✉ hej sandra! kan du inte visa mer vad du lagar för mat hemma? mer maaaat ✎ Jomen hej det kan jag väl! Jag blir så opeppad att fota mat när solen gått ner för det blir så tråkigt fotoljus. Borde köpa någon fota-mat-lampa egentligen. Har nån ett tips? Men! Här kommer fyra recept från de senaste veckorna. Med mobil, men ni får klara er! Alla är jättegoda! Carbonara! Jag åt detta till frukost dessutom, det innehåller ju ändå flera ägg? Laga detta en morgon till någon och dom kommer älska er för alltid. Antar jag i alla fall. Jag lagar carbonara såhär (för två): 1. Stek skivad bacon i en stekpanna. 2. Koka pasta. 3. Blanda cirka 1 och en halv dl riven parmesan med en äggula + salt och peppar i en skål. 4. När pastan har ungefär en minut kvar till al dente, häll över den i ett durkslag 5. Lägg 2 finhackade vitlöksklyftor i kastrullen med en skvätt olivolja, fräs i några sekunder. 6. Häll i spaghettin i kastrullen tillsammans med parmesansåsen och baconet. Blanda ordentligt medan plattan är på. 7. Servera direkt. Hyvla över mer av parmesan, klippt persilja och salta och peppra. Don’t go low on the svartpeppar. På toppen lägger du en rå äggula som personen som ska äta sedan kan röra runt själv. Vill du inte äta kött? Byt ut bacon med gröna ärtor som fått koka nån minut i rikligt saltat vatten + addera lite ströbröd när du blandar allt för att härma baconets knaprighet. Grönkålssallad. Detta har varit min go-to-rätt sen jag blev singel pga 1. tar en minut att kirra ihop, 2. det är grönkålssäsong och 3. den är så himla god. Om man gillar grönkål då men det borde ni verkligen. Det är bara grönkål, körsbärstomater, buffelmozzarella och selleri som jag blandar ihop med olivolja och massa citron + havssalt och peppar. Nom. En grönsakssoppa som jag lagade i måndags. Tricket med att göra en god grönsakssoppa tycker jag är att inte bara använda rotfrukter. Färska tomater är exempelvis otroligt gott i. Denna lagade jag genom att först steka hackad vitlök, chili och gul lök i kastrullen, hälla över nån liter buljong och sen koka tärnad svartrot och potatis i cirka tio minuter. Sedan i med skivad selleri och tomat + masssssa bladspenat och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Salta peppra, häll upp och sprinkla över riven parmesan och solfrosfrön. Sist men inte minst har vi lammfrikadeller i tomatsås. Rullade ihop lammfärs till bollar med riven vitlök, mycket parmesan, salt, peppar och ett rått ägg. Jag kokade frikadellerna i hönsbuljong några minuter och sedan stekte jag dom i olivolja för att ge dom en trevlig yta. Tomatsåsen gjorde jag på färska kvisttomater, lök, vitlök, selleri och spenat. Jag lät tomatsåsen sjuda i 45 minuter (ju längre desto godare tomatsås) och la i sellerin och spenaten i slutet + en matsked tapenade på svarta oliver. ☆ Glad matlagning alla.