I helgen var det de första dagarna av maj! Jag älskar maj. Nu ska ni få se vad jag hittade på i helgen utifrån vad jag åt. I fredags bjöd jag in ett par stycken på första maj-middag. Lagade en megastor pasta med tomatsås. Lät tomatsåsen puttra i två timmar med rödvin, sardeller, chili och lök. Slurp och mums. Ser dock framemot att ha ett större köksbord i min framtida lägenhet så man inte behöver äta runt ett vardagsrumsbord om man är fler än två. Jenny stod för efterrätten. Hon hade lagat citronfromage med röda vinbär! Sen drack vi hundra vin och kaffe. Morgon efter fick jag frukost på sängen som om det var min födelsedag, färskpressad juice, frallor och bullar från bageriet, ost, prosciutto och ägg. <3 Åts framför finalen av Bäst av test. Vid två var vi ute ur lägenheten. Åt lunch på Eatnams uteservering. De hade två meter mellan borden om någon undrar. Åt en bahn mi med extra koriander. Sedan en promenad genom ett soligt Stockholm. Åt Lakritspuck. Genom Gamla Stan, in i city och så hem igen. På kvällen foodorade vi från Pong. Pad thai, fried rice och räkdumplings. Dom där klibbiga räkdumplingsen är 5 av 5. Söndag. Glömde fotografera frukosten. Det regnade och jag låg i soffan och läste och kollade på film hela dagen. Lunch: Spaghetti al olio, aglio e peperoncino. På kvällen lagade jag tomatsoppa. Mycket enkelt (för två): smörstekte 1 hackad schalottenlök, 1/2 chili och en matsked tomatpuré. Sedan på med en burk körsbärstomater och två dl vatten. Koka i 15 minuter tillsammans med en grönsakbuljongtärning. Sedan ner med ett halvt (litet) paket grädde, koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera med klippt ramslök (eller gräslök) och riven parmesan.