Sandra Beijer
Jag heter Sandra och är författare och skribent. Har skrivit tre romaner och min första dramaserie har premiär i SVT 2022. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar. Bloggen uppdateras två gånger dagligen mån - ons, och en gång per dag tors - sön.
Annons

min helg: picknick, bio och allt somrigt.

june

Dags att följa med på min senaste helg! Jag såg ut på detta vis, i blått, vitt och svart.

june

Och Sandra-hårspänne i håret. Tänker alltid på den här låten då.

june

Jag och Björn firade in fredagen efter jobbet med mjukglass. Pärlans på Nytorgsgatan har börjat med mjukglass som är så god. Denna med viol-kolaglass och karamelliserade popcorn. SLURP.

Annons
Annons

june

På kvällen gick vi och såg Cruella på bio. Jag hade stora förhoppningar och öppet sinne, Emma Stone som Cruella de Vil känns helt rätt. Och trailern var fet.
Men vilket haveri till film! Jag ger den inte ens en etta, den får en överkryssad skål pasta av mig.

Otroligt långsam story full av frågetecken. Cruelle skulle bli ”ond” men hon gjorde liksom inget ont? Hon blev bara kläddesigner. Filmen var fullproppad av meningslösa karaktärer som tillförde ingenting och en backstory framtung helt utan poäng.
Och soundtracket ska vi inte ens prata om, det var som om någon bara satt på en spellista med best of 60s och 70s och tänkt att det skulle ge effekten av en Tarantino-rulle. Pinsamt.
Se den inte på bio! Spara era pengar till nåt bättre.

june

Lördag! Jag såg ut såhär. I bandtischa och tofs.

Annons

june

På förmiddagen tog jag en morgonkaffe med Linn och Alexandra på Nytorget. Så glad att jag kan dricka kaffe igen. Och så mysigt att träffa två kompisar en halvtimme innan lunch. Effekten av sommar.

june

Sedan gick jag hem och stekte tusen plättar.

june

För att äta lunch i gräset nere vid vattnet tillsammans med Calle och Jenny. Älskarrr picknick

Annons

june

Vår picknicklunch: tomatsallad, plättar med grädde, socker, sirap och ballerinasås, jordgubbar, kardemummabulle och cheeseburgare.

june

På kvällen var vi bjudna på middag hos Björns kompisar Anna och Kristoffer. Vi tog med en Barolo.
Och innan du kommenterar: jag vet att jag träffade mycket människor i lördags, men ni får komma ihåg att träffarna på dagen var utomhus med avstånd.

june

Anna och Kristoffer hade världens mest undergivna men keligaste hund som bara ville bli klappad och undvika ögonkontakt <3

Annons

june

Dagen efter var det söndag. Jag gjorde spraytan på förmiddagen och inlägget om det hittar du här.
Efteråt åt jag och Björn lunch på Greasy Spoon som har öppnat en ny restaurang på Ringvägen. Jag åt en avokadotoast, den var helt okej.

june

Efter lunchen promenerade vi till min mormors lägenhet vid Mariatorget. Detta är porten bredvid, så fin.

june

Min mormor har flyttat till en mindre lägenhet så vi hjälpte min mamma och styvpappa att rensa lite. Märta sov på en stol. Hon blir bara mer och mer lik Sniff för varje dag.

Annons

june

Efteråt mötte jag och Björn upp Petra och Henrik för att ta en kaffe i solen på Kaffe på St. Paulsgatan.

june

Vi drack iskaffe och berättade om hur usel Cruella var till exempel.

june

På kvällen lagade Björn en margherita som såg ut som Tyskland.

Annons

june

Och helgen avslutades med lösgodis och ett avsnitt av Ring min agent.

56 kommentarer till “min helg: picknick, bio och allt somrigt.”

 1. A skriver: 10 juni 2021 kl 06:54

  Sandra, jag har velat säga det här ett tag men hållit igen för den goda stämningens skull. Men nu kommer det: Jag tycker du och Hollywood ska göra slut. Hon verkar inte göra dig lycklig. Hon förtjänar inte dig och det finns en hel värld där ute av annat.

  Lista på några lite bättre filmer:
  ”Transnistrien” dokumentär om ett ungdomsgäng. En tjej och tre killar. Tjejen är på väg. Vackert, gripande, gränslöst, hopplöst.

  ”En vit, vit dag” en isländsk man vill bygga ett hus, och kanske komma över sin döda fru.

  ”Den blå filmen” Paris, sorg och kärlek.

  ”Beanpole”. Ett oförlåtligt brott i på hemmaplan i krigstid. Ryssland.

  ”Belleville Baby” En personlig undersökelse av en gammal kärlek. Också Paris!


 2. Linda skriver: 10 juni 2021 kl 07:11

  Jag gillade ändå cruella, man får ju ha i åtanke att den är satt för 11år och upp i Sverige. Och soundtracket var ju super bra? Och jag gillar de små blinkningarna till det tecknade originalet. Det kändes som en Jokern(2019), fast för barn.


 3. Sara skriver: 10 juni 2021 kl 07:36

  Åh, jag tyckte Cruella var så bra! Håller med om att storyn kanske var sådär, så drogs mest till att den var så snygg och att Emma Stine var så bra. Och jag, som inte är lika bevandrad i musik från den tiden, tyckte det passade så bra! Åker inte upp på nån topplista direkt, men absolut sevärd tycker jag! Näst är jag mest peppad på Promising young women


  1. Ida skriver: 10 juni 2021 kl 10:16

   +1! Tyckte också om Cruella! Kul kostym, kul med 70-talets London. Sure, inte världens tajtaste story, men sånt kan jag lätt bortse från om resten funkar. Underhållande + Emma Stone var bra som alltid!


 4. Lisa skriver: 10 juni 2021 kl 08:15

  Fotade också den där porten för många år sen. Då kom en kvinna ut och berättade att det var hennes man som gjort dom och att det skulle vara som små drakbarn som rymt från Draken där på Maria torget. Hon var världens stoltaste och gulligaste.


  1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 09:09

   nämen!! <3


 5. Biggan skriver: 10 juni 2021 kl 08:35

  Åh, jag gillar att följa allt gott ni äter! Måste ta mig till mina gamla hemtrakter och testa Pärlans glass.

  Sandra, ta inte illa upp men jag stör mig lite på att du gärna skriver ”Jag och Björn gick…”. Man brukar hellre skriva ”Björn och jag…” och alltså nämna sig själv sist.
  Kram!


  1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 09:08

   Gud vad folk kommenterar om detta på sistens? Jag skriver så för att jag inte vill sätta honom i längst fram i det här offentliga rummet. Jag är tacksam att han ens ställer upp på bilder, men varje försök att poängtera att den här bloggen handlar om mitt liv ur mitt perspektiv, där jag kan skydda honom om en lite kommer jag ta. Det kan vara en petitess eller en språkfråga för en läsare, men för mig är det viktigt att den här platsen är så subjektiv det bara går.

   När det gäller andra texter, som när man skriver Grattis på ett paket, eller pratar i största allmänhet med folk eller kanske skriver en annan slags text så placerar jag mig sist, så du behöver inte vara orolig att jag inte är väluppfostrad eller är dålig på språk.


   1. Mikaela skriver: 10 juni 2021 kl 09:37

    Väl rutet!


    1. H skriver: 10 juni 2021 kl 10:19

     Håller med, mycket bra reflektion och tänk Sandra!

     Överlag tycker jag man kan fundera ganska många varv innan man känner behovet av att skriva en kommentar som man själv anser behöver börja med ” ta inte illa upp men…”


   2. Malin skriver: 10 juni 2021 kl 10:28

    Snälla, tycker verkligen det spelar noll roll!


  2. Sofia skriver: 10 juni 2021 kl 09:45

   hahahahah va?? vem ÄR du? varför kommenterar du på någons stil och språk i detta forum? skriv en recension om bloggen eller diskutera med dina väninnor istället. Vad tillför du här?


  3. Maria skriver: 10 juni 2021 kl 10:48

   Biggan: Din kommentar är otrevlig. Läs någon annanstans om du stör dig. Eller starta ett eget Fredrik Lindström-program om språk eller skriv en doktorsavhandling om svenska språket. Det är frivilligt att gå in här och kommentarer som dina gör knappast världen till en bättre plats. Alla som läser den här bloggen vet att Sandra är författare och skribent och iom det kan man anta att hon väljer sina ord med omsorg och läser säkert igenom sina texter i sina inlägg innan hon publicerar dem. Jag tror språket i bloggen är medvetet och det är knappast några slarvfel i det hon skriver iom att hon arbetar med att skriva och blogga på heltid. Med vissa formuleringar finns inte rätt och fel, det är en smaksak. Jag säger själv vissa inkorrekta grejer ibland på svenska men jag anser att man måste få välja själv hur man formulerar sig och att språket hela tiden är i förändring och utveckling.


  4. sofia skriver: 10 juni 2021 kl 11:04

   haha jag säger alltid ”jag” först? känns mkt mer naturligt? jahapp då blev man egoist


   1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 11:15

    haha <3


   2. Cia skriver: 10 juni 2021 kl 11:52

    Det gör nog jag med 🤣🙊 visst känns det mest naturligt att börja med sig själv och sen berätta vilka mer som med om man ska berätta om något man gjort. Tycker det blir helt rätt som du skriver Sandra, bloggen handlar ju om ditt liv 👍😊


   3. Cia skriver: 10 juni 2021 kl 12:47

    Men jag med! Har nog alltid sagt ”jag och…” när jag berättar om mitt liv för andra. Men då är jag väl också ouppfostrad då 😛


   4. Emma skriver: 10 juni 2021 kl 14:35

    Haha jag visste inte ens om detta?! Säger/skriver alltid ”jag och X”. Måste vara en gammelgrej (tänker mig också här att ”Biggan” står för Birgitta alternativt argbiggan). Aldrig lärt mig i skolan ens och jag är 28 år.


    1. Ann skriver: 11 juni 2021 kl 07:54

     +1
     Samma här! Jag är 53 och har ALDRIG hört talas om att man inte får skriva/säga ”jag” först.
     Varför skulle man inte få det? Känns verkligen som något från 1800-talet…

     Sen är ju det här Sandras personliga blogg och hon skriver väl hur hon vill och om vad hon vill! Det är ju det man älskar!


    2. sanna skriver: 11 juni 2021 kl 08:33

     Hahaha jag visste inte heller?! Har alltid sagt (exempel nu) ”jag, X, Y och Z var på stranden igår”. Hur orkar man störa sig på sånt?! Måste vara jobbigt att läsa böcker om man inte kan njuta av innehållet utan kollar på språkdetaljer istället?


  5. Åsa skriver: 10 juni 2021 kl 20:27

   Jag och Biggan tycker inte likadant 😆 Bonus vet precis var porten med ödlehandtag är. Tog en bild på den för några månader sedan. Ville skruva loss och ta hem 🦎


  6. Maja skriver: 11 juni 2021 kl 11:50

   Alltså detta är väl en regel på engelska men inte svenska? ”I and Sandra” ”me and Sandra” blir knas medan ”Sandra and I” är korrekt. Jag har iaf aldrig hört om det som regel i svenska språket.


 6. Sarah skriver: 10 juni 2021 kl 09:05

  Kul med en pizza som ser ut som Tyskland! Ska baka en som ser ut som Sverige i revanch.


 7. Maria skriver: 10 juni 2021 kl 10:06

  Verkar som att länken i ordet här inte finns: ”Jag gjorde spraytan på förmiddagen och inlägget om det hittar du här.” Vill inte kvinnsplaina, men ville bara säga till ifall du missade länka och andra (som är för lata för att scrolla ner ett inlägg) vill kolla spraytanningen! Ha det fint! 🙂


  1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 10:39

   åh bra! fixat <3


 8. Linnea skriver: 10 juni 2021 kl 10:22

  Ska ni bli grannar med de fina handtagen kanske? 😊


 9. Emma skriver: 10 juni 2021 kl 11:08

  Anna och Kristoffer – som i Anna Björklund och Kristoffer Svensson?


  1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 11:16

   yes box


   1. Sandra skriver: 10 juni 2021 kl 11:26

    Jag har följt dig och Kringlan ungefär lika länge (Crazy Town var och är Sveriges bästa pod!) och aldrig kunde jag tänka mig att era världar skulle förenas! Älskar det!!


    1. Vendela skriver: 10 juni 2021 kl 19:13

     ÅH! JAG HÅLLER MED. Smäller av nuu. För mycket att hantera. Kan inte ta in. Definitionen av det bästa av två världar!


   2. L skriver: 10 juni 2021 kl 12:37

    Tänk å få va en fluga på den väggen


    1. Emma skriver: 10 juni 2021 kl 17:53

     Haha verkligen! Så spännande. Hade inte kunnat placera dem i samma krets. Vet inte varför. Kanske känner Anna Björn genom Göteborgposten!


 10. Lisa skriver: 10 juni 2021 kl 11:20

  Sandra! Jag har en fråga jag har velat ställa länge men vill inte formulera mig för dåligt i text så du tror jag är dömande men ska försöka göra så gott jag kan så du inte misstolkar mig. Du och Björn hade inte varit tillsammans så länge innan du blev så gulligt gravid men hur hanterar du rädsla i en relation om att kunna lita på din partner? Liksom veta att din partner faktiskt tycker om dig och vill vara med dig?

  Jag har svåra problem med tillit och undviker relationer på grund av det. Jag är så rädd för att bli sårad på grund av en sak som hände under min barndom och tonårstid. Nu har jag pratat med en kille länge på Tinder och vi ska ses i sommar när vi båda har semester men det gör mig rädd redan nu. Jag kommer ju aldrig kunna veta om han bara manipulerar mig för att få det han vill ha och sedan går han vidare. Hur hanterar jag något sådant här? Hur hanterar du rädslor och tankar som detta? Hoppas inte du missförstod mig.


  1. Sandra Beijer skriver: 10 juni 2021 kl 14:02

   Jag litar på min kille för att man måste. Det är en del av relationer och kärlek, att hänge sig. Du måste våga kasta dig in i saker, inget farligare händer än att du kanske blir sårad en stund, men det går alltid över. Att stänga om sitt hjärta resten av livet går inte! Du har bara ett enda liv, du måste måste leva det. Annars kommer du ångra dig bara. Och ta din rädsla på allvar, man kan lösa sån här ångest med hjälp av terapi. kram


   1. Lisa skriver: 10 juni 2021 kl 14:30

    Tack Sandra för att du är du ❤️ Och jag vet jag har gått i terapi gällande det. De har inte gjort så mycket mer än att säga: vad jobbiga och tråkiga saker du har varit med om. Har inte varit så hjälpsamt och jag jobbar på det och förhoppningsvis löser jag det i sinom tid. Kram tillbaka


    1. P skriver: 10 juni 2021 kl 16:02

     Hallå Lisa! Sök dig till en annan terapeut, på samma sätt som alla kompisar/potentiella partners/chefer/you name it inte passar alla gör inte terapeuter det heller. Min kille har haft lite av den problematiken du nämner och får superbra hjälp av terapin.
     Kram!


  2. Kristina skriver: 10 juni 2021 kl 21:08

   Om jag var du så skulle jag kika på vad olika attachment styles och vad dem betyder. Det låter som att du har en avoidant attachment style, jag har det också och att läsa om hur man anknyter till andra och varför man anknyter sig så har hjälpt mig mycket. Det har jättemycket med hur man växte upp och hur man lärde sig att anknyta till sina närmaste från tidig ålder. Super intressant och otroligt helande att kunna förstå sina ibland konstiga mönster. 🙂 Kram


  3. Jenny skriver: 10 juni 2021 kl 21:58

   Om du vill ha lättillgänglig information så kolla in happy dating! Och jag känner samma som du, är jätterädd för att bli övergiven, men värre är väl ändå att bli ensam för att man inte vågade testa?


 11. ellen skriver: 10 juni 2021 kl 11:38

  vilket mysigt blogginlägg! <3


 12. Stefanie skriver: 10 juni 2021 kl 14:33

  Vad är det för en urgullig hund? Skulle kunna vara min drömras 😍


  1. M skriver: 10 juni 2021 kl 15:19

   Skulle tippa på att det är en wachtel! 😍


   1. Frida skriver: 10 juni 2021 kl 16:06

    Nej det är en münsterländer. Väldigt utpräglad jakthund


  2. Lou skriver: 10 juni 2021 kl 15:20

   Jag undrar också vad det är för ras! Så himla otroligt söt liten vovve. Blicken! <3


   1. Josefine skriver: 11 juni 2021 kl 23:40

    Jag gissar working springer spaniel 😊 wachtel är ju lik men betydligt större


 13. Anonym skriver: 10 juni 2021 kl 14:58

  Hej! Jag är gravid med min sambo och vi har inte varit tillsammans så länge och hade bara bott ihop ett några månader när jag blev gravid. Vi är jätteglada över graviditeten (och ödmjuk eftersom jag inte vetat om jag kunde bli gravid) men glädjen förtas lite av omgivningens reaktioner. Många är chockade över att vi ska ha barn så ”tidigt” i förhållandet (som även var lite struligt i början innan vi blev ihop på riktigt) och frågar rakt ut om det var planerat istället för att säga grattis, eller hur vi tänkte. Har du stött på något liknande?
  Vi har ju valt att göra såhär och är glada för det så känner att det är väldigt icke-konstruktivt av folk att liksom ifrågasätta, men blir liksom lite ledsen


  1. Louice skriver: 10 juni 2021 kl 17:00

   När jag blev gravid blev jag helt paff av hur många som frågade om det var planerat eller inte. Är ju jättemärkligt att fråga, men efter att ha pratat om det med andra som fått barn har jag förstått att det är en väldigt vanlig fråga. För mig kändes det inte som att folk hade så mycket baktankar när de undrade det, mest som att de är lite nyfikna. Vi hade varit tillsammans i över 10 år och fick höra det ändå, så kanske inte alltid har att göra med att ni varit tillsammans en kort tid. Försök skaka av såna dumma frågor! Ni kommer snart bli föräldrar och det kommer vara så jävla häftigt, omskakande och roligt – och då kommer det spela noll roll vad folk sa för knäppt under graviditeten. 💕


  2. Sara skriver: 10 juni 2021 kl 17:17

   Mina föräldrar träffades när de var typ runt 35 år. Så de fick bestämma sig ”fort” om de ville skaffa barn. Som tur var ville de det 🙂 nu har de varit gifta i ca 30 år så det är ett vinnande koncept tänker jag.


  3. Tove skriver: 11 juni 2021 kl 06:29

   Vi hade varit tillsammans i 5 år och ändå frågade jättemånga om det var planerat eller inte. Och med det vill jag säga: folk är fan galna. Och ouppfostrade. Skit i dom!


 14. en dalmatinerälskare skriver: 10 juni 2021 kl 16:48

  Jag är så glad att du sågade Cruellafilmen för att den är en dålig film, nu känner jag att jag inte måste se den. Många kompisar till mig har försökt övertyga mig att den kommer vara bra och sevärd – något jag måste se! Men jag har vägrat. Hon vill ta de jag älskar mest i hela världen och flå dem och göra kläder av dem. Cruella är den hemskaste disneyskurken jag vet. jag älskar dalmatiner så mycket. om den dessutom är dåligt gjord finns det ingen anledning att se den! så tack <3


 15. Charlotta skriver: 10 juni 2021 kl 17:24

  Apropå mat som ser ut som ett land, en gång åt jag ett chips som 100% såg exakt ut som Sverige!! Förstår ni vilket sjukt chips. Och nu letar jag alltid efter länder när jag äter mat haha :/


  1. Ellen skriver: 10 juni 2021 kl 19:28

   haha vad mysigt! <3


  2. Vendela skriver: 10 juni 2021 kl 20:34

   Hahaha! Mysig kommentar


 16. Sandra-Alice skriver: 10 juni 2021 kl 22:32

  Var kommer det underbara hårspännet i från? Vill ha ett precis likadant!


  1. Sandra Beijer skriver: 11 juni 2021 kl 06:58

   det är vintage! kram.


 17. Johanna N skriver: 11 juni 2021 kl 14:05

  Älskar kommentarerna i det här inlägget, mysig fredagssyssla att läsa <3


 18. L N skriver: 12 juni 2021 kl 00:27

  i porten med ödlorna bodde min första pojkvän!!! vi gick i skolan mittemot och ibland gick vi hem till honom och hånglade på lunchen. gulligt att vara 15 år ändå. och allt bli påmind om det.


Dela på:
Laddar