Jamen stig på stig på, vill ni se vad jag har sysslat med de senaste dagarna? Jag har ätit pizza från Meno Male. Margherita som jag sedan pyntade hemma med västerbottenost, basilika, chiliflakes, olivolja och citron. På balkongen kämpar växterna på trots vinter om nätterna. Den enda som dog var hortensian. Många har frågat om duvan. Ja, den kom såklart tillbaka även denna vår. Men jag satte grillpinnar i alla krukor och den fattade läget. Nu verkar den ha byggt sig ett bo på andra sidan huset, jag känner igen den genom köksfönstret där jag kan se den allmäna balkongen en trappa upp. Ett litet lifehack för den som inte redan visste: Vissa färska kryddor vill ju inte leva längre än några veckor vare sig man vill eller inte. Plocka då alla blad innan de skrumpnar ihop, lägg i en plastpåse och frys. Bara att ta fram några vid behov. De tinar på en minut. Gör btw samma med chilis, har alltid i frysen. Tappade en karaff i golvet och skaffade en ny. HUR FIN? Så ullig och bullig och räfflad på insidan. Tokig i den. Från Arket och finns här (adlink). Ätit klibbiga räkdumplings i sängen och tittat på Älskar, älskar inte på Discovery Plus. Önskar ibland att detta var min dagliga frukost. Undrar hur stor omställningen skulle vara att börja äta dumplings, ris och miso till frukost istället. Hur mycket mer tid skulle man behöva om morgonen, hur skulle man preparera annorlunda osv. Veckans skörd från Systemet. Från vänster: Utvandraren, en öl jag köpte till Björn. Ska smaka ananas, citron, mango, tallkåda och sockerkaka :O S:t Eriks IPA, en IPA på tillfälligt sortiment med toner av apelsinmarmelad, också till Björn. Amber One, ett jättegott orangevin för ett jättebra pris som jag brukar köpa ibland. Tips från mig till er. Reuilly Les Pierres Plates, ett vin som stod på det tillfälliga sortimentet som lät så gott: "mycket frisk smak med inslag av krusbär, gröna äpplen, färska örter, honungsmelon, svartvinbärsblad, mineral och lime." Gazela, ett friskt bubbligt vinho verde är obligatoriskt när det är vår! Detta är mitt favoritmärke av de Systembolaget brukar ha inne. Och så har jag fyllt på godislådan med hamburgare förstås.