Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

min godaste kantarellpasta.

food

Kantarellerna är äntligen här. Just nu kanske som godast, när de är små och runda och ser nästan illustrerade ut. Därför kommer här mitt bästa och enklaste recept på pasta med kantareller!
Viktigt att inte snåla med kantarellerna. Det ska kännas som en kantarelltoast, fast pasta.
Det här ska du laga till dig själv och någon du älskar.

Annons

food

Du behöver för två:
Kantareller, mycket. Jag hade ca 300 gram.
Linguine
En halv chili
En halv citron
Ett halvt paket matlagningsgrädde 
Två schalottenlökar
Två vitlöksklyftor
En kvist rosmarin
En skvätt kantarellfond
En deciliter parmesan
Färsk persilja

food

Rengör kantarellerna. Stek dom sedan i en torr stekpanna tills allt vatten dunstat bort. Detta steg är mycket viktigt. När stekpannan är torr och kantarellerna börjar fräsa lite, lägg i en stor klick smör.

Sänk till låg värme och tillsätt ingredienserna ovan: riven citronzest från en halv citron, hackad chili, riven vitlök, färsk rosmarin och lök. Låt allt mysa ihop sig i tio minuter eller så.

Koka upp rikligt saltat pastavatten i en kastrull.

Annons

food

Medan pastan kokar, addera en skvätt kantarellfond (1-2 matskedar kanske?), saften från 1/4 citron och matlagningsgrädde i stekpannan. Vanlig grädde går förövrigt lika bra.

food

Nu är pastan al dente. Blanda ner pastan i stekpannan tillsammans med nån halv deciliter av pastavattnet, parmesan och persilja. Rör om rör om. Smaka av med salt och peppar.

food

Lägg upp på tallrik, pynta med persilja och parmesan och några varv med svartpepparkvarnen.

food

Ät upp, känn dig lycklig.

Dela på:

19 kommentarer till “min godaste kantarellpasta.”

  1. Katjacykelkatten.cc skriver: 7 augusti 2019 kl 07:58

    Intressant med kantarellfond, har inte tänkt att den behövs när man har färska… kantareller 😉 Men måste testa! Bra recept.


  2. Anna skriver: 7 augusti 2019 kl 08:18

    Gott!!!


  3. Johanna Grahnjohannagrahn.se skriver: 7 augusti 2019 kl 08:28

    Nää vad gott, nom nom!


  4. Elsa skriver: 7 augusti 2019 kl 09:34

    Ser så sjukt gott ut!


  5. elin skriver: 7 augusti 2019 kl 11:16

    blev hungrig


  6. Anette skriver: 7 augusti 2019 kl 18:54

    Bloggen är ju stendöd. Skriv fler böcker och gärna krönikor! ??


    1. Sandra Beijer skriver: 7 augusti 2019 kl 20:05

      ja jo jag har hållit på här i två år nu du är välkommen att handla den när den kommer ut.


      1. Klara skriver: 8 augusti 2019 kl 23:14

        Sandra for president.


  7. Linda skriver: 7 augusti 2019 kl 19:16

    Detta ska bli min fredagsmidda när jag är gräsänka (sambon gillar inge kantareller) ?


  8. M skriver: 8 augusti 2019 kl 08:26

    Älskar dessa receptinlägg!


  9. Camilla (Vegetarisk Hverdag)vegetariskhverdag.dk skriver: 8 augusti 2019 kl 08:48

    Vill ni höra det sjukaste? Ett par droppar fisksås höjer verkligen smaken av svamperna. Smakar inte fisk! Lovar.


    1. Åsa skriver: 5 september 2019 kl 10:43

      spännande att en kommentar från någon med ”vegetariskvardag” rekommenderar fisksås, har du hittat nån som är veg?


  10. A skriver: 8 augusti 2019 kl 10:41

    Att du gått från ”laga till ngn du tycker om” till ”öaga till någon du älskar” ♥️!

    Ska defintivt laga den.


  11. L skriver: 9 augusti 2019 kl 09:35

    VILL ALDRIG ÄTA NÅGOT ANNAT IGEN!!! Och jag är inte ett såååå stort fan av pasta ens?


  12. Alexandra skriver: 16 augusti 2019 kl 14:07

    Sitter & äter detta just nu, så himla gott!!! Till & med dottern som är väldigt selektiv när det gäller mat tyckte om det <3 Tack för alla goda recept du lägger ut & en härlig blogg i största allmänhet <3


  13. julia skriver: 19 augusti 2019 kl 22:19

    ååååh i förra veckan var jag o min kille ute o vandrade i Bohuslän och hittade SÅ SJUUUUUKT mycket kantareller, vi stannade vid säkert 500 gram för då kände vi att det kunde vara snällt att lämna åt djur och folk som kom efter oss men alltså hade aldrig sett så stora kantareller! över en decimeter långa och HELT perfekta bara man grävde upp dem omsorgsfullt ur mossan <3


  14. Johanna skriver: 26 augusti 2019 kl 18:11

    Tack för receptet! Helt himmelskt att äta med sina egenplockade kantareller, egen rosmarin och egen persilja! <3


    1. Sandra Beijer skriver: 26 augusti 2019 kl 18:19

      hurra!


  15. Annika skriver: 29 augusti 2019 kl 19:38

    Åh vad gott detta var! ? Fick ta torkad rosmarin och chiliflakes, men det gick det med. Citronen lyfte verkligen smaken!
    När kommer din pastakokbok? Skulle lätt köpa. ?


Laddar