Annons
Annons

miniguide till berlin.


 

Ni eftersökte en Berlinguide!
Jag har ju inte sådär jättestor koll på Berlin. Har bara varit där två gånger och båda var typ tre dagar. Men här kommer en liten guide i alla fall.

Shopping.
Det enklaste sättet att förklara vår shoppingrunda är att göra så som Emma gjorde när hon skulle förklara för mig och Nathalie.
En liten shoppingkarta helt enkelt. Den här rundan tog fyra timmar för mig och Nathalie och det är väl rätt lagom.

Åk till Eberswaldestraße. Den ligger på röda linjen U2.
Från stationen, promenera ner Kastanieallee. Gå hela gatan, först högra sidan ner och sedan andra sidan upp. Här finns det massvis av små butiker, secondhand och mysiga caféer.


Stanna och fika på Napoljanska som ligger på kastanieallee.

Vid ett café som heter Godot som ligger på kastanieallee svänger ni in och går och tittar i de två second handaffärerna som ligger på den gatan. Där köpte jag till exempel de där små glasögonbroscherna. Sen tillbaka på Kastanieallee igen.
På vägen upp kommer ni också gå förbi sådana där gammaldags fotoautomater.

Annons

När vi har gått hela gatan är ni upp och ner är ni tillbaka vid Eberswaldestraße-tunnelbanan igen.
Väl vid Eberswaldestraße, sväng in på gatan bredvid Katanieallee. Den är superstor och heter Schönhauser Allee. Gå i riktning mot Rosa Luxemburg-Platz.
Promenera sedan hela denna rakt framåt på höger sida. Här hittar ni lite tjusigare second hand, en superduperfin butik som heter Holly och lite annat smått och gott. Dessutom kommer ni till slut möta COS, H&M’s lite dyrare linje som inte finns i Sverige.


Den här köpte jag på COS.

Varje söndag är det marknad! Åk till samma ställe för att komma till den, alltså Eberswaldestraße. Gå ner på Kastanieallee och sväng in vid café Godot. Gå sedan den gatan hela vägen ner och du ser marknaden och alla människor på väg till den.


Det är mest strunt på marknaden, men det kan ju vara kul ändå.

Gå ut.
Att gå ut i Berlin är inte riktigt som i Sverige. Här börjar kvällarna tidigast två och fortsätter långt in på nästa dag. Man behöver därför inte oroa sig om stängningstid utan kan enkelt gå till valfri bar precis när på dygnet man vill.


Första kvällen gick vi till en rosa fluffig gaybar med änglavingar på högtalarna.  Den heter Roses Bar och ligger på Oranienstraße 187 i Kreuzberg.

Andra kvällen åt vi på Monsieur Vuong.
Det ligger på Alte Schönhauser Str. 46 och enklast är att åka till t-banestationen Rosa Luxemburg-Platz. Man kan inte boka bord här utan får stå i kö utanför. Billig mat (vi åt trerätters och drack öl för 200 kronor var) och hemskt trevligt och lagom hippt.

Sedan gick vi till ett ställe som heter CCCP, som ligger en liten promenad från Monsieur Vuong. Närmare bestämt Torstraße 136. Det är en rysk, extremt plottrig bar med uppstoppade fladdermöss och vapen på väggarna. Kitsch helt enkelt.

Efter det tog vi taxi till Doktor Pong (Eberswalder straße 21. En nattklubb där man lånar ett pingisracket, köper en öl och sedan spelar alla på klubben rundpingis med varandra. Här vill man stanna i massvis av timmar, det är lagom beroendeframkallade.

Sen har jag inga fler tips. Det finns ju de klassiska uteställena, Berghain, White Trash och Week End till exempel. De var jag inte på den här gången men är värda ett besök de med.
Och just ja. Boende. Bo i östra delen av Berlin, det är där allt händer. Vi bodde på det här hostellet. Det var prisvärt, fräscht och har internet.
Ja. Typ så.

(0)
(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar