Här kommer en vänlig påminnelse att göra matlådor! Det är roligare, godare och billigare. Jag och B har fått in matlåde-gejmet rejält den här månaden. Känns väldigt mycket trevligare att äta hemlagat än hämtsallad för 149 kronor. ✧Här kommer ett matlåde-medley där denna varma halloumisallad är först ut. Det är risoni tillsammans med rödlök, gurka, och tomater. Till det en rejäl klick grekisk yoghurt med havssalt. Frakta de kalla grejerna & de varma (risoni och halloumi) separerat, så kan du värma upp på kontoret/skolan. Björns linssoppa har vi här. Jag var aktiv motståndare av linssoppor innan jag träffade Björn. Men hans är faktiskt väldigt goda. Han gör en indisk version som heter Dal Tadka och du kan läsa mer om den när vi hade matvecka på indientema. Siri Barje lagade denna lunch på sin instagram och jag hoppade omedelbart på. Hon hade linser men jag tog kyckling istället. Att använda libabröd i sin lunch unlockade verkligen något för mig. Detta var megagott, tack Siri. Mycket bra att skära grönsakerna julienne, enkel grej jag inte hade tänkt på. Sedan fortsatte jag min libabrödresa. Här har vi fajitas med paprika och kyckling + en pico de gallo + fet yoghurt. Klassiskt killar att gå all in och börja göra extremt avancerade matlådor? Jag tackar iaf inte nej. En koreansk bowl där alla ingredienser fick färdas i olika matlådor, inklusive färsk koriander att klippa över och kokt ägg att skala och dela. Kyckling i bulgogi-marinad, gurka med sesamolja, vitkål med koreansk chili & gochujangmajo. Sist men inte minst, mer libabrödfest. Den här gång med fullkorns-libabröd. Var lika gott men inte lika lätt att vika ihop. Björn gjorde turkiska lammköttbullar med feta och grönsaker + en stark tomatsås till. Dag två åt vi utan tomatsåsen och det var prima det med. Hoppas ni känner er matlådepeppade!Liknande inlägg: Matlådor augusti 2024Matlådor februari 2024Matlådor augusti 2023