Annons
Annons

lekar, trix & spel.


 

Jag och mina kompisar leker ju en himla massa lekar/spelar en himla massa spel när vi ses hemma hos varandra. Idag är det dags för spelreglerna!


RITVISKARLEKEN/KINESISKA VISKLEKEN
Denna lek är exakt som viskleken men med papper och penna! Såhär gör du:
Riv lagom stora lappar och dela ut pennor till alla. Alla ska ha lika många lappar som det är personer i rummet, dvs är ni sex personer ska alla ha sex lappar var. Ställ klockan på två minuter. Nu ska alla rita något på en lapp. Det får rita precis vad de vill. Som ni ser ritade jag en kanin i en luftballong med lite skog under. När två minuter har gått börjar stressen. Alla visar sin teckning till den som sitter till vänster om en. Man håller upp teckningen i prick tio sekunder. Sedan ställs klockan på 30 sek och nu ska man rita av den teckning man sett på en ny lapp. När 30 sek gått lägger man ner lappen, tar en ny och så får man återigen titta på teckningen som den till vänster håller upp. När man har gått hela laget runt och alla har ritat alla teckningar är leken slut. Då visar man upp originalteckningarna och lägger de efter varandra så man ser hur teckningen blivit allt eftersom folk har målat av bilden ur minnet. Himla roligt. Hmm. Hoppas ni fattade.

Annons
GALENPANNA.
Vår vanligaste lek!
1. du behöver papper, penna och tejp.
2. skriv en kändis eller någon alla vet om på en lapp. tejpa den i pannan på personen till höger om dig.
3. nu ska alla med ja och nej-frågor lista ut vem man är. Man får ställa en fråga åt gången.
4. försten vinner!
5. OBS, man får bara gissa på personer tre gånger, sedan åker man ut.


MAFFIA.
HIttade en wikipedia-sida som förklarar reglerna precis. Här.
Vi brukar låtsas att vi är i Italien. På bilden är Elsa spelledare (även kallad Gud) och just den kvällen utspelades i Neapel och vi lyssnade på passade italiensk musik för att komma i stämning. Jag var den svenska au-pairen Josefine men åkte ut på första rundan. Det händer mig jämt när jag spelar maffia, åker alltid alltid ut först. Stefan var körsnär och gnagarpecialist, Sebastian gick under namnet Augustine och Matilda var den pastaansvariga Lucia. Ja, och så vidare, man kan gå hur långt man vill. Men det är viktigt att alla lever sig in i sina roller!
CHARADER x TRE.
Ett lite mer avancerat charadspel som blir roligare ju längre in i spelet man kommer! Såhär gör man:
Alla skriver åtta lappar var med personer som är kända, sedan läggs lapparna i en skål. Man delar in sig i lag om två. Första ronden drar en i laget en lapp. Sedan ska man på en minut förklara vem man har på lappen för den andre personen. Man får använda vilka ord som helst utom de som står på lappen. När skålen är tom räknar man ihop hur många lappar man lyckades vinna och sedan läggs alla tillbaka i skålen igen. Andra ronden fungerar på samma sätt men man får bara använda tre ord. Inte mer, då går turen vidare. Sista ronden får man bara visa med charader. Det är hemskt beroendeframkallande och väldigt roligt.


INTROLEKEN.

Ett musikquiz man får bestämma helt själv! Såhär gör du:
Utse en spelledare. Man kan byta efter varje omgång om alla vill bestämma så att säga. Gör en spellista på spotify med runt 20 låtar, det måste vara från många olika genrer. Sedan börjar man helt enkelt spela en låt och så ska de andra gissa så fort de bara kan vilken låt och artist det är. Man får ett poäng för artisten, ett för låten och om man kan albumet får man såklart ett poäng också. Man får bara gissa om man har skrikit sitt namn. Här är en gammal introleklista jag gjort som man kan använda om man vill.
TÄRNINGSSPELET.
Världens bästa spel som alltså ska pågå under en hel kväll. Det är viktigt att spela med människor som är modiga som inte backar när tärningen säger åt en att göra något knäppt. Såhär gör man:
Det är mycket enkelt, man har hela tiden 6 stycken alternativ till enkla frågor som vad man ska dricka eller vart man ska osv, och så slår man en tärning och sedan måste man göra det som tärningen visar. Det går helt enkelt ut på att tärningen bestämmer allt under en hel kväll. För varje ny sak man ska hitta på skriver man ner sex olika alternativ och sen måste man göra det som tärningen väljer. Det blir extra roligt om ett av alternativen är riktigt, riktigt jobbigt. Här är ett gammalt blogginlägg när vi leker det och då kan man få ett ganska bra humm vad för exempel man kan ta.

ANDRA ROLIGA SPEL VI GILLAR SOM MAN KAN KÖPA I BUTIKEN:

Oogachacka. Ett musikspel! Man sjunger första raden och så ska de andra sjunga resten. Och så är det lite mer grejer också, men det är kul iallafall.


Pass the Popcorn. Vet inte om det finns i Sverige, men man ska gissa film beroende på lite olika premisser. Det är jättekul iaf, men INTE om man spelar med en himla lekhitler som tycker att man inte får poäng för att man har glömt att ”the” i en filmtitel eller något. Spel ska va kul det är ju inte skola.


Orangino. SÅ roligt. Har aldrig spelat efter poängen för det är lika kul att bara läsa de olika påståendena. Det kan va en lapp där det står kanske envis, snål, besserwisser eller romantiker och så ska ens vänner rangordna en på en skala hur man är. Varning, spela ej med lättstötta, har hänt att folk börjat gråta när vi spelat (!). Jag älskar skiten hur som helst, kan spela i timtals.


Alias. Helt enkelt ett charadspel, man kan spela i lag om två eller flera. Väldigt roligt bara.
.
Rules to all the games we usually play at parties! Please read in google translator and ask me in the comments if something sounds strange.

(0)
(0)
(0)
43 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar