Hej från mitt kök. Jobbar jag hemifrån sitter jag oftast här. Antingen på en pall vid bänken eller vid köksbordet. Enligt TikTok ska äppelcidervinäger rädda en från exakt allt. En matsked utspädd i ett litet glas vatten varje morgon. Viktigt att det är "with The Mother". Vi kör. Den här fina har jag köpt i hälsokostbutiken på Högbergsgatan. Behöver du desserttallrikar? frågade min mamma. Svar ja! Fick åtta stycken. Genomskinligt glas med blomtryck. Känns som dom flesta som är uppvuxna i Sverige ätit gräddtårta från dessa? Mycket nöjd och glad. En gulllig skelettklubba Didrik fick av sin morfar inför Halloween. Han slickade upp den svarta glasyren och sen ansåg han att klubban var slut. Rimligt. Jag har gjort pasta. Det är en mysig och terapeutisk sysselsättning. Det är 6 dl Tipo 00-mjöl, 4 ägg (varav två hela och två äggulor), 5 matskedar vatten och några nypor salt. Knåda ihop till en ren och blank deg (tar cirka 20 min), plasta in och låt stå i kylen i minst en halvtimme. Min stod i två dagar innan det var dags för pastamiddag. Dela degen i fyra halvor och rulla ut dom en och en innan du kör genom pastamaskinen. Gjorde fettucini. All pasta kan ligga i hög om man mjölar den rejält och ser till att högen är relativt luftig eller vad man ska säga. Mjölet rinner av när pastan kokar. Jag lagade en pastarätt utefter en bild jag sett i Marion Ringborgs blogg. Hennes ser dock godare ut. Citron, gröna oliver, stracciatella och salvia. (och vitlök, olivolja, parmesan sånt självklart obvi). Hon hade kronärtskocka också men det var för tidsmässigt komplicerat. Jag adderade rostade valnötter. Hade inte ätit pasta med gröna oliver tidigare men det funkade verkligen! Honungsgula och valnötsgrå antikljus som kom hem till mig så fint. I storlek mindre för min lampett, från Broste Copenhagen.HonungsgulaValnötsgrå Fint och trevligt för mig och alla andra. Sist men inte minst: klipp jag gjorde på Normal. Fantastisk god lakritstång i XXL och chupa chups-tuggummi med Coca Cola-smak.