Söndagsmatblogg! Goda grejer: Trattkantareller, den sista sucken av kantarellsäsongen. Här hopparad med pappardelle. Mitt godaste kantarellrecept hittar du här, funkar lika bra för trattkantareller. Flera mataffärer i min närhet började sälja knippen med otroligt dyra tomater. Alltså OTROLIGT dyra. Ett knippe, kanske i storlek av en större vindruvsklase, kostade 300 kronor. Jag gick hem och började googla på tomatsorten. Piennolotomat är en så kallad vintertomat, som klarar sig i flera månader. Man hänger upp klasen och kan äta färska tomater vintern genom. Wow? Detta kanske borde bli en grej i Sverige? Hur som helst säljer Urban Deli dom nu i hektopris, så jag slog till på några stycken för att provsmaka. Skulle säga att smaken verkligen kan beskrivas som en tålig tomat. Köttig, söt och nästan puréliknande. Skulle nog göra sig mycket mycket fin i en vongole var min första tanke. Varsågod för denna lektion om piennolotomater! Trollis Halloweengodis Läskiga Ögon har samma smak som Trollis hamburgare men med sur sås inuti. Konsistensen? Som ett öga. Finns på Lidl! Mjukare och lenare tuggummi hittar man ej. En pasta jag lagar ganska ofta: Pasta al limone. Alltså citron! Hur kan något vara så gott? För några dagar sedan adderade jag rostade valnötter. Mmm Björn lagade Pasta alla Norma till mig. Det gör han då och då. Mmmm När jag är i Gbg sitter jag ganska ofta på Magasinet och jobbar. Beställer alltid detta till lunch då: cesarsallad med räkor, dressing vid sidan av. Mer pasta som Björn har lagat till mig har vi här. Pasta con Pomodorini al Forno, vilket är en tomatsås på tomater som rostat länge i ugnen. Föreläste i Lund i tisdags och hade med mig hamburgare som färdkost. Men vad har vi här då?! Jamen bara en bonusbild på Märta och hennes nya kompis.