Annons
Annons

mat jag inte gillar.


 

Jag äter typ all mat. Jag tycker nog inte riktigt att man som vuxen kan hålla på med fasoner att peta bort olika grejer på en tallrik och sådär. Om det inte handlar om allergi förstås, eller om det är politiskt, religiöst eller för djurens skull. Annars lär man sig och ställer inte till med några scener. Säger inte att alla ska tycka så ofc, men så känner i alla fall jag.

Annons

Men – såklart finns det en del saker jag inte tycker om heller.  Skulle ju i och för sig äta det om jag fick det, men lyckas ändå undvika dessa ganska bra. Kanske för att det mest är efterrättsgrejer och det tillhör ju inte riktigt svensk tradition att äta det jämt och ständigt.
Låt oss spana in vad jag helst skippar:


Vattenkastanjer

Knastrig konsistens och noll smak. Vattenkastanjens krasighet mot tänderna ger mig liknande obehagskänsla som att dra naglarna mot en svarta tavla eller öppna ett frostat isfack.


Kiwi

Jobbig att äta, smakar mycket lite, onajs konsistens och dessutom kliar det i munnen när man äter den. Läste en gång att alla människor egentligen är allergisk mot kiwi. Tror på detta.


Mörk choklad

Strävt och beskt. Känns lite som att äta något som det inte är meningen att man ska äta.


Chokladglass.

Är ju inget stort fan av choklad överlag egentligen och i glassform gör den sig nog allra sämst. Fattar inte varför alla älskar chokladglass så orimligt mycket? Smakar mest tungt och alldeles för sött.


Slajmig kinesisk buffé

Den där hinnan av slajm som stundtals finns på kinesiska och thailändska restauranger där menyerna har sjuttielva sidor och i princip allt smakar likadant ger mig the creeps. Vad är det för något?


Småkakor

Så torrt. Smakar dessutom bara mjöl och socker.


Varm paprika

Så fort paprika blir upphettad tycker jag att den blir alldeles för söt och sladdrig. Kanske därför typ spanskt tapas inte faller mig så mycket i smaken pga innehåller mycket tillagad/inlagd paprika.
Kan dock tycka varm paprika är okej om den blandas tillsammans med tomater, typ i tomatsås eller köttfärssås. Vet ej varför men nu är det så.


Överkokt pasta

Föredrar min pasta al dente eller allra helst strax innan al dente. Pasta som fått koka några minuter för länge tappar all total charm. Blir så stressad över Tastys one-pot-pasta-videos där spaghettin ibland kokar upp emot 20 minuter. Gudars skymning.


Paj

Paj som i efterrättspaj alltså: hallonpaj, äppelpaj, blåbärspaj etc etc. Det är något med varma bär tillsammans med smulpaj som jag inte pallar. Kanske blir det för sött? För kletigt? Smuldegen är ju även en småkaka in disguise. Älskar dock quiche! Alltså matpajer.


Vaniljsås

Det mest o-godaste jag vet.


Bubblare: 
kladdkaka, chokladmousse, korv stroganoff, coca cola, potatisklyftor i ugn, lasagne, gino och banankräm i tårtor.

 

(inspirerat av Annie, Lovisas och Floras inlägg)

(0)
(0)
(0)
123 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar