Kom ni ihåg när jag i höstas lovade att vi skulle ha matlåde-tema? Ja, det blev bara ett matlådeinlägg. Jag fick så mycket att göra och matlådorna hamnade i skymundan. Men nu är det nytt år och nya matlåde-tag. Här kommer 4 lådor från senast. Dumplings är en toppenrätt som matlåda. Köp färdiga dumplingsblad i frysdisken i din lokala asiatiska livs och vik in en god fyllning. I mitt fall jag gjorde en variant av detta recept.Hur trevligt att stå på kvällen och lyssna på en podd och vika dumplings?Som buljong gjorde jag en dashi: en ramenbuljong som är enkel och adderade kalvfond, soja, sesamolja, miso och säkert nåt annat jag glömt.Färdigkokade dumplings i matlåda och buljongen i en syltburk. Väldigt gott och räcker till flera lådor. Du kan också packa ner rå pak choi som du kan värma i buljongen i mikron så blir den stunsig och fin. Kanske min vanligaste matlåda: tacos. Jag gör en stor pico de gallo. Tortillas separat i en plastpåse och ost/gräddfil/protein i en mindre matlåda. Bara att värma tortillas i mikron och sen sleva upp. Pluspoäng att köpa en avokado på vägen till jobbet. Soppor är annars en klassiker och det här var min fredagslunch. Oxsvanssoppa som Björn lagade i december. I min mataffärs delidisk köpte jag minisallad för 20 kronor (väldigt bra idé, det är grönkål och feta), samt en baguette för en guldtia. Ibland orkar man inte ens laga nåt alls. Då rekommenderar jag varmt Picards champinjoncrêpes. Packade en halv gurka och en grapefrukt.Liknande inlägg:Augustis alla matlådor