Annons
Annons

listan om 2017.


 

friday
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Skaffade mig en frilanskontorsplats, gick på mina livs första tinderdejter, översatte en poesisamling, köpte en mörkblå sammetssoffa.
Till exempel.

nerja
Vilka platser besökte du?
Franska Rivieran, Paris, Helsingfors, New York, Köpenhamn, Italien, Spanien, London.

Annons

sandra beijer - juan-les-pins
Vad var din största framgång 2017?
Besöksrekord på bloggen (!), min novell som kom ut i våras, att min översättning av Mjölk & Honung fick så fint mottagande, trefaldigt nominerad i Stora Influencerpriset, fler fina recensioner av Allt som blir kvar, nominerad till bästa ungdom i Stora Ljudbokspriset.
Att jag fått tala så mkt om betalningsmodellen som influencer i media som är något jag känner för och kan.
Ett kontrakt jag skrev på i höstas som jag kan berätta om i januari.
Att jag gjorde klart romanskelettet till tredje boken.
Och såklart som kvinna: #ME FUCKING TOO.

Nerja
Bästa köpet?
Min gulliga drönare. Samt mina Realisation Par-klänningar (här och här). Aj lav them.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina kompisar och min familj som varit så fina när jag mådde skit. Sommaren och min balkong och alla äventyr ute i natten. Små hundar. Musik.
Och Erik.

Och ledsen?
Det som han jag levde med förut utsatt och utsätter mig för. Jag hoppas verkligen att han lämnar mig i fred 2018 och sedan resten av mitt liv.
Tack i alla fall för romanmaterialet.

Årets låtar?
Mina mest spelade låtar enligt Spotify finns här!

rupi kaur - mjölk och honung
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Först asledsen och sedan gladare än hela 2016. Allt blev bättre.

Favoritserie?
Big Little Lies. Helvv vad bra. Ozark och Mandelmanns Gård tyckte jag också väldigt mycket om.

Bästa filmen?
Såg inte särskilt mycket film i år alls. Men såg Mordet på Orientexpressen i måndags och tyckte så mycket om den! Storslagen, filmisk, rolig, estetiskt snygg och myskuslig. Som ett Cluedo på film.
Gillade även The Square.

ernest hemingway - och solen har sin gång
Bästa boken du läste i år?
Topplista hittas här.

new york.
Bästa matupplevelsen?
Chicken wings på Mission Chinese i New York i april och pot-au-feu på Chez Janou i Paris i januari.

En mobilanteckning:
6/1 2017
Jag söker i panik på Google om krossade hjärtan, hamnar på Expressens hälsoflik, en flashbacktråd och min egen jävla blogg.
”Härda ut, vänta ut, låt det ta tid.” 
Fuck you

my birthday
Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt födelsedagslunch på Österlånggatan 17 med ett gäng kompisar och drack öl på ett tak.
Inlägg här!

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Ja. Jag behöver styra upp mitt yrkesmässiga liv så att mer tid frigörs till kreativitet. Det är min absoluta topp-prio-punkt för 2018.


Nyårslöfte?
Ja! Sluta röka, skriva en roman, skaffa en assistent.
Och fixa min tavelvägg i vardagsrummet. Den ska jag bannemig ha fixat innan vintern är slut.

Högsta önskan just nu?
2016 skrev jag på denna punkt: Stå ut med min ensamhet. Glömma honom. Gå vidare. Bli glad.
Fick precis allt detta.
Så det enda jag önskar idag är en riktigt jäkla fin nyårsafton.
Och en tolvslagskyss kanske <3

 

Tidigare svar på samma lista:
Halva 2017.
2016.
2015.
2014.
2013.
2012.

(0)
(0)
(0)

43 kommentarer till “listan om 2017.”

 1. Åh Sandra! Heja dig! Blev så himla glad av att läsa detta. Hoppas du får en superbra nyårsafton och ett fantastiskt 2018!

 2. Gott nytt år Sandra! Du är fantastisk! Tack vare din blogg och forumet 925 har jag återfått tron på att det kan finnas platser på nätet som är kärleksfulla, trygga och peppiga, oavsett om man är 17, 27, 57 eller 37 år som jag.

 3. Åh vilken underbar lista! Blev alldeles glad. Jag slutade röka i februari efter ett pkt om dagen i 16 år, mitt tips är nikotintuggummin men bara dessa: nicotinell tropisk frukt 2 mg. Och nä jag är inte sponsrad men de gjorde att jag klarade det! Nästa år ska jag ha en skapardag i veckan, försöka att äta bättre så att jag mår bättre och annars göra ungefär som i år. Dvs läsa 72 böcker, åka till Berlin, rita mängder av teckningar och sitta på massa designmarknader med dem. 😀
  ha en fantastisk sista dag på det här året!

 4. vad mycket som kan hända med hjärtat på ett år. vad mycket tiden kan göra med sånt som skaver. så fint att läsa. (och grymt vad du klarat jobbmässigt, som alltid, så proffsig och cool.)

 5. ALLTSÅ HEJA DIG. Så himla bra du är! Du har kämpat dig igenom detta år och tagit dig ut som en riktig segrare tycker jag. Så inspirerande att läsa denna lista, och tänka över det egna året. 🙂 må du ha en superbra nyårsafton!!

 6. Höll just ett föredrag framför min pojkvän om att varför du är så jävla bra och viktig internetperson och varför jag följt dig i ett decennium. Du gör internet till en bättre plats. Blir helt varm av vilket amazing forum ditt kommentarsfält är med det här sjukt feta girl ganget som har varandras rygg, tar varandras händer, som stöttar och gläds med varann. Tack för att du fortsätter göra det du gör. Du är bäst! Gott nytt år!

 7. Gott nytt år Sandra! Tack för din blogg och för att du gör internet till en världsbra plats!
  PS. Sparade precis gif:en på dig i min bokmärkesmapp ”snygga”, där jag sparar länkar till snygga killar. Tycker att du förtjänar att vara där också!

 8. Okej ja till att sluta röka, bra, smart! Men också, den där gifen när du röker är så underbart levande att jag nästan tycker du ska fortsätta.

 9. WIE du e bäst!!!!

  Asså Sandra!!!! Tipsar om filmen Call me your name. Okaaaaaj du har väl hört om den redan men asså det var liksom en film som DRABBADE MIG?! Har tänkt på den konstant sen jag såg den. Se den<3 dock jobbigt för jag blir typ less på mitt egna lilla liv med vardag etc när man ser hur livet kan va

 10. Gott nytt år alla!! Hoppas 2018 blir ett år med positiva förändringar, mkt kärlek, framgångar och upplevelser 🙂 hoppas, hoppas!

 11. heja dig, sandra! är SÅ glad över att vi får fortsätta hänga med dig här dag efter dag, och att vi kan bocka av ännu ett storslaget år. tack!

  och alla ni här inne, gott nytt år! <3

   1. Tänkte precis tvärtom. Fick intrycket av en kille som tänker och inte bara springer runt för att se söt ut på instagram.

 12. Vilken fin och peppig lista! Så fint att allt blev så bra! Ville också tipsa om boken Äntligen icke-rökare av Allen Carr. Så dåligt skriven att det svider i ögonen men den FUNKAR. Jag slutade med den och min sambo som rökte typ 1,5 paket om dagen slutade rakt av med den! You can do it!

 13. Jag slutade röka 1 januari 2010 cold turkey. Var total storrökare. Mitt bästa tips är att skippa tex nikotintuggummin och tänka istället ”jag tar en sen” så fort man känner sig röksugen. Det funkar. Jag har inte rökt en cigg på 8 år. Inte ens ett bloss. Det är kul och gött att röka. Kan sakna det, men den bästa present jag nånsin gett mig själv var att sluta. Lycka till och gott nytt år!

 14. Gott nytt år och YEY att du ska frigöra mer tid för kreativitet och skissa assistent.
  Så himla viktigt och det kommer bara få den här bloggen att bli ännu bättre!

 15. Men va..??! Lämnar han dig fortfarande inte ifred?? Va fan är det för knas? Vad utsätter han dig för nu?? Vilket SVIN!

  I övrigt <3 <3 <3!!!!! Sjukt pepp o nyfiken på denna Erik så klart! Önskar dig ett grymt 2018

 16. Åh, är så pepp på tredje romanen och den där Erik, men mest av allt är jag glad att du tog dig igenom skiten och liksom blev ännu grymmare. ❤️

 17. Hallå Sandra ska vi sluta röka samtidigt? Alla som vill! Har slutat en gång förut och det är SÅ mycket enklare om man inte är ensam utan är fler som kan peppa varandra och så. Vi kan ju ha en tråd i 925-gruppen tex??

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar