Nu är det dags att ta en spaning in i mitt kylskåp. Jag vet att ni undrat!!! Nu ska jag berätta om - 5 saker jag alltid har i kylen. 1. ÄGG. Har du ägg hemma kan du göra en måltid. Kokt ägg till frukost, omelett till lunch, äggula i pastan för att göra den krämigare, våfflor, ägg i ugnsfastform med göttiga grejer i ägg ägg ägg. 2. PARMESAN Håller för evigt och är gott att hyvla över allt du äter. Gör verkligen allt godare. När du använt en parmesan klart kan du slänga ner skarvarna i en sås så får den god parmesanig smak. 3. BABYBEL Viktigt att alltid ha något form av snacks i kylen. Babybel är min favorit. När man kommer hem från jobbet, när man tränat, på ostbrickan, framför tv-serien och på mackan om orkar skära smala små bitar. 4. TOMATER Nej men stopp och hallå säger någon nu. Du ska aldrig ha tomater i kylen för då tappar dom sin smak. Jamen so sue me. Jag brukar ta ut tomater nån timme innan jag ska använda dem för att undvika kylskåpskylan. Men annars har jag mina tomater alltid i kylen. Helt enkelt för att jag bor själv. Jag hinner inte äta upp dem innan de blir gamla när de hänger i rumstemp. Med tomater kan du hursom skapa vad som: såser, soppor, frukost. Ägg + parmesan + tomater exempelvis. En kombo att leva på i olika former. 5. CAVA Slutligen är det jätteviktigt att ha en cava i kylen. Eller skumpa om du är av ett lyxigare slag. I det stora handlar egentligen detta steg om att det är viktigt att ha något som inte är vardagligt i kylen. Något som kanske inte förknippas med måndagar och november men som kanske just därför ska användas på måndagar i november. För att levla livet bör man ge sig själv såna här presenter utan anledning minst en gång i veckan. Du bestämmer själv vad det ska vara. Här är för övrigt min favoritcava i budgetklass: Privat. Torr som papper och syrlig som sura S. Puss. Vad har ni alltid i kylen? Liknande inlägg: 5 saker jag alltid har i skafferiet Vad jag gillar i franska mataffärer Hur jag planerar min mathandling ⭐️ foto: Wilma Orr//Studio Emma Svensson