Annons
Annons

min balkong. före och efter.


 

I år blir det den andra sommaren i lägenheten. Förra året hade vi inte något bord inomhus än och åt på balkongen från maj till september. Lite kallt stundtals men ändå ganska fint. Efter en vinterdvala är nu balkongen återigen redo att bo på, och i fredags hade jag balkonginvigning! Jag tänkte därför att vi skulle göra ett klassiskt före och efter-inlägg.

Annons

baclony before.

Haha typical att ha före-bilderna i regn.. Men det var verkligen inte planerat, promise : ) Hur som helst, här har vi då min balkong i panoramafoto. Som ni ser är det en väldigt fin balkong, stor med fluffiga träd under och sirligt svart staket i järn.

baclony before.

Dock hade vi bara flyttat ut alla växter som vill bo utomhus på sommaren samt placerat dit två stolar och ett bord. Balkongen behövde lite mer kärlek helt enkelt. Av en slump hörde Granit av sig för några veckor sedan och frågade om jag ville välja några favoriter ur deras sommarsortiment för att maxa utomhusmyset! Ehm ja tack. Balkongpepp deluxe.

* trumvirvel *

balcony.

Här har vi då efter-resultatet!
Efter att ha träffat Granit i deras butik för att tillsammans välja ut det jag tyckte var allra finast förvandlades vår balkong till en liten lummig djungel ovanför marken. Tycker jag i alla fall. Här ska jag sitta typ hela juli med Magnus, lyssna på P1 och äta glass.

balcony.

Stolarna och borden (som fick vänta inomhus den här dagen, de behövs såklart också ibland) fick bytas ut med solstolar och puffar. Växterna spred jag ut genom att hänga längs med räcket och på en fin liten växthängningsstege.

balcony.

Två zinkbord placerade jag ut att ställa saker på. Det fyrkantiga längre bort där det står en stor karaff med kran som jag fyllde med rosévin sen (hehe) och det lilla runda bordet vid solstolen som fick husera lykta och tomatplantor.

balcony.

Tycker verkligen om stegen som gjorde det enkelt att bygga i nivåer.

balcony.

I cementkrukorna kämpar kiwin och gurkan på. Puffarna tyckte jag var smart sätt att skapa mer sittplats utan att ta för mycket space från balkongen. Mattan under är från Muji (den låg i mitt kök innan, minns ni?).

balcony.

Kuddarna för att få utomhus att kännas lite mer inomhus.

balcony.

Vid balkongingången har vi balkonggrejer som inte behövs jämt, som extrakuddar, filt och vattenkanna.

balcony.

Växterna som inte tål för mycket solljus står inomhus och trånar avundsjukt ut.

balcony.

Här har vi den vänstra delen av balkongen. Även kallad Magnus trädgård. ^^

balcony.

Fikonträdet hade fått flytta ut när dessa bilder togs men bor nu inomhus igen. Det var visst för varmt ute. Vi har förresten fått fikon nu! Så himla knäppt att plocka från ett träd i vardagsrummet. Pallen är från Ikea och de två stora krukorna kom med lägenheten. Cementkrukorna och terracotakrukorna är Granit.

balcony.

Smultronen (som gav bär fram till slutet av september förra året!) är superredo för sommaren och rädisorna som gömmer sig under satte vi i april och de verkar ju positivt inställda de med.

balcony.

Gräslök är en så fin ört/blomma/växt tycker jag. För tillfället blommar den i rosa.

balcony.

Fick gurkfrön i ett bud som vi satte för två veckor sedan och nu ser de ut såhär! Knäppt att det kan gå så fort.

balcony.

Och kaprifolen klättrar sig vidare över räcket, dubbelt så stor från förra året. Hoppas den tar över hela balkongen nästa sommar.

balcony.

Jag invigde mitt balkongfixande med att måla tånaglarna i ljusblått. Sedan bjöd jag in till balkongfest! Men det får ni se en annan dag.
Tack Granit för alla fina grejer också, blev så väldigt glad. De har 50% rea på sin hemsida nu om ni vill spana in, ni hittar det mesta från min balkong där (om det är slutsålt online finns det oftast i någon av deras butiker). Hoppas ni tyckte om rundturen.

.

Translation. My balcony before and after!

(0)
(0)
(0)
29 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar