Man har ju favoritsaker i köket. Som är självklara för en själv, men kanske andra använder max 2 gånger i halvåret. Okej, nu är ju inte mina fyra favoritsaker jättemärkliga, men låt en kvinna få skriva en indragande rubrik?! Jag är svindålig på ögonmått när det gäller pasta, så har det alltid varit och så kommer det att förbli. Detta pastamått har bott i alla mina lägenheter sedan jag flyttade hemifrån. Så tacksam för det. Rekommenderar dig med samma problem att köpa ett. Man vill ju minimera problemen i sitt liv. Kakformen är kanske inte min favoritgrej direkt, men den får ändå vara med här. Den använder jag nämligen nästan jämt när jag lagar pastarecept till bloggen. Jag monterar pastan inuti den för att rätten ska bli fotovänligare. Smart va. Använder även kakformen ibland när jag gör stekt ägg för att få ett helt perfekt runt ägg. Använder den även för att stansa ut perfekta storlekar ravioli och dumplings ur deg. Använde den även en gång i tiden som hamburgerform, men nu har jag inte lagat hamburgare på flera år. Alla som tycker om att laga mat brukar ha ett favorit-rivjärn har jag tänkt på. Mitt är mini-rivjärnet. 1. För att det är extremt gulligt. 2. För att det är enkelt att diska. Och 3. för att jag tycker det funkar lika bra som ett stort, särskilt om man bara lagar mat till en person vilket jag oftast gör. Använder det till citronzest, parmesan och vitlök dagligen. Sist men inte minst min favoritkniv - tomatkniven. En tomatkniv är en liten mindre kniv med naggat blad så att man enklare skär genom huden på tomaten (fick tvångstanke att jag var tvungen att skriva hud, så stå ut bara). Tycker den är så oerhört trevlig och ofarlig. Mina japanska proffsknivar från Tamahagane hamnar lite i skymundan pga denna lilla gröna. Men så kan det bli ibland, man kan inte få allt i världen. ?