Flygbiljett till Paris är bokad! Även om jag bara åker över några dagar och inte förrän om två månader så kände jag mig omedelbart lättare i kroppen när jag skrev in datumen i kalendern. Det bästa trixet när hjärtat känns lite tyngre än vanligt: ha något att längta till. I fredags fick jag hem den här guideboken och såg det som ett TECKEN. Elin Unnes har tidigare skrivit sjukt fina böcker om växter och odling. Under vinterhalvåret bor hon i Paris och har nu kommit ut med Paris för foodisar. Inga tips om dammiga museum, statyer på gubbar och quirky inredningsbutiker: bara mat, vin och mer mat. : ) Beskrivningarna skapade extrem parislängt. Ostron till frukost oui merci. Boken är uppdelad i områden. Förutom tips på saltaste ostronen, bästa råbiffen och rökigaste sunkbarerna finns även handfast Parisvägledning, som var man köper cigg, hur man bäst beställer vin utan att få en miljon följdfrågor, att det inte är farligt att gå vilse för det gör alla i Paris ändå. Och sånt. Praktiskt exempelvis för mig som kan säga cirka 4 ord på franska eh. Mycket vanligt i mitt liv är att nya bekantskaper jag träffar tror jag att jag talar flytande franska. Älskar ogenerat att jag utstrålar denna fransktalade aura 😌 Men tyvärr världssämst. Dagens boktips. Och julklappstips för den delen också. Finns här och här. 🇫🇷 Mer om Paris: När jag bodde i Paris en vår. Min Parisguide.