Kantarellerna är äntligen här. Just nu kanske som godast, när de är små och runda och ser nästan illustrerade ut. Därför kommer här mitt bästa och enklaste recept på pasta med kantareller! Viktigt att inte snåla med kantarellerna. Det ska kännas som en kantarelltoast, fast pasta. Det här ska du laga till dig själv och någon du älskar. Du behöver för två: Kantareller, mycket. Jag hade ca 300 gram. Linguine En halv chili En halv citron Ett halvt paket matlagningsgrädde Två schalottenlökar Två vitlöksklyftor En kvist rosmarin En skvätt kantarellfond En deciliter parmesan Färsk persilja Rengör kantarellerna. Stek dom sedan i en torr stekpanna tills allt vatten dunstat bort. Detta steg är mycket viktigt. När stekpannan är torr och kantarellerna börjar fräsa lite, lägg i en stor klick smör. Sänk till låg värme och tillsätt ingredienserna ovan: riven citronzest från en halv citron, hackad chili, riven vitlök, färsk rosmarin och lök. Låt allt mysa ihop sig i tio minuter eller så. Koka upp rikligt saltat pastavatten i en kastrull. Medan pastan kokar, addera en skvätt kantarellfond (1-2 matskedar kanske?), saften från 1/4 citron och matlagningsgrädde i stekpannan. Vanlig grädde går förövrigt lika bra. Nu är pastan al dente. Blanda ner pastan i stekpannan tillsammans med nån halv deciliter av pastavattnet, parmesan och persilja. Rör om rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik, pynta med persilja och parmesan och några varv med svartpepparkvarnen. Ät upp, känn dig lycklig.