Annons
Annons

my photoalbums. 1998 -1999.


 

1998 and 1999

Vi hankar oss vidare genom mina fotoalbum. Idag slår vi upp albumet från när jag gick i åttan. Mitt jobbigaste skolår. Tjejgänget jag hade i sjuan delade på sig på grund av massa onödiga bråk och jag, Jonna och Nathalie blev en trio. De var de enda kompisar jag hade. I höga buffalos och knasiga ögonskuggor stod vi ut ganska mycket i Engelbrektsskolan och det var ju inte så där superpoppis på högstadiet. Vi fick jobbiga kommentarer i korridorerna, var utanför och jag kände mig ensam, missförstådd och framförallt längtade jag så otroligt mycket till något annat. Ville så himla gärna hångla, bli bjuden på en fest, lära känna nya människor. På helgerna och kvällarna hängde jag mest framför mina dator, skrev noveller, chattade och byggde hemsidor. Min pappas flickvän gav mig en grundhandbok i html-kodning och jag skapade så många knäppa internetplatser. Men Jonna och jag och Nathalie hade massa fina stunder tillsammans också såklart, som det blir när man är megabästisar. Vi tar en titt.

Annons

1997 - 1999 yrs old.

Så här såg jag ut på sommarlovet mot åttan på midsommarafton. I militärgrön långklänning från Lady Soul och matchande grön ögonskugga.

1998 and 1999

Här med mina syskon på Kolmården, i blå ögonskugga.

1997 - 1999 yrs old.

Och så fyllde jag fjorton. Denna gång i lila ögonskugga.

1998

Här är mina gulliga bästisar i åttan, som jag fortfarande tycker mycket om. Jonna och Nathalie.

14

Och här är mitt skolfoto i åttan. Lila ögonskugga, lila läppstift och lila choker med små blommor. Japp.

1997 - 1999 yrs old.

I överlag höll vi på en jäkla massa med smink, det fick såklart absolut inte se naturligt ut. Till exempel hade vi vita kajalprickar vid slutet av ögat som ni ser här. Ibland målade vi dom även som morrhår på kinderna. En annan sak vi hade som jag inte har bild på var plåster på smalbenet. Man hade jätte-uppvikta jeans på 90talet så att smalbenen syntes, och där satte vi ett barnplåster på ett av benen i färger som skulle matcha resten av outfiten.

1997

På helgerna när vi hängde klädde vi ut oss och sminkade oss ”så som vi önskade att vi vågade se ut i skolan” (…).

1997

Så här till exempel. Det här med boa var ju något vi verkligen gillade och kom fram till att vi skulle börja använda när vi inte såg så himla unga ut.

14 yrs.

Jag gick en fotokurs i skolan och framkallade egna kort. Här är jag i mina ljusblå buffalos.

14 yrs.

Minns att jag tyckte denna bild var så artistisk.

1998 and 1999

På lunchrasterna gick vi ofta hem till mig, spelade anden i glaset och tog sådana här slags bilder.

1998 and 1999

Och sådana här.

1998 and 1999

Mera utklädning, denna gång i Hollywoodtema.

1998 and 1999

Jag med gurkor.

1998 and 1999

Dessa orangea solglasögon var superinne. Även okej att ha inomhus.

1998 and 1999

Här är jag i Vemdalen med mina syskon + Nathalie på åttans sportlov.

1998 and 1999

På vårterminen var det prao. Jag praoade på tidningen Solo som då huserade i samma lokaler som tidningen Frida. Frida frågade mig om jag ville vara en av deras sminkmodeller för ett uppslag om stjärntecken. Jag fick då som ni ser agera vattentecknen. (Denna frisyr btw..)

1998 and 1999

I slutet av åttan bestämde vi oss för att sluta vara så himla färgglada. Jag gav bort mina buffalos till min teatergrupp och så köpte vi sneakers istället och packade ner våra ögonskuggor och glitter. Här är i skolkorridoren. Matchade fortfarande sneakers förstås.

1998 and 1999

Här åker vi lustiga husets flygande matta på gröna lund.

1998 and 1999

Efter åttans skolavslutningen hade vi vår sista utklädningshelg. Vi visste nog inte om det då, att det var den sista alltså, men efter det växte vi ifrån det. Här har vi klätt ut oss till våra idoler: jag är Drew Barrymore och Nathalie är Left Eye från TLC. Vi hade lämnat Spice Girls bakom oss nu.

1997 - 1999 yrs old.

Nu är det sommarlov! Här är jag och min lillebror i Paris.

1997 - 1999 yrs old.

Och här med.

1997 - 1999 yrs old.

Och här har vi midsommar 1999. Sedan började jag nian. Men det tar vi nästa gång.
.

Gamla fotoalbumsinlägg:
1993 – 1995
1995-1997.
1997 – 1998

.

Translation. Photos from my photo album, 1998 – 1999 when I was 14 years old. Read the captions by clicking the google translator button below my profile to the right.

(0)
(0)
(0)
24 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar