Nu börjar ett längre samarbete med Matsmart! Under 5 söndagar under våren kommer Matsmart ge mig en utmaning som jag sedan måste fullfölja. Så kul ju.Har ni hört om Matsmart? Det är en annorlunda matbutik med fokus på hållbarhet och matsvinn. De köper in och räddar mat som kasserats på grund av överproduktion, felaktiga förpackningar, säsongstrender, kort eller ibland passerat bäst före-datum. Matsmart strävar efter att erbjuda priser som är upp till 80% billigare än varans normalpris i butik. Smart för både plånbok och planet. Min första utmaning var att skapa 10 matlådor för under 100 kronor. Jag ville inte göra det enkelt för mig och göra tio lådor pasta med tomatsås.Jag botaniserade i Matsmarts sortiment och bestämde mig för att skapa en matig sallad på kronärtskockshjärtan, matgryn, cannelinibönor, rostade nötter och torkad physalis. - Ett paket matgryn 19 kronor- Ett halvt kilo kronärtskockshjärtan 31 kronor- Ett paket nötmix 20 kronor- Två burkar cannelinibönor 22 kronor- En påse torkad pshylias 7,50 kronor= 99,50 kronorBOOM! Jag kokade grynen, skivade kronärtskockshjärtanen, rostade nötterna i ugnen. Blandade allt med bönorna och strösslade physalis på toppen. Vad jag adderade hemifrån var salt, peppar, olivolja och lite balsamvinäger. Det blev en mycket god och mättande sallad! Tio sallader närmare bestämt. Jag åt en i soffan framför hemmajobb. En på kontoret. En inuti konstverket Arch av Ai Weiwei. En på vinden. En när jag hängde tvätt. En på museum. En på jakt efter en ny bok att läsa. En på språng. En på teater. Och en i trappen.Matsmart släpper nya utmaningar på temat Saving Sunday varannan vecka. Häng på du också!Dela ditt bidrag under #savingsunday på instagram så är du med och tävlar om 1500 kr varje månad. Du får 15% rabatt på Matsmart.se vid köp över 350 kronor om du anger koden Beijer15 (giltig en gång per person, t.o.m. 31/5)KLICKA HÄR för att ta del av erbjudandet!