Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

nya modetrender – yay or nay?

june

Är det ett ålderstecken när man inte fattar vissa trender? Kanske.

Instagram-influencers har öppnat upp till massa märkliga modegrejer jag inte fattar alls.
Jaha, ni undrar ni vilka trender jag tänker på.

Annons

Då kan ni genast sluta undra för jag har gjort en lista! Skulle-jag-bära-detta-listan börjar… NU

SKULLE JAG BÄRA…


Snabba solglasögon
Helst inte. Detta är en del av nittiotalet jag helst vill lämna därhän. Kanske är även denna trend på väg ut ur tiden. Skönt.


Stor t-shirt och höga lackstövlar
Lisa Anckarman-stilen! En stil jag aldrig ser irl men mycket på internet. Känner mig mil och åter mil från detta. Kanske är Lisa Anckarman och jag varandras stilmotsatser? Förstår absolut noll procent av hennes styling-videos.

Annons


Svart, lång skinnkappa
I en tio år gammal blogglista med frågan ”Finns det något du aldrig skulle bära?” så svarade jag lång, svart, skinnrock a la Matrix. Tio år senare är skinnrocken tillbaka.
Jag tycker framförallt Petra Tungården stajlar den himla fint. Istället för att tänka Matrix, tänk sjuttiotalet! Breda slag, markerad midja och skärp. Ja tack!


Åttiotalspuffblåsan
Ja! Så fin.


Stringbikinin

Stringbikinin har blivit så vedertagen på instagram och i dokusåpor att det är som om nåt annat aldrig funnits. Jag skulle inte palla stringbikinin av den enkla anledningen – blickarna? Att bli sexualiserad på det sättet, blir generad av tanken. Antar att det är en vanesak, men känner bara att mitt ass är så…privat? Obs dömer ingen, detta är bara min egna känsla ang min egen kropp, säkert en generationsgrej.


Taxklackar

Svårt mycket svårt. Under den perioden då taxklackar senast var i mode – runt tidigt tvåtusental – bar jag kinaskor och converse. Än i dag symboliserar taxklacken lite för mycket Paris Hilton-stilen för mig.

june


Bootcut-jeans

Ja! Senast gången bootcut var trendigt i mitt liv var det med låg midja (hu). Denna högmidjade bootcut-trend är smickrande och bekväm.


Pyttesmå väskor

Att ha sin mobil och läppstift i. Något weird kanske. Skulle dock gissa att trenden att ha mobilen mer som ett halsband eller i en kedja som en axelremsväska kommer va helt naturligt om kanske två år eller nåt. Tror mobilen i fickan eller väskan kommer kännas för långt bort då.

august

Annons


Stora diadem

Har folk fortfarande stora diadem? Känns som de bara försvann. Fint på bild och på andra men känner mig litegrann som en alien i dom. Men skulle nog lätt kunna omvändas.


Baguetteväskan

Tror inte jag klarar det faktiskt. Senaste gången den var trendig hade jag själv mina grejer i tygpåse. Sviker man sitt indietonårsjag om man köper en baguetteväska, ja kanske.

may


Overall

Jaaa såklart

Vilka trender tycker ni är svåra och har jag missat nån?

Dela på:

89 kommentarer till “nya modetrender – yay or nay?”

 1. Helena skriver: 24 mars 2020 kl 23:24

  Mom jeans trenden. Ugn. Hoppas den är på väg bort. Ser bara coolt ut på jättesmala unga tjejer, exakt alla andra (inklusive mig) ser ut som ”socker moms”.

  Jag minns en trend för några år sen när tonårstjejer hade typ svarta strumpbyxor, eller nylonleggings kanske, och en kanske lite lång tröja till. Jag var chockad. Såg ut som de glömt ta på sig kjolen. Fattar fortfarande inte vad som pågick.

  Sen hörde jag nåt om att väst är på väg in. Låter obegripligt.


  1. Johanna skriver: 26 mars 2020 kl 10:56

   Efter mom-jeansens intåg kommer jag aaaaaldrig att ha skinny-jeans igen. FY farao. Mom-jeansen däremot. Hög midja, inte snortight, ingen stretch. Mom-jeansen i mitt hjärta.
   🙂


 2. Amanda skriver: 25 mars 2020 kl 08:35

  inte klädesplagg men contouring!!?? ALDRIG fattat ser absolut jättebra ut på kardashians när de sitter framför den här sjuka cirkellampan och pratar i helt perfekt ljus som inte skuggar någonstans men när jag ser något med det i verkligheten blir jag bara…. varför är du så smutsig i ansiktet? varför har du brunt streck på kinden? huh?


  1. Helena skriver: 26 mars 2020 kl 00:04

   Gud ja, håller med. Folk har börjat men nån slags teatersmink. Funkar kanske bra på insta och på typ en teaterscen, men ser galet ut från fel vinkel. Har sett kombon contouring, rouge och highlighter som ser ut som en tricolore glass från sidan. Tre streck liksom. Fattar inte highlighter och ”glow ” över huvud taget heller. Tycker det ser ut som svettblankhet.


 3. Jane skriver: 25 mars 2020 kl 18:28

  Jag var bara över till Wien för ett par månader sedan och där hade var och varannan människa sin mobil i ett form av virkat rep över axeln, så att mobilen blev som en axelremsväska. Aldrig sett förut men såg sjukt praktiskt ut! Man har ju aldrig fickor själv på sina kläder så jag hade lätt anammat den trenden om den kommer.


 4. Viktoria skriver: 26 mars 2020 kl 12:38

  Åh jag har såå svårt för att nittiotalet är tillbaka i mode! Jag är född 92, så var alltså 8år när nittiotalet tog slut och kopplar därför de ”nya” modeplaggen till det jag bar när jag var liten! Tycker att det skulle kännas konstigt att bära dom igen, typ som en utklädnad…


 5. Flora skriver: 27 mars 2020 kl 12:40

  Alla jättestora mössor. Detta har växt på en men fan vad vi kommer skratta åt det sen. Alla orimliga kläder i manchester. Allt med platå. Klänning över jeans kommer alltid vara det värsta – ser ut som man jobbar i ateljé hela tiden och tog på sig klänningen för att den kan bli smutsig av målarfärg. Träningsbh till vardags?? Under uppknäppt skjorta med nedhasad axel och cykelbyxor? Och dinosaurieskor? Fattar noll. Också allt kaftanliknande. Får panik.

  Bubblare: Sängkammarblicken i tid och otid


 6. Felicia skriver: 28 mars 2020 kl 10:27

  Nay (med eftertryck i rösten): Fiskarhatt, monokrom klädsel i beige, Dad sneakers, bootcut, Laura Ashley, läppenna i kontrasterande färg.

  Yay!: Mom jeans <3, stentvättad denim, shorts över strumpbyxor, stora kragar, minikjol till stora tröjor, stora hårrosetter, mörka läppstift.


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/min-helg/