Annons
Annons

mat jag har ätit på senaste tiden.


 

Utan någon särskild ordning kommer här lite olika goda maträtter från de senaste två veckorna.

food.

En lunch i New York beställde vi hem mat och jag tog fried rice med räkor och koreanska pannkakor. Koreanska pannkakor är något av det godaste jag vet, som en frasig våffla med asiatisk kryddning ungefär. Kan man äta det någonstans i Stockholm förresten? Vet någon? Fried rice är ju inte direkt fy skam det heller.

Annons

food.

Fried rice brukar jag laga hemma ibland också. Det är en mycket enkel rätt där man kokar ris och sedan steker det med ägg och toppar med grejer man gillar. Som i detta fallet avokado, broccoli, stekt ägg, svamp och majs. Och soja såklart. Gör det bara. Gör det ikväll.

food.

För att fortsätta på Asientemat vill jag presentera här min sista måltid på Manhattan: japansk crêpes med edamame och tofu. More or less en vanlig fransk crêpe med japansk kryddning. Inhandlade den på ett litet japanskt crêperie på spring street i Nolita efter att ha blivit serverad den här gröna salladen till lunch. Så värdelöst att betala femton dollar för en sallad med enbart ruccola och några flarn parmesan, var så besviken (och hungrig).

food.

När jag kom hem till Stockholm lagade jag en soppa inspirerad av en som Mira åt på The Diner i Brooklyn.

food.

Alltså blev god, ni borde verkligen laga den!
Gör såhär för cirka 2 pers:
Hacka två vitlöksklyftor, en chili, en halv gullök och fräs i olja i en kastrull. Häll över en liter buljong. Låt koka i en kvart med lock tillsammans med champinjoner och skivad zucchini. De sista fem minutrarna: addera körsbärstomater. Tillsätt en halv burk stora vita bönor, salt och peppar och häll upp i skålar. Strössla över koriander och placera ett stekt ägg på soppan. Ät upp.

food.

I fredags fick jag ett vinbud från Allegrini (vinet jag fick var Allegrini Valpolicella Superiore och det var supergott så det får ni som finvintips) med massa goda pizzaingredienser. Således hade jag och Magnus pizzanight.

food.

Jag lagade en vit pizza med champinjoner, fikon, pinjenötter, spenat, vitlök och tryffelolja. Pizzaaaaaaaaaaaaa <333

food.

Igår var det måndag och jag åt en frukost på knäckebröd med räkost och avokado. Och kokt ägg såklart.

food.

Och till lunch svängde jag ihop en pasta med chili, salvia, vitlök, citron och zucchini.

Heja maten!

Translation. Things I’ve been eating recently.

(0)
(0)
(0)
24 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar