Jag tänkte att vi skulle ta en närmare titt på vad jag har stående framme på min köksbänk. Sånt som används dagligen i mitt matlagande och sådant som är fint. Lite som att spionera in i ett badrumsskåp fast med mat-tema! När köket renoverades blev det en lång köksbänk med mycket yta istället för två korta mittemot varandra. Köksrenoveringen kan ni förresten läsa om här. Låt oss börja längst till vänster. En sodastreamer som desperat behöver fyllas på med ny kolsyredunk. Köksredskapen i trä är från köksmarknad i Tokyo, House Doctor och Lagerhaus. Byttan dom står i är från Lagerhaus. En trasig skärbräda fick bli en liten trapp för oljor och dylikt. Från vänster: en saltströare när jag lagar mat, matolja, olivolja, olivolja igen, tryffelolja och tryffelsalt. På en marmorbricka står chiliflakes, honung, färdigrostade pinjenötter, frön att ha i sallad, havssalt, en te-sil, en pytteliten mjölkkanna köpt i Tokyo och blommor i små vaser från Svenskt Tenn. I en blå emaljskål som jag glömt märket på finns lök och ibland tomater och citron. Vid diskhon hittar vi alla mina skärbrädor (samtliga från Åhléns), brickor från en liten affär på Nytorgsgatan som jag inte tror finns kvar. Diskställ och diskgrejer och diskmedel från Lagerhaus och handtvål köpt i New York. Längst bort på bänken bor lite kryddor, kaffegrejer och en matcha-visp (köpt i Tokyo). Och vid fönstret finns alla mina färska kryddor, ett litet elefantöra jag fick av en bloggläsare (i en djurkruka från Anthropologie) samt kokböcker. KLART SLUT