Annons
Annons

nytorgets bästa.


 

photo: sara holmberg.
photo: sara holmberg.

Jag bor på Nytorget som ligger på Södermalm. Det är min absoluta favoritplats i Stockholm. När jag började leta efter lägenheter var min högsta dröm att hamna just här (tvåa kom Mariaberget) och efter minst tusen visningar (kändes i alla fall så) dök det här hemmet upp. Den ganska knasiga och fina historien om hur lägenheten blev min kan ni läsa om här.

Annons

Nytorget är ett litet torg som ligger mellan två tunnelbanestationer och är kanske inte helt självklart att hamna vid om man inte vet att det existerar. Här finns både röda små trähus och stora gamla senapsgula byggnader från tidigt nittonhundratal. Nästan varje hus har en restaurang, butik, bar eller ett café på bottenvåningen vilket gör den här platsen konstant levande. Den är som ett miniparis tänker jag ibland.  Så lyxigt att få ha en asgullig vinbar och en jättegod restaurang i samma hus jag bor i. Vill aldrig flytta härifrån faktiskt.

Här kommer mina Nytorgetfavoriter:

friday.
Nytorget 6.
Nytorget 6
En av Stockholms bästa restauranger tycker jag. Jättegod meny, alltid svårt att välja och en mysig inredning med både en restaurangdel och en bar. Inget på menyn kostar över 200 kronor. Rotisseriekycklingen är min favorit, men menyn är ganska rullande. Är hundvänligt <3 Nedervåningen ser ut som någon slags burleskig twin peaks-plats.  Har sin systerrestaurang på Östermalm som heter Nybrogatan 38.


Sardin.
Skånegatan 79
En av Stockholms gulligaste ställen! Miniliten tapasrestaurang med kanske fyra bord eller så. Väldigt romantiskt och perfekt dejtingställe.


Urban Deli
Nytorget 4
Restaurang, bar och mataffär i ett. Mataffären är inte direkt billig utan är mer som en delikatessbutik. Här finns i alla fall väldigt mycket gott och perfekt ställe att svänga förbi om man kanske ska på en middag – för visst är det trevligare att ge bort en god olivolja än en flaska vin? Restaurangdelen är lite dyrare och fokuserar på skaldjur. Har bra frukosterbjudande innan 10.00 där du får en finfin frukostbuffé för 110 kronor.


Vina
Sofiagatan 1
Nyöppnad vinbar med utomlandsfeeling. Här serveras bara gott vin och en lite mindre meny (rekommenderar deras råbiff). Finns ofta plats pga folk har inte riktigt upptäckt denna pärla än. Mycket tända ljus och runda små bord.

thursday.
Il Caffe
Södermannagatan 23
Här hänger jag cirka 4 gånger i veckan och jobbar på förmiddagarna. Bra wifi, många platser (har även en tyst del i mitten som är guld om man ska skriva på något viktigt), goda mackor och trevlig personal.


Christoffers Blommor
Södermannagatan 21
Instagramvänlig blomaffär med så himla fina blommor, växter och buketter. Dyrt men inspirationsdrömmigt.

Grandpa
Södermannagatan 21
Inrednings- och klädaffär. Mycket hipstergrejer, dansk design och bra grejer för pojkvänner och andra manliga bekantskaper.

Gossip.
Skånegatan 71
En bengalisk liten restaurang som serverar streetfood från Bangladesh. Prisvärt. Smaker och komponeringar jag aldrig sett på någon annan resto i Stockholm och så kölxNLÖANLJ gott.


Ugglan.
Närkesgatan 6
Ugglan är något så fint som en bar och en boulehall kombinerat. Här finns även pingis och andra lekiga grejer. En fritidsgård för vuxna profilerar de själva sig som.

A.H. Glassbar
Skånegatan 83
Hemgjord italiensk glass! Har bara öppet under det varmare halvåret men då ringlar sig kön lång. Deras saffransglass samt hallon/lakrits är en dröm.

Snottys
Skånegatan 90
Klassiskt gammalt indiehak som är perfa för öl och häng. Men ser alltid någon musikerkändis här.

Bistro Bon
Renstiernas gata 30
På kanten av där Nytorget tar slut hittar du denna lilla franska bistro som ären hejare på moules mariniere.

Primo Ciao Ciao 
Bondegatan 44
Italiensk restaurang med fokus på pizza. Detta är en kedja som finns lite här och var i Stockholm men denna profilerar sig som den flottare varianten. Har typ balkonger (?) inomhus vilket går hem hos mig men kanske inte hos andra.


Katarina Ölcafé
Katarina ölcafé ligger ju typ inte på Nytorget, ganska exakt 150 meter därifrån. Men jag tycker ändå de är sammankopplade på något vis. Detta är ett av mina favoritställen och de serverar klassisk amerikansk delimat och god öl.  Jag gillar deras matzo ball soup och den vegetariska mackan med svamp och kimchi.

Vi ses i krokarna!

 

Translation. My favorite bars, restaurants and places in the neighborhood where I live.

(0)
(0)
(0)
24 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar