handgjort papper, textilier och förvaringsaskar. Finns på Ikea just nu i en begränsad upplaga, så passa på! Läs mer och se resten av kollektionen HÄR.

 

I samarbete med Ikea.

 

Translation. A collaboration with Ikea and their new collection FULLVIKTIG.

(0)
(0)
(0)
12 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar